Dla mnie dziwnym jest fakt, że nie dodaje mi piw z kolejnych lat. Można tylko obserować "postępy" w danym roku, a ja chciałbym wiedzieć ile wypiłem piw danego browaru od poczatku sowich wpisów, czyli np w moim przypadku trzeci rok z rzędu. No chyba nie oto chodzi bym sobie te roczniki ręcznie dodawał ? Zresztą w dzienniku nawet jest napisane "razem" - tyle, że nie jest podlinkowane, więc nie oblicza ogólnych danych z wszystkich lat. Chyba, że takie rozwiązanie zbytnio obciążałoby serwer, w przeciwnym razie mocno postuluje wprowadznie możliwości.
Dziennik piwny - komentarze i zgłoszenia błędów
Collapse
X
-
Last edited by Pendragon; 2008-01-08, 23:11.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Dla mnie dziwnym jest fakt, że nie dodaje mi piw z kolejnych lat. Można tylko obserować "postępy" w danym roku, a ja chciałbym wiedzieć ile wypiłem piw danego browaru od poczatku sowich wpisów, czyli np w moim przypadku trzeci rok z rzędu. No chyba nie oto chodzi bym sobie te roczniki ręcznie dodawał ? Zresztą w dzienniku nawet jest napisane "razem" - tyle, że nie jest podlinkowane, więc nie oblicza ogólnych danych z wszystkich lat. Chyba, że takie rozwiązanie zbytnio obciążałoby serwer, w przeciwnym razie mocno postuluje wprowadznie możliwości.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ti Ti Ti! Dzięki za błyskawiczną rekacjęLast edited by Pendragon; 2008-01-09, 02:07.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
nie mogę pisać gdzie, bo nie byłoby niespodzianki- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
To ja - uperdliwiec, znowu coś mam
Jest w dzienniku taka opcja jak wypełnianie formularza danymi z ostatnio pitego piwa, można to zrobić na 2 sposoby - zaznaczajac checkbox lub klikając w ikonkę u góry. Ale cóż z tego, że jest taka możliwość, gdy funkcja jest kompletnie nieprzydatna? A dlaczego? Bo nie wypełnia formularza tymi samymi danymi. Jedyne co robi to dodaje piwo oraz jego cenę. Natomiast godzina spożycia jest zawsze 00:00 danego dnia, dodatkowo nie wpisuje wogóle miejsca zakupu oraz domyślnie ustawia każde takie piwo jako ...niepasteryzowane! Coż nam po takiej funkcji skoro po jej użyciu trzeba zaraz edytować dane by było wszystko zgodnie z planem? Już szybciej wychodzi wpisywanie wszystkiego drugi raz bez korzystania z tej funkcji.
ART'cie - ja to robię tylko dla dobra ogółu, się nie denerwujLast edited by Pendragon; 2008-01-13, 23:16.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
A ja zauważyłem coś innego - nie jest to może błąd , bo przy odpowiednim wpisywaniu nie ma problemu , ale czasami jednak może być małe przekłamanie.
Wpisałem piwo którego cena była 4,50zł. Wpisałem w rubrykę "złotówki" 4 ,a w rubrykę "grosze" tylko 5 wychodząc z założenia, że "0" samo się dopisze. Jednak po ponownej edycji tego piwa pojawiła się cena 4 zł i 5 gr. Różnica moze nie jest wielka, ale w skrajnych przypadkach może wynieść nawet 81 gr
Pisze o tym nie w formie zgłaszania błędu, ale aby poinformować osoby prowadzące DP. Rzeczywiście wszystko jest zgodne z logiką ( rubryka zatytuowana jest "grosze", więc powinienem wpisać 50 ), ale czasami ktoś z rozpędu może wpisac cenę w sposób taki jak ja i zaniżenie wydatków gotoweLast edited by remfire; 2008-01-14, 19:16.Comment
-
A ja zauważyłem coś innego - nie jest to może błąd , bo przy odpowiednim wpisywaniu nie ma problemu , ale czasami jednak może być małe przekłamanie.
Wpisałem piwo którego cena była 4,50zł. Wpisałem w rubrykę "złotówki" 4 ,a w rubrykę "grosze" tylko 5 wychodząc z założenia, że "0" samo się dopisze. Jednak po ponownej edycji tego piwa pojawiła się cena 4 zł i 5 gr. Różnica moze nie jest wielka, ale w skrajnych przypadkach może wynieść nawet 81 gr
Pisze o tym nie w formie zgłaszania błędu, ale aby poinformować osoby prowadzące DP. Rzeczywiście wszystko jest zgodne z logiką ( rubryka zatytuowana jest "grosze", więc powinienem wpisać 50 ), ale czasami ktoś z rozpędu może wpisac cenę w sposób taki jak ja i zaniżenie wydatków gotowe
5 nie równa się 50
05 równa się 5
i to tyle odnośnie logiki
Inną sprawą jest że cena powinna być jednak możliwa do zapisania całościowo za pośrednictwem jednego pola - wtedy np. wpisanie 4,5 byłoby równoznaczne 4,50 a nie 4,05.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Comment
-
Skoro tak nalegasz, to ja Ci powiem - "zwykły Żywiec" to jest właśnie "Full Light"... (Co, oczywiście, w uwagach możesz sobie napisać)Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
Comment