Plebiscyt Browar.biz - Piwo roku 2006 - Komentarze i uwagi

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysztof
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.04
    • 1689

    #46
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
    Taki EDI warzy mniej piwa niż Bierhalle, więc siłą rzeczy jest mniej dostępny niż Bierhallowe produkty a dostałby przy takim założeniu mniej punktów. Dla restauracyjnych browarów nie będzie większej wagi tym razem. inna sprawa jest taka, że gdyby browary prezentowały informację o wielkości swej produkcji z roku poprzedniego ułatwiałoby prowadzenie tego Plebiscytu i zastosowanie wagi dla każdego browaru w zależności od wielkości produkcji a przez to dostępności. Ponieważ tak sielankowo jak na razie nie jest, zmian wag nie będzie. przynajmniej nie tym razem.
    Tak ale EDI sprzedaje piwo w większej ilości punktów niż 2 (w przypadku Bierhalle Warszawa: Arkadia i Nowy Świat.
    Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
    www.twojmalybrowar.pl

    Comment

    • Krzysztof
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.04
      • 1689

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
      Taki EDI warzy mniej piwa niż Bierhalle, więc siłą rzeczy jest mniej dostępny niż Bierhallowe produkty a dostałby przy takim założeniu mniej punktów. Dla restauracyjnych browarów nie będzie większej wagi tym razem. inna sprawa jest taka, że gdyby browary prezentowały informację o wielkości swej produkcji z roku poprzedniego ułatwiałoby prowadzenie tego Plebiscytu i zastosowanie wagi dla każdego browaru w zależności od wielkości produkcji a przez to dostępności. Ponieważ tak sielankowo jak na razie nie jest, zmian wag nie będzie. przynajmniej nie tym razem.
      Tak ale Edi sprzedaje swoje piwo w wiekszej ilości punktów niż Browar restauracyjny.
      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
      www.twojmalybrowar.pl

      Comment

      • Krzysztof
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.04
        • 1689

        #48
        Dlaczego dla porterów jest przewidziane głosowanie na trzy piwa przy ilości 15 a dla przeniczniaków jest przewidzine tylko jedno miejsce? traktujmy wszyskie kategorie równo. jezeli jest co najmniej 4-5 piw pokazmy co ludzie preferują.
        Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
        www.twojmalybrowar.pl

        Comment

        • Maggyk
          Szara Adminiscjencja
          🍼
          • 2004.05
          • 5617

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
          Dlaczego dla porterów jest przewidziane głosowanie na trzy piwa przy ilości 15 a dla przeniczniaków jest przewidzine tylko jedno miejsce? traktujmy wszyskie kategorie równo. jezeli jest co najmniej 4-5 piw pokazmy co ludzie preferują.
          FCJP: pSZeniczniaki, panie Krzysztofie.
          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
          Piwo domowe -
          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

          Reklama w BROWARZE
          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            #50
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
            Dlaczego dla porterów jest przewidziane głosowanie na trzy piwa przy ilości 15 a dla przeniczniaków jest przewidzine tylko jedno miejsce? traktujmy wszyskie kategorie równo. jezeli jest co najmniej 4-5 piw pokazmy co ludzie preferują.
            Bez przesady, pszeniczniaków jest tak mało, że siłą rzeczy trzeba by głosować na II i III miejsce na coś, co może nie smakować.

            Natomiast wydzielenie browarów restauracyjnych popieram, bo głosując w większości przypadków celowo omijałam piwa z tychże, a to dlatego, że w browarze restauracyjnym co warka, to inne piwo. Pszeniczne wybrałam Bierhalle Warszawa, ale w ciągu roku piłam je 3 razy i tak naprawdę tylko raz było wyśmienite (pomijając, ze zawsze było przemrożone)
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • JAckson
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2004.05
              • 6123

              #51
              Popieram wydziielenie kategorii tylko dla piw z browarów restauracyjnych z trzema miejscami i usunięcie ich z innych kategorii. Są to piwa często sezonowe i dostępne miejscowo. Trudno je porównywać z browarami przemysłowymi. Przypisywanie zbyt wysokiej wagi dla browarów restauracyjnych oznaczałoby karanie szerszego dostępu do piwa jakie zapewniają browary przemysłowe, a przecież nie o to chodzi. To są rzeczywiście osobne kategorie. Może w przyszłym roku Art weźmie te uwagi pod rozwagę.
              MM961
              4:-)

              Comment

              • ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23932

                #52
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                Popieram wydziielenie kategorii tylko dla piw z browarów restauracyjnych z trzema miejscami i usunięcie ich z innych kategorii. Są to piwa często sezonowe i dostępne miejscowo. Trudno je porównywać z browarami przemysłowymi. Przypisywanie zbyt wysokiej wagi dla browarów restauracyjnych oznaczałoby karanie szerszego dostępu do piwa jakie zapewniają browary przemysłowe, a przecież nie o to chodzi. To są rzeczywiście osobne kategorie. Może w przyszłym roku Art weźmie te uwagi pod rozwagę.
                przepraszam, ale kto się zajmie obsługą Plebiscytu? już teraz zajmuje to masę czasu a rozczłonkowanie na dzisesiątki (jeśli nie setki ) dodatkowych kategorii nie rokuje dobrze na przyszłość.

                potem jeszcze musiałbym miesiąc jeździć po kraju by wręczyć wszystkim po dyplomie
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23932

