Koszulki porterowe 200x

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23926

Koszulki porterowe 200x

Niedługo wyląduje oficjalny temacik w odpowiednim miejscu ze szczegółami dot. nowej edycji koszulkowej - z porterem w roli głównej Sprawa już kiedyś była poruszana gdy na wokandzie mieliśmy ciechanowskie koszulki zlotowe. pomyślałem że dobrze będzie tą sprawę ruszyć jeszcze przed Świętami

Chciałbym tutaj jedynie zasygnalizować kilka spraw, przy okazji otwierając wątek do ewentualnych dyskusji.

Ramowy harmonogram przedstawiać się będzie następująco:

- niedługo ruszy temat ze szczegółami, podglądem nadruku, kolorami koszulek, cenamii terminami
    - decydować się będzie można do końca listopada
    - realizacja zamówień koniec I połowy grudnia.

na zdrowie!
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • nikita_banita
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 1363

Czy będą to koszulki promujące konkretnego portera, czy może coś w stylu koszulek "pszenicznych"? Nie ukrywam, że byłbym bardziej za pierwszą opcją i promowaniem konkretnego porterka. Wiem, że mogą być trudności, że reklama, że promocja, ale taki porter to móglby być nawet historyczny: Królewski czy choćby Polski z Dojlid ? Mam wrażenie, że popyt na takie koszulki byłby o wiele większy.

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

Z konkretnymi porterami byłoby strasznie dużo roboty. A poza tym ja z kolei mam wrażenie, ze więcej chętnych będzie na koszulkę "ogólną"

Comment

• nikita_banita
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.06
        • 1363

Koszulka ogólna ma swoje zalety, ale dla odmiany raz możnaby konkretnie "pojechać" i zrobić dobrą prasę np. porterowi łódzkiemu za friko, a w zasadzie za to, że jest "smaczny i zdrowy" . Myślę, że browar byłby głupi, żeby się nie zgodził, a może nawet coś tam dorzuci do koszulek.
        Nie twierdzę, że będzie łatwo, ale koszulka ogólna wydaje mi się nijaka...

Comment

• Twilight_Alehouse
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.06
          • 6310

Browar niestety jest głupi, więc zapewne by się nie zgodził... Owszem, chętnie poreklamowąłbym za darmo łódzkiego portera, bo wg mnie jest najlepszy w Polsce, ale chyba jednak wolę wariant "ogólny". A poza tym poczekam aż Art przedstawi projekt, bo na razie dyskusja jest czysto akademicka

Comment

• nikita_banita
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.06
            • 1363

W niniejszym temacie możemy pewne rzeczy sugerować i może Art właśnie dlatego rzucił hasło o koszulkach, abyśmy wygłosili nasze oczekiwania względem tytułowych koszulek.

PS Również ja uważam portera łódzkiego za najlepszego na naszym podwórku.

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Ja jestem za ogólną. No, chyba, że jakiś browar zasponsoruje, nie widzę powodu reklamowania konkretnego piwa za własną kasę, nie mówiąc o tym, że okazałoby się, że trzeba zrobić tyle koszulek ile porterów w Polsce, bo jeden będzie chciał Łódzki, inny Krajana. Nie mówiąc już o porterach świętej pamięci.

Moje oczywiście standardowe pytanie: czy będą damskie?

A tak na zimę to nie lepiej jakieś polary, lub choć koszulki z długim rękawem?
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• albeertos
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.10
                • 2313

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                ...
                - niedługo ruszy temat ze szczegółami, podglądem nadruku, kolorami koszulek, cenamii terminami ...
                To będą inne niż czarne?
                Last edited by albeertos; 2005-10-25, 10:26.
                (_)>
                Nigdy się nie poddawaj!!!
                Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
                Lech jest tam gdzie jego wiara
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                  (...)że okazałoby się, że trzeba zrobić tyle koszulek ile porterów w Polsce (...)

A tak na zimę to nie lepiej jakieś polary, lub choć koszulki z długim rękawem?
                  jestem i za pierwszym i za drugim

tonacja jedynie słuszna - czarna
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Shlangbaum
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2005.03
                    • 5828

Ale można też zrobić koszulkę na której będą wszystkie polskie portery obok siebie w ramce o kratkach 3 x 4 albo 4 x 4 (trzeba by się było wszystkich aktualnych porterów doliczyć). Tylko czy browary by się na to zgodziły. Pole do popisu dla zdolności negocjacyjnych Art'a

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                      Tylko czy browary by się na to zgodziły. Pole do popisu dla zdolności negocjacyjnych Art'a
                      No to jest właśnie bez sensu - jeszcze się mają browary zgadzać na reklamę. Po za tym, taka koszulka to już by był istny odpust. Nie mówiąc o koszcie.
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• JAckson
                        🍼🍼
                        • 2004.05
                        • 6123

Mnie wystarczy koszulka nawet z krótkim rękawem - cały rok w takich chodzę

Kolor czarny. Jako dodatek może być kołnierzyk w kolorze porterowej piany

Treść raczej własna, bo jakoś nie widzę koszulki np. z porterem Boss nie firmowanej przez browar Boss. Ew. jako dodatek wstawka na plecach z samymi orginalnymi logami polskich porterów. Za sukces
                        MM961
                        4:-)

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23926

na sprawy z "etykietami" poszczególnych porterów niestety już jest za późno, bo faktycznie trzebaby mieć już zgodę każdego z właścicieli danych znaków towarowych. Gdybym robił to prywatnie i do tego non-profit to nie byłoby w zasadzie kłopotu.

tak więc na razie koszulki będą miały nadruk niezwiązany z daną marką. może w przyszłym roku coś się dodatkowego pomyśli o ww propozycjach bo jest to faktycznie interesujący pomysł. trzeba jednak mieć na to więcej czasu.

dziękuję za pierwsze komentarze
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Ahumba
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.05
                            • 9056

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                            Ale można też zrobić koszulkę na której będą wszystkie polskie portery obok siebie w ramce o kratkach 3 x 4 albo 4 x 4 (trzeba by się było wszystkich aktualnych porterów doliczyć). Tylko czy browary by się na to zgodziły. Pole do popisu dla zdolności negocjacyjnych Art'a
                            A ja takiej, za przeproszeniem, pstrokacizny nawet piwnej nie chciałbym. Czułbym się jak choinka bożonarodzeniowa. .
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Marcin_wc
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.09
                              • 2115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
                              A ja takiej, za przeproszeniem, pstrokacizny nawet piwnej nie chciałbym. Czułbym się jak choinka bożonarodzeniowa. .
                              Są do kupienia podobne koszulki, ale z belgijskimi piwami i bardzo dobrze wyglądają, ale to moje zdanie.

A może zrobimy reklamę jakiegoś nieistniejącego piwa, np. portera 40blg

Comment

Przetwarzanie...
                              X