1133 - na puszce ze zwykłym był napis: "wyprodukowano w niemczech" (dosłownie) natomiast strong jest z głubczyc
czyli 1132 i 1133 nie mają potwierdzenia jakoby były dostepne na rynku. Pod tymi numerami chodzi o dojlidzkie produkty a nie inne. bardzo proszę nie mieszać
No to i kolejne podsumowanie. Standardowo
pogrubienie - piwa widziane i warzone
kursywa - piwa nie warzone (nie wyrzucam od razu, na to przyjdzie czas)
Znaki zapytania pojawiają się w miejscach gdy forumowicz podający dane miał jakieś wątpliwości. Czasem dopisuję jakie.
Pracowników browarów proszę również o udział w weryfikacji. Jeśli nie chcę się przyznać do swej profesji na forum publicznym, zawsze mogą mi przesłać PW z odpowiednimi informacjami w formie numerków.
Wpisujcie proszę też nazwy browarów przy numerkach - łatwiej mi będzie uaktualniać listę.
PIWA BARDZO NIEPEWNE: (id, nazwa, data ostatniego wpisu, liczba wpisów do DP)
No to i kolejne podsumowanie. Standardowo
pogrubienie - piwa widziane i warzone
kursywa - piwa nie warzone (nie wyrzucam od razu, na to przyjdzie czas)
Znaki zapytania pojawiają się w miejscach gdy forumowicz podający dane miał jakieś wątpliwości. Czasem dopisuję jakie.
Pracowników browarów proszę również o udział w weryfikacji. Jeśli nie chcę się przyznać do swej profesji na forum publicznym, zawsze mogą mi przesłać PW z odpowiednimi informacjami w formie numerków.
Wpisujcie proszę też nazwy browarów przy numerkach - łatwiej mi będzie uaktualniać listę.
PIWA BARDZO NIEPEWNE: (id, nazwa, data ostatniego wpisu, liczba wpisów do DP)
1713 Łomża, Vilkmerges Brandusis
1665 Łomża, Vilkmerges Is Statines
1664 Łomża, Vilkmerges Krasto
Wszystkie warzone do dzis,piłem w Wilnie z datą przydatnosci do 06.2007
1713 Łomża, Vilkmerges Brandusis
1665 Łomża, Vilkmerges Is Statines
1664 Łomża, Vilkmerges Krasto
Wszystkie warzone do dzis,piłem w Wilnie z datą przydatnosci do 06.2007
Dzięki, ale to piwo jest już zweryfikowane jako warzone.
wreszcie jest lista, na szczęście wcześniej niż rok temu
otóż kilka uwag zanim zalinkuję:
Bardzo proszę o przejrzenie listy i sprawdzenie jej pod kątem:
- przyporządkowania piw do danej kategorii
- wyświetlania na liście piw które wg. Twoich informacji nie powinny na niej się znależć, bo np. już w 2006r. nie były dostępne na rynku, lub pojawiły się dopiero w tym roku.
Wszelkie uwagi dotyczące listy proszę zamieszczać wyłącznie tu - mamy czas do 10.II na przedyskutowanie spraw.
Głosy oddane na dane piwa do 10.II - czyli zanim plebiscyt oficjalnie ruszy - zostaną usunięte - obecna lista służy wyłącznie weryfikacji danych. Można oczywiście próbnie zagłosować, by np. sprawdzić czy system nie wywali jakiegoś błędu przy oddawaniu głosu na dane piwo.
na pewno niedostępne w 2006 roku:
- Łódzkie, Glob, Grot, Husky
- Fortuna, Ratuszowe i Marcowe
- Łomża, Mocny Atom i Super Atom
- Tyskie Mocne
- Staropolski, FEST (prawie na pewno)
- EB, Pałacowe Mocne i Jasne
- Ciechanów, Leżak?? Ciechan Leżak był na pewno
- Jurand, Scots Beer
w ogóle sporo jest na liśćie piw których nie ma od ładnych paru lat
zła kategoria:
- Łódzkie, Glob Specjal jest piwem o ekstrakcie 12,5% i powinien znajdować się w kategorii do 13Blg
czy z Doljlidów było coś dostępne oprócz Żubra, Classic i Złotej 9??
na pewno niedostępne w 2006 roku:
- Łódzkie, Glob, Grot, Husky
- Fortuna, Ratuszowe i Marcowe
- Łomża, Mocny Atom i Super Atom
- Tyskie Mocne
- Staropolski, FEST (prawie na pewno)
- EB, Pałacowe Mocne i Jasne
- Ciechanów, Leżak?? Ciechan Leżak był na pewno
- Jurand, Scots Beer
w ogóle sporo jest na liśćie piw których nie ma od ładnych paru lat
zła kategoria:
- Łódzkie, Glob Specjal jest piwem o ekstrakcie 12,5% i powinien znajdować się w kategorii do 13Blg
czy z Doljlidów było coś dostępne oprócz Żubra, Classic i Złotej 9??
lista zubożałą trochę, bo przed umieszczeniem nie dołączyłem jednego zestawu wykluczającego całej masy piwek
Comment