są to po prostu statystyki na szybko zaadaptowane z poprzedniej wersji. w nowej wersji dziennika sporo się zmieniło stąd niektóre piwa nie są brane pod uwagę w obliczeniach.
Dziennik piwny - komentarze i zgłoszenia błędów
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Na razie nie wnikam w wyliczanki bo faktycznie mogą być błędne. Ale to, że w zakładce browary nie występują domowe to już przegięcie. Rzecz dotyczy tylko roku 2006.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
też tak sądzę. już ledwie zipię- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Moze Ci to cos pomoze ART, ale do statystyki ogolnej nie sa dopisywane piwa dopisywane opcja "Kolejne piwo takie samo".5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonHurrrrra
Są statystyki. Na razie nie sprawdzam na ile poprawne., gdyż jak napisał ART jest to wersja z błędami. Ale przynajmniej wiem, że popróbowałem piwa z 31 browarów polskich. Zdrowie ARTa
Nie jest tak do końca jak piszesz. U mnie z browarów które piłem w tym roku nie został uwzględniony np. browar Staropolski. Tak więc może wypiłeś więcej niż to by wskazywała statystyka . Art proszę nie zrozum mnie źle, nie ma mowy o czepialstwie a jedynie o poinformowaniu o błedzie.
Ps. Na tą chwilę w tym roku skosztowałem piwa z 49 browarów
Comment
-
-
Dziennik piwny prowadzę dopiero od początku roku i dopiero od kiedy moge korzystać ze statystyk wiem po co to robię!
Podobnie jak Abernacka, bez czepialstwa opiszę znaleziony błąd. W zestawieniu browarów na ostatnim, 31 miejscu znalazł się Okocim z ilością 0,3l piwa. Ponieważ pamiętałem, że wypiłem 0,5l Zagłoby postanowiłem zajrzeć do wpisu. Okazało sie, że sie nie pomyliłem, wpisane było 0,5 litra. Z wpisu wyszedłem przez "zapisz zmiany" zmiany, choć żadnych zmian nie czyniłem i po ponownym wejściu do statystyk okazało się, ze browar Okocim zupełnie z nich zniknął i lista ma 30 pozycji. Ciekawostka...
Comment
-
-
Co prawda statystyki sa tylko zaadoptowane specjalnie "dla niecieprpliwych" i zawieraja błędy , ale są też i miłe niespodzianki. Dzięki innemu spsobowi wpisywania piw ( z bazy ) zmieniła się całkowicie opcja statystyk " Plato/ekstrakt" . Teraz dokładnie widać ile piw mam wypitych z poszczególną zawartościa ekstraktu !!! Jestem tym bardzo miło zaskoczony. Może kiedyś jak juz bedzie więcej czasu i statystyki przestaną być " przejsciowe" uda się zrobić coś podobnego dotyczącego zawartości alkoholu ? Ekstrakt nie zawsze jest podany , a alkohol zawsze.... ale to oczywiście dopiero wtedy jak znajdzie sie odpowiednia ilośc czasu ( odpowiadam sobie sam , aby nie trudzić nikogo )
Comment
-
-
jeśli edytując wprowadzone piwo do DP wszystkie dane się zgadzają - to nie ma się czym martwić.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
niezamaco- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
W DP rozrastaja sie nam listy piw przypisanych do poszczególnych browarów. W niektórych listy są już dość długie , bo z różnych względów piwa zmieniają nazwy , parametry, pojawiają się i znikają.
Pomyślałem więc ( zapewne nie ja pierwszy ) aby w jakiś sposób spowodować aby poszczególne listy się aktualizowały. Mam na myśli określenie czasu w jakim to piwo jest dostępne na rynku. Można przy nazwie piwa dodać daty : wpisania do bazy browarbizowej , oraz ostatniego zaznaczenia piwa jako wypitego przez jakiegokolwiek forumowicza ( np 2004.05.19 - 2006.06.15). W ten sposób byłby widoczny okres w jakim dane piwo funkcjonuje na rynku.
Można dawać tylko datę ostatniego zaznaczenia piwa jako wypitego przez jakiegokolwiek forumowicza , co też by dało obraz kiedy ostatnio piwo było dostępne ( np. 2006.06.15)
Można tez ograniczyć sie jeszcze bardziej np tylko do roku , albo do wytłuszczenia
( zaznaczenia innym kolorem) piwa wypitego w roku bieżącym.
Dodatkową korzyścią takiego oznaczania piw byłoby ułatwienie sporządzania bazy piw do "Plebiscytu na piwo roku" - piwa wypite w danym roku można łatwo odszukać.
Oczywiście zdaję sobie sprawę że nie jest to możliwe do wprowadzenia " od ręki" m.in. za sprawą braku czasu , ale może warto podyskutować na ten temat.Last edited by remfire; 2006-06-16, 11:02.
Comment
-
Comment