                  #53
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
                  Tak ale Edi sprzedaje swoje piwo w wiekszej ilości punktów niż Browar restauracyjny.
                  Ale Bierhalle ma więcej klientów, bo i robi więcej piwa od EDIego, jest umiejscowiona w Stolicy - czyli w mieście przez które przewija się wielu przyjezdnych (czego o Nowej Wsi pod Wschową nie można powiedzieć ), ma i tak więcej niż jeden punkt gdzie można nabyć piwo i tak dalej. nie popadajmy w skrajności

                  jak napisałem wcześniej, dopóki browary nie będą dzieliły się informacją o wielkości swej produkcji z roku ubiegłego w stosunku do rozpoczęcia plebiscytu, nie będą informować rzetelnie o np. ekstrakcie, miejscu wytworzenia piwa, to nasz Plebiscyt będzie obarczony mniejszymi i większymi błędami wynikającymi z konieczności czynienia oszacowań.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  • jerzy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.10
                    • 4707

                    #54
                    Gdybyśmy mieli wprowadzać osobną kategorię dla browarów restauracyjnych to można by w ogóle zrezygnować z kategoryzowania piw według gatunków/stylów, a zastosować podział jak w DP (duże, średnie, małe, restauracyjne).
                    browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

                    Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

                    Comment

                    • remfire
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.03
                      • 1334

                      #55
                      Jeśli teraz zmiany mają być wprowadzone, to proponuje aby wprowadzić wszystkie postulowane ( również te proponowane przeze mnie ) .
                      Był czas na zgłaszanie postulatów , więc proponuję teraźniejsze uwagi traktowac jako pomysły do plebiscytu na piwo roku 2007.

                      Comment

                      • Krzysztof
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.04
                        • 1689

                        #56
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                        Bez przesady, pszeniczniaków jest tak mało, że siłą rzeczy trzeba by głosować na II i III miejsce na coś, co może nie smakować.

                        Natomiast wydzielenie browarów restauracyjnych popieram, bo głosując w większości przypadków celowo omijałam piwa z tychże, a to dlatego, że w browarze restauracyjnym co warka, to inne piwo. Pszeniczne wybrałam Bierhalle Warszawa, ale w ciągu roku piłam je 3 razy i tak naprawdę tylko raz było wyśmienite (pomijając, ze zawsze było przemrożone)
                        Pszeniczniaków jest o 1 mniej niż porterów dlatego sugerowałem takie a nie inne rozwiązanie.
                        Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                        www.twojmalybrowar.pl

                        Comment

                        • ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23932

                          #57
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
                          Pszeniczniaków jest o 1 mniej niż porterów dlatego sugerowałem takie a nie inne rozwiązanie.
                          Pszeniczne dostały własną kategorię w tym roku. Można się cieszyć juz choćby z tego powodu
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                          Comment

                          • Krzysztof
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.04
                            • 1689

                            #58
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                            Ale Bierhalle ma więcej klientów, bo i robi więcej piwa od EDIego, jest umiejscowiona w Stolicy - czyli w mieście przez które przewija się wielu przyjezdnych (czego o Nowej Wsi pod Wschową nie można powiedzieć ), ma i tak więcej niż jeden punkt gdzie można nabyć piwo i tak dalej. nie popadajmy w skrajności

                            jak napisałem wcześniej, dopóki browary nie będą dzieliły się informacją o wielkości swej produkcji z roku ubiegłego w stosunku do rozpoczęcia plebiscytu, nie będą informować rzetelnie o np. ekstrakcie, miejscu wytworzenia piwa, to nasz Plebiscyt będzie obarczony mniejszymi i większymi błędami wynikającymi z konieczności czynienia oszacowań.
                            Dla mnie jest to nie możliwe zeby browar przemysłowy produkował mniej piwa niż browar restauracyjny. Oczywiście jeżeli sprzedaje się piwo hurtem to ma się kilku klientów, ale jak się podzieli produkcję przez np 0,5L to ilość klientów wzrośnie.

                            Podział jest jasny. Browar restauracyjny to browar restauracyjny a przemysłowy to przemysłowy. Wielkość produkcji jest w tym wypadku sprawą drugorzędną.
                            Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                            www.twojmalybrowar.pl

                            Comment

                            • Krzysztof
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.04
                              • 1689

                              #59
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                              Pszeniczne dostały własną kategorię w tym roku. Można się cieszyć juz choćby z tego powodu
                              I sie cieszę. Ale dlaczego nie na równi z Porterami?
                              Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                              www.twojmalybrowar.pl

                              Comment

                              • Krzysztof
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.04
                                • 1689

                                #60
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                                Popieram wydziielenie kategorii tylko dla piw z browarów restauracyjnych z trzema miejscami i usunięcie ich z innych kategorii. Są to piwa często sezonowe i dostępne miejscowo. Trudno je porównywać z browarami przemysłowymi. Przypisywanie zbyt wysokiej wagi dla browarów restauracyjnych oznaczałoby karanie szerszego dostępu do piwa jakie zapewniają browary przemysłowe, a przecież nie o to chodzi. To są rzeczywiście osobne kategorie. Może w przyszłym roku Art weźmie te uwagi pod rozwagę.
                                Idąc Twoim tokiem rozumowania dlaczego karać np Grupę Zywiec, Kompanię Piwowarską, Calsberg Okocim, i inne duże browary z dostępność na korzyść "maluchów", które mają swój rynek często wokół komina? Ze względów ideologicznych pytam?

                                W takim wypadku przypisywanie wagi ze względu na wielkość nie jest dobre.


                                Co do dostępności piwa w browarach restauracyjnych to taka jest nasza cecha ze produkujemy piwa często sezonowo, ale nie boimy porónywać się i innymi producentami.

                                Widzę, że browary restauracyjne są "solą w oku". Po zeszłorocznym sukcesie Bierhalle podczas degustacji na Jesiennych Spotkaniach Browarników zastanawiam czy piwowarzy restauracyjni będą mógł wystawić piwo w tym i podobnych konkursach.
                                Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                                www.twojmalybrowar.pl

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X