FAQ dla nowowstepujących BrowarBizowiczów - tu mozna się popisać :D

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Makaron
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 2107

Artykuly sa dobre, ale jesli ktos pierwszy raz odwiedza forum niekoniecznie je znajdzie.Moze jesli odnosnik Dzialy browar.biz byl bardziej uwypuklony (z opisem co mozna znalesc w poszczegolnych dzialach) to wiecej osob by trafialo od razu w odpowiednie miejsce.
    "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23952

no cóż, nie oczekiwałem cudów

wszystkim pomysłodawcom dziękuję za chęci i wyartykułowanie swych mysłi. może jak zamieszczę taki pierwszy miniprzewodnik, to pójdzie sprawniej z dalszą burzą mózgów (naiwniak ze mnie, co? ) w zakresie nowych kierunkowskazów dla juniorów.

Jesli chodzi o twardą krytykę tego co sprokuruję jako wzór to jakoś jestem spkojny - będzie jej aż nadto
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• remfire
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.03
        • 1334

W nawiązanu do tematu o piwach stołowych: może w miniprzewodniku zamieścić krótki opis gatunków piw , bo niby to jest na forum , ale nie w jednym miejscu.
        Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
        Last edited by remfire; 2007-02-25, 13:44.

Comment

• Bombadil13
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
          może jak zamieszczę taki pierwszy miniprzewodnik, to pójdzie sprawniej z dalszą burzą mózgów (naiwniak ze mnie, co?
          Wcale nie! Mnie się wydaje, że właśnie wtedy będzie łatwiej dyskutować, rzucać nowe propozycje i sugestie
          Poszukuję

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
            Wcale nie! Mnie się wydaje, że właśnie wtedy będzie łatwiej dyskutować, rzucać nowe propozycje i sugestie
            jak na razie żadnej nie zamieściłeś - dlaczego później miałoby być inaczej?

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Bombadil13
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.05
              • 2479

Jakoś nie mam weny by tworzyć, ale gdy widzę jest mi łatwiej. Obserwowałem z ciekawością dyskusję, ale o konkrety było mi trudniej. Myślę, że gdybym zobaczył projekt poczułbym natchnienie.
              Poszukuję

Comment

• Bombadil13
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.05
                • 2479

i jeszcze jedno;
                nie jestem dzieckiem netu i jak widzę hasła w stylu FAQ, RPG itp. to czuję się nieswojo, bo nie jestem pewien o co chodzi-> Gdy zobaczę o co chodzi będzie łatwiej
                Poszukuję

Comment

• zic
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2005.06
                  • 118

salamnie wiem czy mogę i czy powinienem sie wypowiadać Jestem z wami od niedawna Ale moim skromnym zdaniem cała stronka jest Git jest tam syćko co powinien wiedzieć kolekcjoner i piwosz Więc zmiany są nie potrzebne....

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
                    i jeszcze jedno;
                    nie jestem dzieckiem netu i jak widzę hasła w stylu FAQ, RPG itp. to czuję się nieswojo, bo nie jestem pewien o co chodzi-> Gdy zobaczę o co chodzi będzie łatwiej
                    Bombadilu, FAQ - to tylko słowo w roboczym tytule, w rzuconym pomyśle. Jakbym miał każde słowo w roboczych tytułach jeszcze uzgadniać z każdą grupą wiekową, to może faktycznie lepiej by było nic nie robić Jak przeczytasz pierwszy post pomijając jego tytuł może będzie jaśniej

temat powstał po to żeby zebrać jakieś pomysły - POMYSŁY - nie elaboraty na dziesiątki stron, żebym mógł w jakiś sposób ruszyć z miejsca a nie dumać właśnie nad wymyslaniem warstwy teoretycznej. Ale widzę że jest to już standardową katorgą - najpierw jest krytyka pomysłu, następnie trzeba zrobić coś samemu od początku do końca, potem jest krytyka tego co się zrobiło i wywalanie praktycznie 80% pracy do kosza i sprawa zaczyna się de facto od nowa

Comment

• JAckson
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 6123

Art, może najpierw zaprezentuj swoje pomysły w formie opisowej (wypunktowanej) bez ubierania w program - wtedy w razie dużego zgorszenia ogółu szybciej da się pewne rzeczy wymienić na inne lub dodać nowe.
                      W sumie ciężko jest odgadnąć co planujesz więc trudno jest rzucić więcej propozycji ogólnych. Propozycje bardziej szczegółowe, a więc i w większej ilości padną zapewne po określeniu przez Ciebie dodatkowych 'ram'.

