Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc
Braki w sklepiku:(
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angascAleż e-prezesie! Ja wcale nie twierdzę, że jesteś jakimś marginesem. Jeżeli masz wśród swoich znajomych jakiegoś dobrego handlowca to zapytaj go o miejsce ceny w rankingu sposobów zdobywania klienta. Jeśli jest dobry, to potwierdzi moje słowa. Nie zdarza Ci się kupować czasami w sklepie, który jest droższy od innych, ale ma coś co Cię do niego przyciąga? To coś właśnie jest sednem handlu.
im mniej mam funduszy tym sensowniej dobieram źródło zaopatrzenia, w tym widziałem marginalność mojego zachowania.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumNo to dlaczego odniosłeś to do mojego postu
Jestem jak najbardziej praktykiem. Jakiś czas temu na własny rachunek, dziś dla szefa z wydawnictwa
W takim razie nie poznałeś chyba wszystkich
Na szczęście nie mam ciągot do pracy w korporacji całe życie. Na razie sobie radzę.
No i doszliśmy do pierwszych wspólnych wniosków
Tak się składa, że tego też uczą Według najnowszego raportu firmy doradczej McKinsey wynika, że niska cena detaliczna kusi tylko 9% Europejczyków. Kolejne 13% zwraca uwagę na tak zwane wartości dodane (czyli markę i jakość produktów). Cała reszta to klienci, którzy kupują tam gdzie jest im najwygodniej.
Życzenia szczerze przyjmuję
A życzenia były i są jak najbardziej szczere.
Powodzenia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezeshandlowcy to magicy, a ich działalność to robienie wody z mózgu... jestem świadomym klientem, wiem co chcę, wiem jak obliczyć rzeczywiste koszty i wybieram co mi pasuje.
Wiadomo, że psychologia reklamy działa na konsumenckie masy. Jednak branża artykułów dla piwowarstwa domowego jest w Polsce na poziomie, który jeszcze na to nie pozwala
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum... Wiadomo, że psychologia reklamy działa na konsumenckie masy ...Last edited by e-prezes; 2006-06-01, 23:20.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesnie chce mi się załatwiać słodu po 1.20 zł gdzieśtam, dokąd za same rozmowy zapłacę 15 zł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumNo widzisz ale ja wolałbym zapłacić za rozmowy i 20 zł jeżeli uda mi się zamówić słód za 1,20 w liczbie 50 kg. Wtedy nadal wyjdzie po 1,60 za kg Czyli taniej nawet niż w młynie Barczewo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteksjakiś czas temu WESie też skończył się tani słód ze Strzegomia przypadek ??Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumStrasznie mnie wpieprzyła ta sprawa Jeżeli jest jakaś poszlaka, że to konkurencja wpłynęła na postawę Strzegomia to na miejscu Arta zgłosiłbym to do UOKiK Ale że to niezbyt przyjemne to myślę, że najlepszym sposobem jest faktycznie coś w Czechach znaleźć. Korzystajmy z uni celnej. A Strzegom niech się w otwór pocałuje
Chyba ameryki nie odkryłem że BA i WES współpracują ze sobą i dla mnie oczywistym jest że zamawiają "duże" ilości i takich kochają. Przykro po prostu jest tak jak tu widać.
Właśnie zadzwoniłem sobie do słodowni "strzegomskiej" ale w Sierpcu, bo jeżdzę tamtędy często i tak sobie pomyślałem że będę mógł zakupić (o ja naiwy).
Miła Pani poinformowała mnie że niesprzedają... małych ilości, nie dałem za wygraną i krótkiej rozmowie usłyszałem takie zdanie " tak kazano mi informować że nie będziemy sprzedawać nieznanym, małym i innym".
A wytłumaczenie było jakże piękne : za dużo papierkowej roboty .
A teraz merytorycznie, problemów jest kilka i nie wiem czy Art życzy sobie odkrywania ich tutaj, ale rzeczywiście może jest dobrym sposobem utworzenie jakiegoś lobby, ( Pytanie gdzie i na kogo naciskać miałoby takie lobby) które wspomagałoby nas browarników domowych/nanobrowawy. O stowarzyszeniu już kiedyś była mowa... może czas odgrzać wątek...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteksnie miałem na myśli że to wójek WES maczał palce w interesie Arta tylko że On też jest ofiarą jakiegoś spiskuŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteksNie sądzę że... ??Last edited by Maggyk; 2006-06-03, 07:00.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
Comment