Urokliwa kawiarnia na wzgórzu zamkowym górującym nad przemyską starówką. W ofercie lane piwo z Browaru Grodzkiego, oraz pełna oferta piw z tego browaru w butelkach. Czynne od 9:00.
Schwetzingen to nieduże miasto (około 20 tyś. mieszkańców) położone 13 km na południe od Mannheim na linii kolejowej do Karlsruhe. Pociągi kursują tu co 30 minut (w szczycie częściej), a podróż między tymi miastami trwa 14 minut.
Główna atrakcją, która przyciąga turystów do...
Ceski Rudolec to miejscowość położona w przygranicznym obszarze zwanym Czeską Kanadą.
''Dzika i piękna przyroda Czeskiej Kanady była ponad 50 lat dla człowieka niedostępna. Wstęp na terytorium Czeskiej Kanady w czasach byłych władz był dozwolony tylko żołnierzom strzegącym...
Karlštejn to jeden z najbardziej znanych i odwiedzanych przez turystów zamków w Czechach. Podążają oni ku niemu w górę wzdłuż Budňanského potoku jedyną główną ulicą miasteczka pełną knajpek, restauracji i sklepików z pamiątkami. W jednym z nich w połowie 2020 roku oficjalnie zaczął...
Myślę, że prawie każdy o tym miasteczku coś tam słyszał, a ja np. zawitałem tam już po raz czwarty.
W Lednicy znajduje się neogotycki zamek otoczony dwustuhektarowym parkiem. W 1996 roku obiekt ten razem z pałacem w sąsiedniej miejscowości Valtice wpisany został na listę...
Comment