Pierwsze już podałeś w pierwszym poście. Odzew był, jaki był. Teraz chyba czas na garść nowych wytycznych

Ponadto:
                      1.

[Strona główna:]Pierwszy raz w BrowarBizie? Wybierz swój przewodnik i zobacz co BrowarBiz może Tobie zaoferować:
                      1) Jestem kolekcjonerem [klik]
                      2) Jestem piwoszem [klik]
                      3) Jestem piwowarem domowym [klik]
                      Jeżeli ktoś określi się prawdziwie spośród tych 3 opcji, to znaczy, że już posiada jakąś wiedzę. A co z tymi, którzy np. weszli na Browar tylko dlatego, ze ktoś im powiedział, że to ciekawe miejsce i warto tu zaglądnąć, a piwem się specjalnie jeszcze nie interesują (o kolekcjonerstwie i domowym warzeniu nie wspominając)?

2. Temat klasyfikacji opakowań na piwo (nie tylko szklanych, ale także kegów, puszek itp.)również mnie interesuje i chętnie dowiedziałbym się czegoś nowego. Widziałbym to jako podział na główne rodzaje opakowań, a potem podział na szczegółowe ze zdjęciami.

W podobny sposób widziałbym omówienie np. składników piwa. Coraz bardziej szczegółowe podpunkty na koniec najlepiej opatrzone zdjęciem (zajmuje więcej miejsca, ale zazwyczaj daje lepsze wyobrażenie).
                      MM961
                      4:-)

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23952

zaprezentuję co i jak w wolnej chwili, choć nie ukrywam że liczyłem też na odzew pieniaczy chętnie udzielających się w innych tematach z dobrymi radami Nie mam pretensji do tych co się wypowiedzieli, tylko do tych co milczą a wcześniej kłapali ozorkami co należy zrobić dla branży piwnej a sami nie mają chęci/czasu na pomoc w uporządkowaniu naszego własnego ogródka.

jak napisałem w pierwszym poście chodzi mi o nakierowanie osób (które lądują pierwszy raz przede wszystkim na stronie głównej BrowarBizu) na to co u nas / dla nas jest najistotniejsze - czyli to co najlepiej byłoby uwypuklić z naszej nieformalnej browarBizowej działalności. W pierwszym rzędzie nie chodzi mi tu o rozpisywanie się na tematy stricte piwne (bo te trzeba najpierw opracować) bardziej chodzi mi o sprawy bezpośrednio związane z tym co u nas znajdą i na co kładziemy nacisk.

Comment

• Bombadil13
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.05
                          • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                          W sumie ciężko jest odgadnąć co planujesz więc trudno jest rzucić więcej propozycji ogólnych. Propozycje bardziej szczegółowe, a więc i w większej ilości padną zapewne po określeniu przez Ciebie dodatkowych 'ram'.
                          Ot i właśnie oto chodzi
                          Poszukuję

Comment

• Bombadil13
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.05
                            • 2479

Bombadilu, FAQ - to tylko słowo w roboczym tytule, w rzuconym pomyśle. Jakbym miał każde słowo w roboczych tytułach jeszcze uzgadniać z każdą grupą wiekową, to może faktycznie lepiej by było nic nie robić
                            ART nie poddawaj się. To że jam przygłupi i z duchem czasu nie poszedłem i że obce zwroty o włosa jeżenie mnie przyprawiają nie znaczy, że inni tacy są. Więc nie patrz na mnie.
                            Jakoś dam sobie radę i może wkrótce bać się przestanę.
                            Last edited by Bombadil13; 2007-02-26, 22:49.
                            Poszukuję

Comment

• remfire
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.03
                              • 1334

Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe

Czy to co zamieścił Bombadil13 nie jest czymś co nadaje sie do tego o czym tu dyskutujemy ?
                              Autorzy chyba wyrażą zgodę na skorzystanie z ich ulotki

Comment

• anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10775

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                                o cholera, jeszcze tylko ciut ponad 280 Twoich postów i przestaję być adminem.
                                od 67 już nie jesteś
                                Mniej książków więcej piwa

Comment

Przetwarzanie...
                                X