Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
z nieznanych mi przyczyn jako piwo specjalne a nie ciemne
Nie może byc w kategorii stout bo by był jedyny i by wygrał a w ciemnych też nie bardzo, bo jako górniak jest trudny do porównania z dolniakami. W worku z dziwadłami jak na razie chyba jest najneutralniej umieszczony.
Wyniki ciekawe. Wyraźne zwycięstwa amberowskiego Koźlaka i ciechanowskiego Miodowego. W kategorii I do walki oprócz Lwówka i Czarnkowa włączył się Ciechan, w porterach wygrała Łódź. Mocne wejścia miały nowości tj. górny Frater i Heban z Juranda. Generalnie moi faworyci znajdowali się zwykle na podium.
Zdrowie organizatorów
A ja żałuję, że Ci co zagłosowali na pale ale ze Starego Krakowa nie zagłosowali na Smoczą Głowę - wtedy drugie miejsce byłoby czymś więcej niż ex-equo. Ale i tak dobrze, że udało się tu wskoczyć browarowi, którego piwa leją tylko w 10 lokalach w RP i w sprzedaży butelkowej w czasie trwania plebiscytu nie było
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
A ja żałuję, że Ci co zagłosowali na pale ale ze Starego Krakowa nie zagłosowali na Smoczą Głowę - wtedy drugie miejsce byłoby czymś więcej niż ex-equo. Ale i tak dobrze, że udało się tu wskoczyć browarowi, którego piwa leją tylko w 10 lokalach w RP i w sprzedaży butelkowej w czasie trwania plebiscytu nie było
Pewnie w tym niemała zasługa LajboCKów, którzy dzielnie tajnymi kanałami dystrubuowali zabutelkowane piwo
Wracając do dawnej dyskusji , zastanawiam się czy 114 osób które oddały swój głos na Okocimskiego Portera miały okazje go pić . Jesli tak to porównując osiągnięty wynik do wyników innych piw ( oddanych głosów ) wynika że wcale nie jest on taki niedostępny na naszym rynku
Wracając do dawnej dyskusji , zastanawiam się czy 114 osób które oddały swój głos na Okocimskiego Portera miały okazje go pić . Jesli tak to porównując osiągnięty wynik do wyników innych piw ( oddanych głosów ) wynika że wcale nie jest on taki niedostępny na naszym rynku
Co najmniej 24 osoby. Ale pytanie pozostaje aktualne.
Ostatnia zmiana dokonana przez crizz; 2006-04-20, 08:41.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebski
I ciekawe czy aby na pewno piły go w zeszłym roku a nie na krakowskiej giełdzie na przykład?
Na Giełdzie Krakowskiej go nie było. Jedna butelka mi się przewinęła, którą zdaje się Cielak wymienił za jakiegoś innego "historycznego" portera. Zasadniczo próbowany był w 2005 roku, kiedy pojawiło się kilkanaście butelek, które degustowane były po 2-3 osoby na 0,5 l.
Comment