Braki w sklepiku:(

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

na razie myślę o rezygnacji z piwowarskiej części asortymentu bo szczerze powiedziawszy jestem raz: generalnie delikatnie zniesmaczony różnymi dziwnymi zachowaniami ze strony producentów, dwa: zabiera to za dużo czasu i nie zajmuje się przez to browarbizem tak intensywnie jakbym chciał, trzy: nadwyręża zdrowotnie. Teraz zresztą mam ciężką sesję na studiach i tym bardziej jestem nie w sosie jeśli chodzi o organizowanie zastępstwa dla słodu dotychczas sprowadzanego przez nas ze Strzegomia.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Shlangbaum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2005.03
      • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
      na razie myślę o rezygnacji z piwowarskiej części asortymentu
      Na Miłość Boską !! A ja myślałem, że kiedyś dojdzie do tego, że tylko w Twoim sklepie będę się zaopatrywał Bo ceny są preferencujne dla premierów i obsługa sympatyczna

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• mark33
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.04
        • 3283

Miejmy nadzieję, że sesja szybciutko zostanie zaliczona i ART będzie miał dużo wolnego czasu dla sklepiku i nie tylko, czego oczywiście adminowi życzę.

Comment

• anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10768

jakiś czas temu WESie też skończył się tani słód ze Strzegomia przypadek ??
          Last edited by anteks; 2006-05-31, 20:41.
          Mniej książków więcej piwa

Comment

• Małażonka
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 4602

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
            dla mnie jest oczywiste - jak nie tu to kupię gdzie indziej!
            Bardzo, ale to bardzo merytoryczny post

Comment

• Małażonka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 4602

A teraz do rzeczy :
              Wydaje mi się, że przeceniacie Arta. To tylko człowiek, a nie Cyborg (cokolwiek miałoby to znaczyć ). Ma swoje życie, studia, browar.biz - od paru lat robi więcej, niż wielu z nas. A Jego doba niezmiennie wynosi 24 godziny ....No, dobra dość tej wazeliny
              Myślę, że jeśli znalazłby się ktoś, kto wydeptałby te ścieżki, załatwił transport, zorganizowałby to wszystko, zawiadywałby piwowarską częścią sklepiku - ta część sklepu by istniała. A tak...
              Każdy z nas musi radzić sobie sam. I trudno wymagać od Arta, by zaniedbując swoje dziecko (Browar.biz), zajął się działalnością na korzyść tylko i wyłącznie piwowarów domowych

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23928

inną sprawą jest to że jeśli ktoś ma sporo wolnego czasu, jakiś środek transportu, miejsce magazynowe i chciałby przejąć tę działkę asortymentową i poważniej niż ja mógłby się tym zająć to chętnie nawiążę taką współpracę.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• e-prezes
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                  Bardzo, ale to bardzo merytoryczny post
                  choć raz ja nie będę idealistą! sorry, ale to zwykle ja słyszę, że: inni zaproponowali więcej, ciewakiej, etc. co będę tłumaczył oczywiste rzeczy. życie to życie! ot brutalna prawda, którą ktoś w innym poście mi na siłę wciskał.
                  inną sprawą jest to że jeśli ktoś ma sporo wolnego czasu, jakiś środek transportu, miejsce magazynowe i chciałby przejąć tę działkę asortymentową i poważniej niż ja mógłby się tym zająć to chętnie nawiążę taką współpracę.
                  koszty transportu to dziś zwłaszcza w małych firemakach poważna przeszkoda. a Kraków i Opole nie leży o rzut beretem.
                  żeby nie było niedomówień... nie mam pretensji do ARTa. widać, że albo znaczymy dużo, albo nie znaczymy nic... heh, jakby nie patrzyć na to

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23928

generalnie sprawa przedstawia się o tyle sensownie, że można na tym zarobić - także oferując przyjazne ceny. moja luźna propozycja współpracy zakłada że z mojej strony mogę zaoferować dostęp do rynku zbytu, kontakty, zaplecze informatyczne i promocję wewnątrzbrowarbizową - resztą, czyli generalnie logistyką (bliskość Opola nie jest tu w zasadzie konieczna) musiałaby się zająć druga (poważnie to traktująca) strona.

Comment

• Shlangbaum
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2005.03
                      • 5828

Czy potrzebna jest własna działalność gospodarcza, czy nadal PubNet by to firmował ?

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23928

no niestety potrzebna.

Comment

• Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

ART zaproponował ciekawy biznes wg mnie. Warunki na zakładanie własnej działalności są bardzo sprzyjające = ZUS obniżony o połowę, a jak ktoś pracuje na um. o pracę to płaci tylko zdrowotne 175 zł. Koszt rozpoczęcia niewielki, oczywiście zakładając, że osoba chętna ma gdzie magazynować towar, bo w sumie tylko takie zaplecze jest potrzebne. Jeśli ktoś będzie miał inwencję to fajnie mógłby to rozkręcić Wg mnie jest to szansa dla osób niezadowolonych ze swojej pracy, chcących robić coś innego niż do tej pory no i jest to związane z piwem!!!

Normalnie sama się zastanawiam, mogłabym odrazu kredyty na towar udzielać
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• e-prezes
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                            ... że osoba chętna ma gdzie magazynować towar, bo w sumie tylko takie zaplecze jest potrzebne. Jeśli ktoś będzie miał inwencję to fajnie mógłby to rozkręcić Wg mnie jest to szansa dla osób niezadowolonych ze swojej pracy, chcących robić coś innego niż do tej pory no i jest to związane z piwem!!!
                            Normalnie sama się zastanawiam, mogłabym odrazu kredyty na towar udzielać
                            a o jakiej wielkości pomieszczenia mówimy??
                            no i skoro jest tak pięknie, to dlaczego nikt na to wcześniej nie wpadł
                            jak każda inwestycja wymaga kapitału.

Comment

• zbysia
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2004.09
                              • 907

Już ktoś się zgłosił do Arta i chłop teraz chyba analizuje..
                              fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

Comment

• e-prezes
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19260

ależ ja się nie pcham. zdolność kredytowa - żadna, samochodu - brak, magazynu - brak. stąd tylko pytam!

Comment

Przetwarzanie...
                                X