Coć się pochrzaniło

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

Rolek napisał(a)
    A tak z ciekawości: ile waży cały browar?
    lepiej nie mówić o tym głośno
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23928

jester_ napisał(a)
      Uff, już po staremu. Ta nowa szata jakaś taka nieczytelna, jak dla mnie. Choć może to kwestia przyzwyczajenia...
      niestety czytelność miała swoją cenę. ale w dużej mierze decyduje też przyzwyczajenie.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Rolek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.08
        • 1038

ART napisał(a)
        lepiej nie mówić o tym głośno

Bosz! Już druga zaraz, trza iśc lulu.
        Jak to mówią u nas: 3miasto mówi 3majcie się!
        Last edited by Rolek; 2004-02-17, 01:42.

Comment

• Makaron
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.08
          • 2107

Właśnie jedno strasznie mie dziwi! Serwer chodzi naprawde wspaniale! Nigdy nie miałem ,żadnych problemów... ale pytanie się rodzi... Art... z czego utrzymujesz serwer? Jesli oczywiście nie jest to tajemnica najwyższej wagi...
          "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23928

nie ma tu wielkiej tajemnicy - koszty działania pokrywane są dzięki
            - PremiumUżytkownikom
            - Reklamdawcom
            - no i środkom własnym

tylko nad rozkładem procentowym trzeba jeszcze dobrze popracować

a serwerem profesjonalnie opiekuje się firma z ludźmi znającymi się na rzeczy, mam ją zresztą prawie pod samym nosem, więc wszystko mozna sprawnie załatwiać w razie konieczności...

no i tak się to wszystko ładnie rozkręca

Comment

• Audi
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 1682

Już myślałem że mi się coś popsuło, rano włączam internet i wchodze na browar
              już się wystraszyłem, po przeczytaniu w/w postu się uspokoiłem
              uffff dobrze że jest możliwość powrotu do starej szaty.

Comment

• Rolek
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.08
                • 1038

ART napisał(a)
                niestety czytelność miała swoją cenę. ale w dużej mierze decyduje też przyzwyczajenie.
                Nie wiem, może głupoty gadam, bo się nie znam, ale czy jest możliwe takie rozwiązanie, że użytkownik ma lokalnie u siebie wybrany szablon, a dane do niego ściągane są w tej oszczędnej formie? Coś w rodzaju plugina, który on-line, ale lokalnie formatował wygląd forum do wybranego przez siebie. Transfer byłby niższy, a użytkownik „u siebie” decydowałby jak ma to widzieć.
                Zastrzegam, że nie mam pojęcia, czy takie rozwiązanie jest możliwe – ja tylko niosę pomoc
                Oferuję się jako ewentualny beta tester

Comment

• Pogoniarz
                  † 1971-2015 Piwosz w Raju
                  • 2003.02
                  • 7971

Wczoraj wlałem w siebie trochę piwa i po wejściu na stronę Browaru myślałem,że mam dalej fazę Czym prędzej zaczałem szukać info o zmianach.Uff-jest Oczywiście wróciłem do korzeni.Jakoś źle mi się czytało i tak strasznie jasno...

Prawie jak Piwo
                  SZCZECIN

Comment

• Pepek
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.04
                    • 1500

Ja też po kilkunastu minutach na "służbowym" łączu powróciłem do starej wersji graficznej, bo jakoś trudno mi się przyzwyczaić do tej nowej. Jednak w domku na modemie, to raczej zwycięży komfort, tzn. szybkość ładowania stron forum i tam pewnie ta nowość zagości na stałe.
                    Pepek

Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• jerzy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.10
                      • 4707

Przełączyłem się na chwilę z mojego ulubionego Dia na ten nowy - i nie widzę różnicy w stosunku do tego, co pamiętam z czasów, gdy jeszcze był tylko Full.

Odchudzam się dalej.
                      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23928

no bo nie każdy zauważy różnicę. wszystko zależne jest od tego czy dysponujemy w miarę dobrym łączem. wiem z autopsji że na modemie też w miarę dobrze chodziła i stara wersja - i w przypadku bardziej obfitych w treść tematów było obojętne czy strona zajmuje 162 KB czy 72 KB bo wyswietlała się podobnie szybko.

zauważalna jednak jest różnica w transferze danych z serwera - i to ma wpływ na wysokość comiesięcznych rachunków.

teraz jeszcze za wcześnie mi oceniać czy wprowadzenie tego rozwiązania dało spodziewany skutek czy nie. ale za ok. 2 tygodnie będzie już sprawa jasna.

Comment

• slado
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2003.07
                          • 1072

ART, gdyby tak można było co drugi post wyświetlić z innym kolorkiem tła to byłoby lepiej czytate. Naprzemiennie, biały i np. jakiś gray...
                          Pozostaję przy nowej wersji.

Comment

• jerzy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.10
                            • 4707

ART napisał(a)
                            no bo nie każdy zauważy różnicę.
                            Nie zauważyłem - bo oglądnąłem tylko listę tematów (myślałem, że zmiany dotyczą strony głównej).

Odchudzam się dalej.
                            browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23928

zmiana dotyczyła tylko szblonu odpowiedzialnego za wyświetlanie dyskusji. reszta na razie bez zmian, bo wielkich oszczędności by to nie dało.

Comment

• Marusia
                                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

Przyznam szczerze, że jestem zaskoczona - wydaje mi się, że Art wyraźnie napisał, że obsługa pełnej strony jest droższa, zatem wydaje mi się, że w poczuciu solidarności z Adminem jak również z dbałością o świetlaną przyszłość naszego wspaniałego serwisu wszyscy powinni zostać przy wersji odchudzonej, a tu widzę, że mało kto zakumał
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X