Właśnie jedno strasznie mie dziwi! Serwer chodzi naprawde wspaniale! Nigdy nie miałem ,żadnych problemów... ale pytanie się rodzi... Art... z czego utrzymujesz serwer? Jesli oczywiście nie jest to tajemnica najwyższej wagi...
"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
nie ma tu wielkiej tajemnicy - koszty działania pokrywane są dzięki
- PremiumUżytkownikom
- Reklamdawcom
- no i środkom własnym
tylko nad rozkładem procentowym trzeba jeszcze dobrze popracować
a serwerem profesjonalnie opiekuje się firma z ludźmi znającymi się na rzeczy, mam ją zresztą prawie pod samym nosem, więc wszystko mozna sprawnie załatwiać w razie konieczności...
Już myślałem że mi się coś popsuło, rano włączam internet i wchodze na browar
już się wystraszyłem, po przeczytaniu w/w postu się uspokoiłem
uffff dobrze że jest możliwość powrotu do starej szaty.
ART napisał(a) niestety czytelność miała swoją cenę. ale w dużej mierze decyduje też przyzwyczajenie.
Nie wiem, może głupoty gadam, bo się nie znam, ale czy jest możliwe takie rozwiązanie, że użytkownik ma lokalnie u siebie wybrany szablon, a dane do niego ściągane są w tej oszczędnej formie? Coś w rodzaju plugina, który on-line, ale lokalnie formatował wygląd forum do wybranego przez siebie. Transfer byłby niższy, a użytkownik „u siebie” decydowałby jak ma to widzieć.
Zastrzegam, że nie mam pojęcia, czy takie rozwiązanie jest możliwe – ja tylko niosę pomoc
Oferuję się jako ewentualny beta tester
Wczoraj wlałem w siebie trochę piwa i po wejściu na stronę Browaru myślałem,że mam dalej fazę Czym prędzej zaczałem szukać info o zmianach.Uff-jest Oczywiście wróciłem do korzeni.Jakoś źle mi się czytało i tak strasznie jasno...
Ja też po kilkunastu minutach na "służbowym" łączu powróciłem do starej wersji graficznej, bo jakoś trudno mi się przyzwyczaić do tej nowej. Jednak w domku na modemie, to raczej zwycięży komfort, tzn. szybkość ładowania stron forum i tam pewnie ta nowość zagości na stałe.
Przełączyłem się na chwilę z mojego ulubionego Dia na ten nowy - i nie widzę różnicy w stosunku do tego, co pamiętam z czasów, gdy jeszcze był tylko Full.
Odchudzam się dalej.
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
no bo nie każdy zauważy różnicę. wszystko zależne jest od tego czy dysponujemy w miarę dobrym łączem. wiem z autopsji że na modemie też w miarę dobrze chodziła i stara wersja - i w przypadku bardziej obfitych w treść tematów było obojętne czy strona zajmuje 162 KB czy 72 KB bo wyswietlała się podobnie szybko.
zauważalna jednak jest różnica w transferze danych z serwera - i to ma wpływ na wysokość comiesięcznych rachunków.
teraz jeszcze za wcześnie mi oceniać czy wprowadzenie tego rozwiązania dało spodziewany skutek czy nie. ale za ok. 2 tygodnie będzie już sprawa jasna.
ART, gdyby tak można było co drugi post wyświetlić z innym kolorkiem tła to byłoby lepiej czytate. Naprzemiennie, biały i np. jakiś gray...
Pozostaję przy nowej wersji.
Przyznam szczerze, że jestem zaskoczona - wydaje mi się, że Art wyraźnie napisał, że obsługa pełnej strony jest droższa, zatem wydaje mi się, że w poczuciu solidarności z Adminem jak również z dbałością o świetlaną przyszłość naszego wspaniałego serwisu wszyscy powinni zostać przy wersji odchudzonej, a tu widzę, że mało kto zakumał
Comment