Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
A tak na powaznie , to ja tez wklepuje wypite piwa chyba z przyzwyczajenia. Szkoda mi jednak zaprzestać wpisywania , aby nie zaprzepaścić tego co już wpisywałem przez ponad 2 lata. Nawet zrobiłem sobie mini statystyki w Exelu , ale to nie to samo.
Przyznaje racje rózniez i JAcksonowi że DP ma pośredni wpływ na ilośc i róznorodnośc wypitych piw. Poprostu człowiek widzi co wypił , a co jeszcze może spróbować - statystyki oczywiscie dają dość wyraźny obraz takiego postepowania. Uważam też że DP jest jednym z filarów całego browar.bizu. osotanio jest spory ruch wokół amatorskiego warzenia piwa i nawet się zastanawiałem czy to nie ma wpływu na spadek zainteresowania DP. Nie mam nic przeciwko browamatorom i mam nadzieje że moje mysli to tylko przypuszczenia bez pokrycia. Jenak prowadzenie DP bez statystyk rzeczywiście staje się nudne. Oczywiście tez rozumie ART-a i jego brak czasu ( jak zapewne wszyscy forumowicze) , ale czy naprawde nie da sie określić jakiegokolwiek orientacyjnego terminu uruchomienia statystyk ?
Comment