Braki w sklepiku:(

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc
    Kończąc jeszcze raz życzę Ci byś wraz ze swoimi poglądami negującymi moje podejście do handlu osiągnął znacznie więcej niż ja. Ale wybacz, nawet ja, niepoprawny optymista w to nie wierzę.
    Aha, tutaj nieporozumienie wyniknęło, bo ja to negowałem tylko przy założeniu, że uprawiasz handel w stylu polskiego parabiznesu, o którym pisałeś. Jeżeli nie, to krytyki z mojej strony oczywiście nie ma

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc
      Ależ e-prezesie! Ja wcale nie twierdzę, że jesteś jakimś marginesem. Jeżeli masz wśród swoich znajomych jakiegoś dobrego handlowca to zapytaj go o miejsce ceny w rankingu sposobów zdobywania klienta. Jeśli jest dobry, to potwierdzi moje słowa. Nie zdarza Ci się kupować czasami w sklepie, który jest droższy od innych, ale ma coś co Cię do niego przyciąga? To coś właśnie jest sednem handlu.
      handlowcy to magicy, a ich działalność to robienie wody z mózgu... jestem świadomym klientem, wiem co chcę, wiem jak obliczyć rzeczywiste koszty i wybieram co mi pasuje. jak już wspomniałem kupuję w WESie, bo ich lubię, mają konkurencyjne ceny i dobry wybór; u ARTa kupowałem z sentymentu, przy okazji płacąc za premium membera, jak muszę kupuję w BA, bo mają coś czego inni nie mają. jak muszę to czasem kupię coś gdzie indziej (jak ostatnio kapsle, bo mi brakło i kupiłem 2-krotnie przepłacając w OBI, ale to była sytuacja awaryjna). jak okaże się, że młyn o którym była ostanio mowa utrzyma ceny to będę tam kupował, jak będzie grubsze zamówienie lajboCKów to się złoży gdzie większości będzie pasować... jak będzie sklep browar.bizowy też dobrze, to się tam kupi.
      im mniej mam funduszy tym sensowniej dobieram źródło zaopatrzenia, w tym widziałem marginalność mojego zachowania.

Comment

• angasc
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2006.04
        • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
        No to dlaczego odniosłeś to do mojego postu

Jestem jak najbardziej praktykiem. Jakiś czas temu na własny rachunek, dziś dla szefa z wydawnictwa

W takim razie nie poznałeś chyba wszystkich

Na szczęście nie mam ciągot do pracy w korporacji całe życie. Na razie sobie radzę.

No i doszliśmy do pierwszych wspólnych wniosków

Tak się składa, że tego też uczą Według najnowszego raportu firmy doradczej McKinsey wynika, że niska cena detaliczna kusi tylko 9% Europejczyków. Kolejne 13% zwraca uwagę na tak zwane wartości dodane (czyli markę i jakość produktów). Cała reszta to klienci, którzy kupują tam gdzie jest im najwygodniej.

Życzenia szczerze przyjmuję
        No to bardzo się cieszę że nasze poglądy w znacznej części się zazębiają i są zbieżne.
        A życzenia były i są jak najbardziej szczere.
        Powodzenia

Comment

• Shlangbaum
          • 2005.03
          • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
          handlowcy to magicy, a ich działalność to robienie wody z mózgu... jestem świadomym klientem, wiem co chcę, wiem jak obliczyć rzeczywiste koszty i wybieram co mi pasuje.
          Nie zgodzę się. Tacy magicy to ludzie z firm typu Telezakupy Mango lub Herbalife, które żerują na ludzkiej naiwności. Zasadnicza większość woli świadomego klienta (jak Ty ), bo taki wie czego chce i można mu zaoferować usługe/produkt bardziej złożony i o lepszej jakości--> ergo: jest większa szansa na związanie go z dostawcą usługi/produktu, jeżeli uda się go raz zadowolić i nie dopuści się do jego rozczarowania.

Wiadomo, że psychologia reklamy działa na konsumenckie masy. Jednak branża artykułów dla piwowarstwa domowego jest w Polsce na poziomie, który jeszcze na to nie pozwala

Comment

• e-prezes
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

... Wiadomo, że psychologia reklamy działa na konsumenckie masy ...
            psychologia to też robienie ze zdrowego człowieka wariata! masy to masy i ja się do nich nie zaliczam a przynajmniej sobie tego nie życzę... by zakończyć dyskusję powiem - będzie konkurencja, klient (niezależnie, czy świadomy, czy zmanipulowany) sam wybierze. ja również! tym bardziej, że nie chce mi się załatwiać słodu po 1.20 zł gdzieśtam, dokąd za same rozmowy zapłacę 15 zł.
            Last edited by e-prezes; 2006-06-01, 23:20.

