Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
Plebiscyt Browar.biz - Piwo roku 2006 - Komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTTaki EDI warzy mniej piwa niż Bierhalle, więc siłą rzeczy jest mniej dostępny niż Bierhallowe produkty a dostałby przy takim założeniu mniej punktów. Dla restauracyjnych browarów nie będzie większej wagi tym razem. inna sprawa jest taka, że gdyby browary prezentowały informację o wielkości swej produkcji z roku poprzedniego ułatwiałoby prowadzenie tego Plebiscytu i zastosowanie wagi dla każdego browaru w zależności od wielkości produkcji a przez to dostępności. Ponieważ tak sielankowo jak na razie nie jest, zmian wag nie będzie. przynajmniej nie tym razem.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Dlaczego dla porterów jest przewidziane głosowanie na trzy piwa przy ilości 15 a dla przeniczniaków jest przewidzine tylko jedno miejsce? traktujmy wszyskie kategorie równo. jezeli jest co najmniej 4-5 piw pokazmy co ludzie preferują.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofDlaczego dla porterów jest przewidziane głosowanie na trzy piwa przy ilości 15 a dla przeniczniaków jest przewidzine tylko jedno miejsce? traktujmy wszyskie kategorie równo. jezeli jest co najmniej 4-5 piw pokazmy co ludzie preferują.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofDlaczego dla porterów jest przewidziane głosowanie na trzy piwa przy ilości 15 a dla przeniczniaków jest przewidzine tylko jedno miejsce? traktujmy wszyskie kategorie równo. jezeli jest co najmniej 4-5 piw pokazmy co ludzie preferują.
Natomiast wydzielenie browarów restauracyjnych popieram, bo głosując w większości przypadków celowo omijałam piwa z tychże, a to dlatego, że w browarze restauracyjnym co warka, to inne piwo. Pszeniczne wybrałam Bierhalle Warszawa, ale w ciągu roku piłam je 3 razy i tak naprawdę tylko raz było wyśmienite (pomijając, ze zawsze było przemrożone)
Comment
-
-
Popieram wydziielenie kategorii tylko dla piw z browarów restauracyjnych z trzema miejscami i usunięcie ich z innych kategorii. Są to piwa często sezonowe i dostępne miejscowo. Trudno je porównywać z browarami przemysłowymi. Przypisywanie zbyt wysokiej wagi dla browarów restauracyjnych oznaczałoby karanie szerszego dostępu do piwa jakie zapewniają browary przemysłowe, a przecież nie o to chodzi. To są rzeczywiście osobne kategorie. Może w przyszłym roku Art weźmie te uwagi pod rozwagę.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonPopieram wydziielenie kategorii tylko dla piw z browarów restauracyjnych z trzema miejscami i usunięcie ich z innych kategorii. Są to piwa często sezonowe i dostępne miejscowo. Trudno je porównywać z browarami przemysłowymi. Przypisywanie zbyt wysokiej wagi dla browarów restauracyjnych oznaczałoby karanie szerszego dostępu do piwa jakie zapewniają browary przemysłowe, a przecież nie o to chodzi. To są rzeczywiście osobne kategorie. Może w przyszłym roku Art weźmie te uwagi pod rozwagę.
potem jeszcze musiałbym miesiąc jeździć po kraju by wręczyć wszystkim po dyplomie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofTak ale Edi sprzedaje swoje piwo w wiekszej ilości punktów niż Browar restauracyjny.
jak napisałem wcześniej, dopóki browary nie będą dzieliły się informacją o wielkości swej produkcji z roku ubiegłego w stosunku do rozpoczęcia plebiscytu, nie będą informować rzetelnie o np. ekstrakcie, miejscu wytworzenia piwa, to nasz Plebiscyt będzie obarczony mniejszymi i większymi błędami wynikającymi z konieczności czynienia oszacowań.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Gdybyśmy mieli wprowadzać osobną kategorię dla browarów restauracyjnych to można by w ogóle zrezygnować z kategoryzowania piw według gatunków/stylów, a zastosować podział jak w DP (duże, średnie, małe, restauracyjne).browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Jeśli teraz zmiany mają być wprowadzone, to proponuje aby wprowadzić wszystkie postulowane ( również te proponowane przeze mnie ) .
Był czas na zgłaszanie postulatów , więc proponuję teraźniejsze uwagi traktowac jako pomysły do plebiscytu na piwo roku 2007.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaBez przesady, pszeniczniaków jest tak mało, że siłą rzeczy trzeba by głosować na II i III miejsce na coś, co może nie smakować.
Natomiast wydzielenie browarów restauracyjnych popieram, bo głosując w większości przypadków celowo omijałam piwa z tychże, a to dlatego, że w browarze restauracyjnym co warka, to inne piwo. Pszeniczne wybrałam Bierhalle Warszawa, ale w ciągu roku piłam je 3 razy i tak naprawdę tylko raz było wyśmienite (pomijając, ze zawsze było przemrożone)Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofPszeniczniaków jest o 1 mniej niż porterów dlatego sugerowałem takie a nie inne rozwiązanie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTAle Bierhalle ma więcej klientów, bo i robi więcej piwa od EDIego, jest umiejscowiona w Stolicy - czyli w mieście przez które przewija się wielu przyjezdnych (czego o Nowej Wsi pod Wschową nie można powiedzieć ), ma i tak więcej niż jeden punkt gdzie można nabyć piwo i tak dalej. nie popadajmy w skrajności
jak napisałem wcześniej, dopóki browary nie będą dzieliły się informacją o wielkości swej produkcji z roku ubiegłego w stosunku do rozpoczęcia plebiscytu, nie będą informować rzetelnie o np. ekstrakcie, miejscu wytworzenia piwa, to nasz Plebiscyt będzie obarczony mniejszymi i większymi błędami wynikającymi z konieczności czynienia oszacowań.
Podział jest jasny. Browar restauracyjny to browar restauracyjny a przemysłowy to przemysłowy. Wielkość produkcji jest w tym wypadku sprawą drugorzędną.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTPszeniczne dostały własną kategorię w tym roku. Można się cieszyć juz choćby z tego powoduJesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonPopieram wydziielenie kategorii tylko dla piw z browarów restauracyjnych z trzema miejscami i usunięcie ich z innych kategorii. Są to piwa często sezonowe i dostępne miejscowo. Trudno je porównywać z browarami przemysłowymi. Przypisywanie zbyt wysokiej wagi dla browarów restauracyjnych oznaczałoby karanie szerszego dostępu do piwa jakie zapewniają browary przemysłowe, a przecież nie o to chodzi. To są rzeczywiście osobne kategorie. Może w przyszłym roku Art weźmie te uwagi pod rozwagę.
W takim wypadku przypisywanie wagi ze względu na wielkość nie jest dobre.
Co do dostępności piwa w browarach restauracyjnych to taka jest nasza cecha ze produkujemy piwa często sezonowo, ale nie boimy porónywać się i innymi producentami.
Widzę, że browary restauracyjne są "solą w oku". Po zeszłorocznym sukcesie Bierhalle podczas degustacji na Jesiennych Spotkaniach Browarników zastanawiam czy piwowarzy restauracyjni będą mógł wystawić piwo w tym i podobnych konkursach.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
Comment