Artykuly sa dobre, ale jesli ktos pierwszy raz odwiedza forum niekoniecznie je znajdzie.Moze jesli odnosnik Dzialy browar.biz byl bardziej uwypuklony (z opisem co mozna znalesc w poszczegolnych dzialach) to wiecej osob by trafialo od razu w odpowiednie miejsce.
FAQ dla nowowstepujących BrowarBizowiczów - tu mozna się popisać :D
Collapse
X
-
no cóż, nie oczekiwałem cudów
wszystkim pomysłodawcom dziękuję za chęci i wyartykułowanie swych mysłi. może jak zamieszczę taki pierwszy miniprzewodnik, to pójdzie sprawniej z dalszą burzą mózgów (naiwniak ze mnie, co? ) w zakresie nowych kierunkowskazów dla juniorów.
Jesli chodzi o twardą krytykę tego co sprokuruję jako wzór to jakoś jestem spkojny - będzie jej aż nadto- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Last edited by remfire; 2007-02-25, 13:44.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13Wcale nie! Mnie się wydaje, że właśnie wtedy będzie łatwiej dyskutować, rzucać nowe propozycje i sugestie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTjak na razie żadnej nie zamieściłeś - dlaczego później miałoby być inaczej?Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTjak na razie żadnej nie zamieściłeś - dlaczego później miałoby być inaczej?
nie jestem dzieckiem netu i jak widzę hasła w stylu FAQ, RPG itp. to czuję się nieswojo, bo nie jestem pewien o co chodzi-> Gdy zobaczę o co chodzi będzie łatwiejPoszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13i jeszcze jedno;
nie jestem dzieckiem netu i jak widzę hasła w stylu FAQ, RPG itp. to czuję się nieswojo, bo nie jestem pewien o co chodzi-> Gdy zobaczę o co chodzi będzie łatwiej
temat powstał po to żeby zebrać jakieś pomysły - POMYSŁY - nie elaboraty na dziesiątki stron, żebym mógł w jakiś sposób ruszyć z miejsca a nie dumać właśnie nad wymyslaniem warstwy teoretycznej. Ale widzę że jest to już standardową katorgą - najpierw jest krytyka pomysłu, następnie trzeba zrobić coś samemu od początku do końca, potem jest krytyka tego co się zrobiło i wywalanie praktycznie 80% pracy do kosza i sprawa zaczyna się de facto od nowa- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Art, może najpierw zaprezentuj swoje pomysły w formie opisowej (wypunktowanej) bez ubierania w program - wtedy w razie dużego zgorszenia ogółu szybciej da się pewne rzeczy wymienić na inne lub dodać nowe.
W sumie ciężko jest odgadnąć co planujesz więc trudno jest rzucić więcej propozycji ogólnych. Propozycje bardziej szczegółowe, a więc i w większej ilości padną zapewne po określeniu przez Ciebie dodatkowych 'ram'.
Pierwsze już podałeś w pierwszym poście. Odzew był, jaki był. Teraz chyba czas na garść nowych wytycznych
Ponadto:
1.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
[Strona główna:]Pierwszy raz w BrowarBizie? Wybierz swój przewodnik i zobacz co BrowarBiz może Tobie zaoferować:
1) Jestem kolekcjonerem [klik]
2) Jestem piwoszem [klik]
3) Jestem piwowarem domowym [klik]
2. Temat klasyfikacji opakowań na piwo (nie tylko szklanych, ale także kegów, puszek itp.)również mnie interesuje i chętnie dowiedziałbym się czegoś nowego. Widziałbym to jako podział na główne rodzaje opakowań, a potem podział na szczegółowe ze zdjęciami.
W podobny sposób widziałbym omówienie np. składników piwa. Coraz bardziej szczegółowe podpunkty na koniec najlepiej opatrzone zdjęciem (zajmuje więcej miejsca, ale zazwyczaj daje lepsze wyobrażenie).MM961
4:-)
Comment
-
-
zaprezentuję co i jak w wolnej chwili, choć nie ukrywam że liczyłem też na odzew pieniaczy chętnie udzielających się w innych tematach z dobrymi radami Nie mam pretensji do tych co się wypowiedzieli, tylko do tych co milczą a wcześniej kłapali ozorkami co należy zrobić dla branży piwnej a sami nie mają chęci/czasu na pomoc w uporządkowaniu naszego własnego ogródka.
jak napisałem w pierwszym poście chodzi mi o nakierowanie osób (które lądują pierwszy raz przede wszystkim na stronie głównej BrowarBizu) na to co u nas / dla nas jest najistotniejsze - czyli to co najlepiej byłoby uwypuklić z naszej nieformalnej browarBizowej działalności. W pierwszym rzędzie nie chodzi mi tu o rozpisywanie się na tematy stricte piwne (bo te trzeba najpierw opracować) bardziej chodzi mi o sprawy bezpośrednio związane z tym co u nas znajdą i na co kładziemy nacisk.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonW sumie ciężko jest odgadnąć co planujesz więc trudno jest rzucić więcej propozycji ogólnych. Propozycje bardziej szczegółowe, a więc i w większej ilości padną zapewne po określeniu przez Ciebie dodatkowych 'ram'.Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTBombadilu, FAQ - to tylko słowo w roboczym tytule, w rzuconym pomyśle. Jakbym miał każde słowo w roboczych tytułach jeszcze uzgadniać z każdą grupą wiekową, to może faktycznie lepiej by było nic nie robić
Jakoś dam sobie radę i może wkrótce bać się przestanę.Last edited by Bombadil13; 2007-02-26, 22:49.Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzio cholera, jeszcze tylko ciut ponad 280 Twoich postów i przestaję być adminem.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment