W tym temacie administrator ART w pierwszym poście zamieścił listę piw które nie były oceniane w tym roku. Dlatego zamieszczamy tu tylko informacje mówiące o tym, ze piwo z listy mimo tego, iż nie było już od roku oceniane przez nikogo nadal było widziane na rynku w 2006 roku lub mamy pewność, ze nie było w roku 2006 warzone. Piwa, które były oceniane w tym roku (np. Zwierzyniec Pils, Dojlidy Żubr) nie są ujęte w tej liście ponieważ były oceniane w tym roku (2006) i są automatycznie zakwalifikowane jako istniejące i będą brały udział w plebiscycie na piwo roku 2006.
Kiedy chodziłem na mecze piłkarskie ( w sierpniu i wrześniu) brałem sobie kilka puszek
m.in. tych piw i napisane było: produkcja zakłady piwowarskie Głubczyce.
Obecnie ta marka również występuje,ale nie wiem co jest napisane na puszce.
W każdym razie w tym roku było z Głubczyc. No chyba że kłamali.
U mnie VIP-y są od ponad roku tylko z Kielc. Być może jest regionalizacja w produkcji tego piwa dla Biedronki, albo u Ciebie w sprzedaży były stare zapasy z Głubczyc
160 Belgia, Palm Speciale 2005-11-03 66 czy aby na pewno z Kielc?
Wydaje mi się, że w Kielcach tego w tym roku nie warzyli. Ja piłem parokrotnie wersję eksportową z Belgii. Na Forum nawet Art się wypowiedział... a stary "polski" wątek zamknięto!
Comment