1130 Namysłów, Senator - piłem w marcu lub kwietniu 2006, data przydatności do spożycia była do czerwca (butelka stoi w kolekcji brata), zakupione w Będzinie.
1294 Belgia, Jako Pils - piłem chyba w czerwcu lub lipcu, warzone w Belgii dla Jako Kokanin, zakupione w Łodzi na ul. Wschodniej.
32 Van Pur, Steffl - nie piłem, ale widziałem na sklepowej półce bodajże wczesną wiosną.
84 Namysłów, Rycerskie Mocne - piłem w tym roku, zakupione w Zawierciu
85 Namysłów, Złoty Denar - j.w.
160 Belgia, Palm Speciale - od półtora roku nie jest z Kielc, tam tylko rozlewają piwo przywiezione z Belgii, nawet na kontretykiecie jest stosowna informacja, że chodzi o trunek importowany. W tym roku nie można tego piwa uznać za "polskie".
192 Kiper, Extra Mocne - na pewno warzone, stoi w sklepie 100 metrów od mojego mieszkania.
232 Browar na Jurze, Boner Full - na dobre zniknął z rynku około marca/kwietnia, więc należy brać go pod uwagę na rok 2006.
330 Łódzkie, Champion - dostępne na rynku do około kwietnia/maja w sklepie firmowym browaru
341 Łódzkie, Gold Pils - na pewno w tym roku już NIE było warzone
1084 Namysłów, Herkules - jakieś 2 lata temu tę markę przejął Browar Północny w Suwałkach, jako jego produkt piłem je w tym roku kilkakrotnie
1157 Browar na Jurze, Premium - rozumiem, że chodzi o "Boner Premium"? Jeśli tak, to dostępne było na rynku do marca/kwietnia
1231 Łódzkie, Eurogold Light - dostępne w sprzedaży
1284 Łódzkie, Irishgold - chyba znikło definitywnie ponad rok temu, ustepując Corkowi, ale 100% pewności nie mam.
1380 Jurand, Zingi - dostępne w sprzedaży, piłem miesiąc temu, zakupione w Zawierciu
371 Brok, Colt 45 (na początku roku piłem już zagraniczne)
1253 Relakspol, Baca Full (pomyłka ze zbieżnością nazw)
1219 Relakspol, Relax Wyśmienity (umknęło mojej uwadze wcześniej)
na pewno dostępne:
752 Amber, Cox
1216 Belgia, Król Arthur
1404 Belgia, Wojak Wszechmocne
1417 VP, Buddy's Beer
1416 VP, Buddy's Strong
No to i kolejne podsumowanie. Standardowo
pogrubienie - piwa widziane i warzone
kursywa - piwa nie warzone (nie wyrzucam od razu, na to przyjdzie czas)
Znaki zapytania pojawiają się w miejscach gdy forumowicz podający dane miał jakieś wątpliwości. Czasem dopisuję jakie.
Pracowników browarów proszę również o udział w weryfikacji. Jeśli nie chcę się przyznać do swej profesji na forum publicznym, zawsze mogą mi przesłać PW z odpowiednimi informacjami w formie numerków.
Wpisujcie proszę też nazwy browarów przy numerkach - łatwiej mi będzie uaktualniać listę.
PIWA BARDZO NIEPEWNE: (id, nazwa, data ostatniego wpisu, liczba wpisów do DP)
CZy napewno chodzi Ci o Rycerskie z Namysłowa ? Od dość dawna Namysłów robi tylko Zamkowe Mocne.
Rycerskie Mocne rzeczywiście jest nadal na rynku, ale pochodzi z Głubczyc.
Może piłeś właśnie to :
CZy napewno chodzi Ci o Rycerskie z Namysłowa ? Od dość dawna Namysłów robi tylko Zamkowe Mocne.
Rycerskie Mocne rzeczywiście jest nadal na rynku, ale pochodzi z Głubczyc.
Może piłeś właśnie to : http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=30346
Nie. Tego , z Głubczyc , w ogóle nie znam.
Natiomast Rycerskie mocne, ( najlepsze dla mnie, piwo w puszce , w tamtym roku)
razem z Zamkowym, są do dostania aktualnie.
Nie. Tego , z Głubczyc , w ogóle nie znam.
Natiomast Rycerskie mocne, ( najlepsze dla mnie, piwo w puszce , w tamtym roku)
razem z Zamkowym, są do dostania aktualnie.
Momento!
Pospieszyłem się nieco.
W puszce jest Zamkowe mocne , co i tak nie zmienia mojej oceny jego smaku ,
a Rycerskie mocne było w butelkach 0,33 l.
Comment