aha, no i miałem podzielić jeszcze te nieszczęsne dolniaki ciemne.
Piwo roku 2006 - piwa do sprawdzenia - ostateczna weryfikacja listy
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
podział jest jak dla mnie trochę dziwny - są katergorie gdzie jest z 10 piw - w sumie piw górnej fermantacji jest w polsce na tyle mało że lepiej było wrzucić jesne i ciemne do jednego wora "specjalnych"; co prawda trudno porównać czy lepszy Stout z Gabu czy Ale ze Starego Krakowa, ale i tak w poszczególnych kategoriach są piwa mało porównywalne np Alt i Stout
z drugiej strony szkoda że nie rozdzielono kategorii do 13Blg na "do 11" i "11-13"
no ale Twoja strona i Twoja wizja tego konkursu
no i kawał Twojej i tak dobrej roboty
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solozzoczy ankieta aby dobrze działała. Wpisują mi się piwa podwójnie w ciemnych dolnych d0 13 i powyżej 13 extr.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83podział jest jak dla mnie trochę dziwny - są katergorie gdzie jest z 10 piw - w sumie piw górnej fermantacji jest w polsce na tyle mało że lepiej było wrzucić jesne i ciemne do jednego wora "specjalnych"; co prawda trudno porównać czy lepszy Stout z Gabu czy Ale ze Starego Krakowa, ale i tak w poszczególnych kategoriach są piwa mało porównywalne np Alt i Stout
z drugiej strony szkoda że nie rozdzielono kategorii do 13Blg na "do 11" i "11-13"
no ale Twoja strona i Twoja wizja tego konkursu
no i kawał Twojej i tak dobrej roboty
2. nie rozdzieliłem kategorii jasnych do 13 BLG, bo jest to fizycznie niemożliwe. Jest tam ponad 300 piw i przy wiekszości z nich należałoby się zastanawiać jaki jest balling danego piwa - ot producenci nie chcą podawać tego parametru (choć sa wyjątki).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
dla mnie idealnie by było jeśli wykluczyłoby się z konkursu wszystkie piwa które nie spełniają kryteriów - gdy nie podano na opakowaniu w jasny sposób w którym browarze to piwo zostało wytworzone i nie podano ekstraktu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTdla mnie idealnie by było jeśli wykluczyłoby się z konkursu wszystkie piwa które nie spełniają kryteriów - gdy nie podano na opakowaniu w jasny sposób w którym browarze to piwo zostało wytworzone i nie podano ekstraktuMM961
4:-)
Comment
-
-
no i jak, tylko 3 osoby miały uwagi?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83na pewno niedostępne w 2006 roku:
- Łódzkie, Glob, Grot, Husky...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
-
doprawdy żadnych więcej uwag?
Plebiscyt dla 5 osób? W sumie nieszczególnie mnie taka myśl uskrzydla jak spojrzę wstecz ile czasu na to poświęciłem.
ok, wyżaliłem się.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
doprawdy żadnych więcej uwag?
skoro aromatyzowanych jest 36 to powinna być możliwość wyboru 3 do oceny a nie 1 - porterów jest o 15, ciemnych 21 i 22 - a są 3 do oceny
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83(...) skoro aromatyzowanych jest 36 to powinna być możliwość wyboru 3 do oceny a nie 1 (...)
Wydaje mi się też, że Frater (stary) nie powinien być uwzględniony - warzenie zakończono w 2005 i (chyba) nie było go już na rynku w roku plebiscytowym.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
aromatyzowane traktuję jako zło konieczne, dlatego tylko jedno miejsce do obstawienia
jeszcze czekam na uwagi!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Przejrzałem konkursową "zawartość" i stwierdziłem:
1. O niektórych piwach nie słyszałem, co absolutnie nie znaczy, że ich nie było;
2. O niektórych myślałem, że ich już nie robią, ale to czego byłem pewien, to już dawno przekazałem;
3. Moi faworyci są na listach;
4. Co do kategorii, to się nie wypowiadam, za cienki Bolek jestem w tym temacie;
5. Czekam już na możliwość głosowaniaWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Comment