Ciekawostki kolekcjonerskie.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nikita_banita
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 1363

Ciekawostki kolekcjonerskie.

Proponuję utworzyć w dziale kolekcjonerstwo kategorię, w której można będzie zamieszczać kolekcjonerskie ciekawostki, które umykają klasyfikacji browarowej. Możnaby umieszczać tam np: podstawki giełdowe, które nie są firmowane przez jeden browar; etykiety piw rozlewanych w Polsce, a warzonych w browarach poza Polską; kapsle z pogranicza piwa (np z drinków alkoholowych robionych przez browary) itp., nie do końca dające się zaliczyć do już istniejących kategorii kolektybilia.

Czy jest to pomysł realny i jak ma się sprawa od strony technicznej?
  • TomX
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.09
    • 1035

Jestem za

Comment

• kibi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 1875

Też jestem za umieszczeniem tych rzeczy w kolekcjonerstwie, ale moze nie we wspólnej kategorii, tylko każdy z wymienionych typów ciekawostek jako jeden z działów kategorii pokrewnej . Wtedy łatwiej będzie kapslarzowi znaleźć kapsle, a kolekcjonerom podstawek lub etykiet poszukiwane kolektybilia.

Comment

• dzidek1960
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.01
        • 1548

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi
        Też jestem za umieszczeniem tych rzeczy w kolekcjonerstwie, ale moze nie we wspólnej kategorii, tylko każdy z wymienionych typów ciekawostek jako jeden z działów kategorii pokrewnej . Wtedy łatwiej będzie kapslarzowi znaleźć kapsle, a kolekcjonerom podstawek lub etykiet poszukiwane kolektybilia.
        Też mi się podoba ten pomysł i rozwiązanie zaproponowane przez kibiego. Widzę to tak np. kolekcjonerstwo - podstawki - inne itd. Art co ty na to, jak to by wyglądało z Twojej strony. Oczywiście musieli byśmy pilnować aby nie były tam wrzucane wzory niepiwne jakich sporo np. wśród podstawek, bo zrobi się śmietnik.
        "Ma jednak kraj polski napój warzony
        z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
        piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
        do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
        mieszkańców, lecz i cudzoziemców
        wybornym smakiem"
        Jan Długosz, Historie Piwne
        Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• nikita_banita
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.06
          • 1363

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi
          Fajny pomysł, co kilka głów to nie jedna . Teraz jak się to ma od strony technicznej i co na to Włodarze i Moderatorzy ?

Comment

• miodek
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2005.10
            • 177

Troszkę może nie na temat, ale... Zakupiłem dzisiaj podstawkę Schultheiss Bier z sygnaturką "o". Niektórzy twierdzą że to Opole. Gdzie mam wystawić skany tej podstawki, aby sprawdzić opinie forumowiczów, których jestem bardzo ciekaw.
            miodek

Comment

• becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miodek
              Troszkę może nie na temat, ale... Zakupiłem dzisiaj podstawkę Schultheiss Bier z sygnaturką "o". Niektórzy twierdzą że to Opole. Gdzie mam wystawić skany tej podstawki, aby sprawdzić opinie forumowiczów, których jestem bardzo ciekaw.
              wstaw tu pod nowym tematem

tutaj znajdziesz pomoc przy identyfikacji danych eksponatów ze swoich kolekcji
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23925

technicznie rzecz biorąc można utworzyć jeden browar, który jako taki będzie bez nazwy, na listach browarów nie będzie on widoczny. Taki bezimienny browar może służyć do agregowania tych różnych kolekcjonerskich różności pod właściwymi kategoriami, umożliwiając także dodawanie do poszukiwanych/oferowanych, etc.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• TomX
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.09
                  • 1035

Czemu bez nazwy?? Po prostu tak jak w galerii na koncu listy browarów powinna sie pojawić pozycja INNE.

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23925

Można by spytać czy "inne" to jest nazwa browaru? Pisałem o technicznym aspekcie, bo ów wpis "inne" żeby zachować całą funkcjonalność działu kolekcjonerskiego może widnieć wyłącznie w tabeli z browarami ale de facto przecież browarem nie jest.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• nikita_banita
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.06
                      • 1363

Niniejszym wnoszę więc o utworzenie takowej podgrupy kolekcjonerskiej.

Comment

• dzidek1960
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.01
                        • 1548

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita
                        Niniejszym wnoszę więc o utworzenie takowej podgrupy kolekcjonerskiej.
                        Całkowicie popieram i postuluję aby od razu przerzucić tam wszystkie próbne wzory z konkretnych browarów. Trochę tego jest w podstawkach, nie wiem jak w innych działach bo nie przeglądam ich dokładnie.
                        "Ma jednak kraj polski napój warzony
                        z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                        piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                        do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                        mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                        wybornym smakiem"
                        Jan Długosz, Historie Piwne
                        Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• nikita_banita
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.06
                          • 1363

Jeśli chodzi o "próby" podstawek to się zgodzę - należałoby przenieść je do takiego działu, bo wielu kolekcjonerów podstawek traktuje je tylko jako ciekawostki.
                          Inaczej rzecz ma się z etykietami - wzory próbne są traktowane przez kolekcjonerów jako kolejne etykiety dochodzące do zbioru i jako takie, moim zdaniem, nie powinny być wyodrębniane do ciekawostek.

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23925

może próby z danych browarów powinny zostać przy danych browarach ale oznaczone jako próby? dodanie do formularza opcji "próba" to nie jest wielki problem. jak się wszystkie próby wrzuci do jednego wora, to nikt sie przez ten gąszcz wzorów wszelakich nie przeciśnie...

Comment

• nikita_banita
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.06
                              • 1363

I tak ktoś kto dodaje daną etykietę próbną pisze, że jest to "próba". Etykiety powinny zdecydowanie pozostać przy odpowiadających im browarach, a dodanie opcji w formularzu nie zaszkodzi.

Comment

Przetwarzanie...
                              X