Ja to szczęście miałem, że wymieniłem z Cielakiem schodzącego z rynku Portera Rybnickiego, na Okocimskiego właśnie.
Plebiscyt Browar.biz - Piwo roku 2005 - Komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzJa też nie sądzę,aby tyle osób piło tego portera Bezsensowny jest też podział portera z Witnicy na dwa,kiedy to jest to samo piwo.
Co do Portera z Witnicy to Pogoniarz ma rację, w ten sposób Boss stracił przewodnictwo w tym gatunku.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumNa Giełdzie Krakowskiej go nie było. Jedna butelka mi się przewinęła, którą zdaje się Cielak wymienił za jakiegoś innego "historycznego" portera. Zasadniczo próbowany był w 2005 roku, kiedy pojawiło się kilkanaście butelek, które degustowane były po 2-3 osoby na 0,5 l.
Comment
-
-
Patrząc na tą ilość głosów odnosi się wrażenie że Okocimski Porter wcale nie odbiega popularnościa od pozostałych porterów z listy. Jakie więc wyglądają argumenty w naszej petycji , gdy na wyniki Plebiscytu spojrzą ludzie z CP ?
Poza tym 24 to nie 114
Wnioski każdy sam sobie wyciągnie , więc nie ma co się rozpisywać bo ART znowu się zdenerwuje na nas
Natomiast Pogoniarz ma rację z BOSS-em. Wychodzi że to BOSS wygrał kategorię porterów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfireWychodzi że to BOSS wygrał kategorię porterów.
I jest to sytuacja patologiczna, podobnie jak z BOSSem. Na szczęście w przysżłym roku problem z żywieckim powinien odpaść, ale postuluję żeby w następnym plebiscycie Black BOSSa i Portera BOSSa traktować jako jedno piwo.
I jeszcze co do okocimskiego - jak dla mnie ilość głosujących na tego portera jest wiarygodna. Faktycznie tyle osób mogło spróbować go w zesżłym roku. CO nie zmienia mojej opinii, że jego obecność w plebiscycie była błędem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfireWnioski każdy sam sobie wyciągnie , więc nie ma co się rozpisywać bo ART znowu się zdenerwuje na nas
Natomiast Pogoniarz ma rację z BOSS-em. Wychodzi że to BOSS wygrał kategorię porterów.
A co do BOSS-a - guzik prawda. Podlicz głosy oddane na Żywieckie Portery.
Comment
-
-
Jak już jesteśmy przy porterach, to w wynikach jest błąd w edycji - Krajan Porter i Ciechanów Porter są razem na 5 miejscu (oba mają po 134 głosy) a nie tak jak stoi w wynikach - Krajan na piątym a Ciechanów na szóstym. To tylko tak dla porządkubigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Zgadzam się z Wami. Prawdopodobnie niewiele osób piło Żywieckiego Portera w zeszłym roku. Cieszyn warzył go już w 2004. Co do BOSSa to też uważam, że to to samo piwo. Powino chyba być zapisane jak Jurand Koźlak/Bock.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Ta sama sprawa w dwóch kategoriach:
-piwa specjalne - miejsca 5-7 : BrowArmia, Stout (45) Brovaria, Pszeniczne (45) Spiż, Pszeniczne (45)
(powinno być dla wszystkich piąte miejsce)
-Piwa aromatyzowane - miejsca 3-4 :Okocim, Karmi Poema di Caffe (45) Lech, Dog in the fog (45) (oba powinny być na trzecim)
- miejsca 8-9 : Belgia, Gingers Beer Cinnamon (25) Lech, Redd´s Red (25) (oba powinny być na miejscu ósmym)bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART (w temacie z wynikami)Vivat browary warzące wspaniałe piwa!
A żeby było coś "merytorycznego" - klasyfikacja "medalowa" browarów w Plebiscycie 2005:
Kod:Ile Z S B ------------------------------------ 1. Amber (2) 2 - - 2. Ciechanów (3) 1 1 1 3. Lwówek Śląski (2) 1 - 1 . Łódzkie (2) 1 - 1 5. Belgia (1) 1 - - . Okocim (1) 1 - - 7. Jurand (2) - 1 1 8. Czarnków (1) - 1 - . Perła-Zwierzyniec (1) - 1 - . Zamkowy (1) - 1 - . Bierhalle Warszawa (1) - 1 - . Stary Kraków (1) - 1 - 13. Regina (1) - - 1 . Żywiec (1) - - 1
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Bardzo się cieszę, że mój lokalny browar został ponownie doceniony przez forumowiczów z całego kraju! W najbliższym czasie na biesiadzie Pomorskiej Ławy Piwnej będzie trzeba uczcić te wyróżnienie niefiltrownym Żywym
Comment
-
-
Ale się narobiło z tymi porterami !!!
Trzeba się dobrze naszukać aby jakiegokolwiek odszukać miedzy innymi piwami w sklepie, a tu tyle zamieszania. W celu zaprowadzenia ładu, proponuję w przyszłym roku całkowicie usunąc tę kategorię
Comment
-
Comment