Comment

• Shlangbaum
              • 2005.03
              • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
              nie chce mi się załatwiać słodu po 1.20 zł gdzieśtam, dokąd za same rozmowy zapłacę 15 zł.
              No widzisz ale ja wolałbym zapłacić za rozmowy i 20 zł jeżeli uda mi się zamówić słód za 1,20 w liczbie 50 kg. Wtedy nadal wyjdzie po 1,60 za kg Czyli taniej nawet niż w młynie Barczewo

Comment

• e-prezes
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19260

No widzisz ale ja wolałbym zapłacić za rozmowy i 20 zł jeżeli uda mi się zamówić słód za 1,20 w liczbie 50 kg. Wtedy nadal wyjdzie po 1,60 za kg Czyli taniej nawet niż w młynie Barczewo
                czasem nie warto się starać, bo i tak niewiele osób to doceni jak będzie okazja dam znać, ale Gala wyleczyła mnie z jakichkolwiek działań.

Comment

• anteks
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                  jakiś czas temu WESie też skończył się tani słód ze Strzegomia przypadek ??
                  nie miałem na myśli że to wójek WES maczał palce w interesie Arta tylko że On też jest ofiarą jakiegoś spisku
                  Mniej książków więcej piwa

Comment

• szefi
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2005.12
                    • 194

Strasznie mnie wpieprzyła ta sprawa Jeżeli jest jakaś poszlaka, że to konkurencja wpłynęła na postawę Strzegomia to na miejscu Arta zgłosiłbym to do UOKiK Ale że to niezbyt przyjemne to myślę, że najlepszym sposobem jest faktycznie coś w Czechach znaleźć. Korzystajmy z uni celnej. A Strzegom niech się w otwór pocałuje
                    Tak przeglam oferte słodową w necie...
                    Chyba ameryki nie odkryłem że BA i WES współpracują ze sobą i dla mnie oczywistym jest że zamawiają "duże" ilości i takich kochają. Przykro po prostu jest tak jak tu widać.
                    Właśnie zadzwoniłem sobie do słodowni "strzegomskiej" ale w Sierpcu, bo jeżdzę tamtędy często i tak sobie pomyślałem że będę mógł zakupić (o ja naiwy).
                    Miła Pani poinformowała mnie że niesprzedają... małych ilości, nie dałem za wygraną i krótkiej rozmowie usłyszałem takie zdanie " tak kazano mi informować że nie będziemy sprzedawać nieznanym, małym i innym".

A wytłumaczenie było jakże piękne : za dużo papierkowej roboty .

A teraz merytorycznie, problemów jest kilka i nie wiem czy Art życzy sobie odkrywania ich tutaj, ale rzeczywiście może jest dobrym sposobem utworzenie jakiegoś lobby, ( Pytanie gdzie i na kogo naciskać miałoby takie lobby) które wspomagałoby nas browarników domowych/nanobrowawy. O stowarzyszeniu już kiedyś była mowa... może czas odgrzać wątek...

Comment

• anteks
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10768

... WES maczał palce w interesie Arta....
                      ups!!

Comment

• Maggyk
                        Szara Adminiscjencja
                        🍼
                        • 2004.05
                        • 5617

nie miałem na myśli że to wójek WES maczał palce w interesie Arta tylko że On też jest ofiarą jakiegoś spisku
                        Nie sądzę.
                        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                        Piwo domowe -
                        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• anteks
                          🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
                          Nie sądzę.
                          Nie sądzę że... ??

Comment

• e-prezes
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19260

czemu nie nazywamy słów po imieniu? w moim odczuciu WES i ART-owy sklepik sobie nie przeszdadzali (co wyłożyłem) w wątku "tani Słód". to prędzej BA miał powody do obaw.

Comment

• Maggyk
                              Szara Adminiscjencja
                              🍼
                              • 2004.05
                              • 5617

Nie sądzę że... ??
                              Nie sądzę, że Wes jest ofiarą jakiegoś spisku.
                              Last edited by Maggyk; 2006-06-03, 07:00.
                              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                              Piwo domowe -
                              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• anteks
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
                                Nie sądzę, że Wes jest ofiarą jakiegoś spisku.
                                a może zakazu promocyjnej sprzedaży ?

Comment

Przetwarzanie...
                                X