Należy nie pić takiego piwa. Wylać w kanał i zapomnieć. DP wymusza na konsumentach takie właśnie działania
Dziennik piwny - komentarze i zgłoszenia błędów
Collapse
X
-
Last edited by ART; 2010-03-19, 12:33.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pewnie chcesz nabrać nasz elektronowy móżg browaru na to, że już wypiłeś jakieś piwo, pomimo że godzina którą podajesz znajduje się jeszcze w przyszłości.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Już lepiej?Last edited by ART; 2010-04-27, 21:01.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziJuż lepiej?MM961
4:-)
Comment
-
-
Mam pytanie - jak wpisać baniaczek 5L Łaskie Żywe do DP? Nie ma takiej pojemności i nie ma takiego rodzaju opakowania. Poradziłem sobie dzieląc gąsiorek na 4 piwa i opakowanie inne, ale to nie oddaje rzeczywistości.
Druga rzecz jak zakwalifikować piwa nabyte na giełdzie czy warsztatach (w sensie gdzie zakupione/otrzymane)? Nie ma takiego wpisu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zulu Wyświetlenie odpowiedziMam pytanie - jak wpisać baniaczek 5L Łaskie Żywe do DP? Nie ma takiej pojemności i nie ma takiego rodzaju opakowania.
A baniak to przecież butelka jest, no nie?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zulu Wyświetlenie odpowiedziDruga rzecz jak zakwalifikować piwa nabyte na giełdzie czy warsztatach (w sensie gdzie zakupione/otrzymane)? Nie ma takiego wpisu.Last edited by Stasiek; 2010-05-04, 22:12.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek Wyświetlenie odpowiedziNo jak to nie ma? Przecież możesz w pole "podaj dokładnie:" wpisać 5000 i już jest 5l.
A baniak to przecież butelka jest, no nie?
Ja wpisuję "przez znajomych", albo "impreza plenerowa" w zależności, czy ktoś przywiózł czy zakupione...
Nie można wpisać więcej niż 1500ml, a co do pozostałych to też wpisuje coś w tym stylu, ale to jest takie naciąganie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zulu Wyświetlenie odpowiedziNie można wpisać więcej niż 1500ml, a co do pozostałych to też wpisuje coś w tym stylu, ale to jest takie naciąganie.
A co do pozostałych to też się kiedyś zastanawiałem jak wpisać ciechana który przyjechał do mnie kurierem. Ale to nie księgowość - jak wpiszesz tak będzie dobrze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek Wyświetlenie odpowiedziNie wybierasz z listy, tylko poniżej masz "lub podaj dokładnie:" - tam możesz wpisać ile chcesz. Wchodzi 5000ml - sprawdziłem przed chwilą.
A co do pozostałych to też się kiedyś zastanawiałem jak wpisać ciechana który przyjechał do mnie kurierem. Ale to nie księgowość - jak wpiszesz tak będzie dobrze.
Faktycznie przy nowym wpisie wchodzi, ja sprawdziłem przy edycji i wtedy nie można wpisać więcej niż 1500ml.
Comment
-
-
Ta rubryka to "Spożyta objętość" a nie objętość opakowania w którym piwo zostało zakupione - nie ma na liście objętości 50l a przecież KEGa też sobie można kupić na imprezę. Rozumiem zatem że problem wynika z tego, że przelewacie sobie do pięciolitrowego kufla lub szklanki i tak oto radujecie się cały dzień piwem zakupionym w baniaku 5l- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Nie ale czasem po imprezie trzeba wpisać 10 litrów jednego piwa i opcja wpisywania więcej niż 1500 mln byłaby przydatna"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziNie ale czasem po imprezie trzeba wpisać 10 litrów jednego piwa i opcja wpisywania więcej niż 1500 mln byłaby przydatna
Comment
-
Comment