Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
Plebiscyt Browar.biz - Piwo roku 2006 - Komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTTaki EDI warzy mniej piwa niż Bierhalle, więc siłą rzeczy jest mniej dostępny niż Bierhallowe produkty a dostałby przy takim założeniu mniej punktów. Dla restauracyjnych browarów nie będzie większej wagi tym razem. inna sprawa jest taka, że gdyby browary prezentowały informację o wielkości swej produkcji z roku poprzedniego ułatwiałoby prowadzenie tego Plebiscytu i zastosowanie wagi dla każdego browaru w zależności od wielkości produkcji a przez to dostępności. Ponieważ tak sielankowo jak na razie nie jest, zmian wag nie będzie. przynajmniej nie tym razem.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.plComment
-
Dlaczego dla porterów jest przewidziane głosowanie na trzy piwa przy ilości 15 a dla przeniczniaków jest przewidzine tylko jedno miejsce? traktujmy wszyskie kategorie równo. jezeli jest co najmniej 4-5 piw pokazmy co ludzie preferują.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofDlaczego dla porterów jest przewidziane głosowanie na trzy piwa przy ilości 15 a dla przeniczniaków jest przewidzine tylko jedno miejsce? traktujmy wszyskie kategorie równo. jezeli jest co najmniej 4-5 piw pokazmy co ludzie preferują.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofDlaczego dla porterów jest przewidziane głosowanie na trzy piwa przy ilości 15 a dla przeniczniaków jest przewidzine tylko jedno miejsce? traktujmy wszyskie kategorie równo. jezeli jest co najmniej 4-5 piw pokazmy co ludzie preferują.
Natomiast wydzielenie browarów restauracyjnych popieram, bo głosując w większości przypadków celowo omijałam piwa z tychże, a to dlatego, że w browarze restauracyjnym co warka, to inne piwo. Pszeniczne wybrałam Bierhalle Warszawa, ale w ciągu roku piłam je 3 razy i tak naprawdę tylko raz było wyśmienite (pomijając, ze zawsze było przemrożone)
Comment
-
Popieram wydziielenie kategorii tylko dla piw z browarów restauracyjnych z trzema miejscami i usunięcie ich z innych kategorii. Są to piwa często sezonowe i dostępne miejscowo. Trudno je porównywać z browarami przemysłowymi. Przypisywanie zbyt wysokiej wagi dla browarów restauracyjnych oznaczałoby karanie szerszego dostępu do piwa jakie zapewniają browary przemysłowe, a przecież nie o to chodzi. To są rzeczywiście osobne kategorie. Może w przyszłym roku Art weźmie te uwagi pod rozwagę.MM961
4:-)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonPopieram wydziielenie kategorii tylko dla piw z browarów restauracyjnych z trzema miejscami i usunięcie ich z innych kategorii. Są to piwa często sezonowe i dostępne miejscowo. Trudno je porównywać z browarami przemysłowymi. Przypisywanie zbyt wysokiej wagi dla browarów restauracyjnych oznaczałoby karanie szerszego dostępu do piwa jakie zapewniają browary przemysłowe, a przecież nie o to chodzi. To są rzeczywiście osobne kategorie. Może w przyszłym roku Art weźmie te uwagi pod rozwagę.) dodatkowych kategorii nie rokuje dobrze na przyszłość.
potem jeszcze musiałbym miesiąc jeździć po kraju by wręczyć wszystkim po dyplomie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofTak ale Edi sprzedaje swoje piwo w wiekszej ilości punktów niż Browar restauracyjny.), ma i tak więcej niż jeden punkt gdzie można nabyć piwo i tak dalej. nie popadajmy w skrajności
jak napisałem wcześniej, dopóki browary nie będą dzieliły się informacją o wielkości swej produkcji z roku ubiegłego w stosunku do rozpoczęcia plebiscytu, nie będą informować rzetelnie o np. ekstrakcie, miejscu wytworzenia piwa, to nasz Plebiscyt będzie obarczony mniejszymi i większymi błędami wynikającymi z konieczności czynienia oszacowań.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Gdybyśmy mieli wprowadzać osobną kategorię dla browarów restauracyjnych to można by w ogóle zrezygnować z kategoryzowania piw według gatunków/stylów, a zastosować podział jak w DP (duże, średnie, małe, restauracyjne).browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
Jeśli teraz zmiany mają być wprowadzone, to proponuje aby wprowadzić wszystkie postulowane ( również te proponowane przeze mnie) .
Był czas na zgłaszanie postulatów , więc proponuję teraźniejsze uwagi traktowac jako pomysły do plebiscytu na piwo roku 2007.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaBez przesady, pszeniczniaków jest tak mało, że siłą rzeczy trzeba by głosować na II i III miejsce na coś, co może nie smakować.
Natomiast wydzielenie browarów restauracyjnych popieram, bo głosując w większości przypadków celowo omijałam piwa z tychże, a to dlatego, że w browarze restauracyjnym co warka, to inne piwo. Pszeniczne wybrałam Bierhalle Warszawa, ale w ciągu roku piłam je 3 razy i tak naprawdę tylko raz było wyśmienite (pomijając, ze zawsze było przemrożone)
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofPszeniczniaków jest o 1 mniej niż porterów dlatego sugerowałem takie a nie inne rozwiązanie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTAle Bierhalle ma więcej klientów, bo i robi więcej piwa od EDIego, jest umiejscowiona w Stolicy - czyli w mieście przez które przewija się wielu przyjezdnych (czego o Nowej Wsi pod Wschową nie można powiedzieć), ma i tak więcej niż jeden punkt gdzie można nabyć piwo i tak dalej. nie popadajmy w skrajności
jak napisałem wcześniej, dopóki browary nie będą dzieliły się informacją o wielkości swej produkcji z roku ubiegłego w stosunku do rozpoczęcia plebiscytu, nie będą informować rzetelnie o np. ekstrakcie, miejscu wytworzenia piwa, to nasz Plebiscyt będzie obarczony mniejszymi i większymi błędami wynikającymi z konieczności czynienia oszacowań.
Podział jest jasny. Browar restauracyjny to browar restauracyjny a przemysłowy to przemysłowy. Wielkość produkcji jest w tym wypadku sprawą drugorzędną.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTPszeniczne dostały własną kategorię w tym roku. Można się cieszyć juz choćby z tego powoduJesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonPopieram wydziielenie kategorii tylko dla piw z browarów restauracyjnych z trzema miejscami i usunięcie ich z innych kategorii. Są to piwa często sezonowe i dostępne miejscowo. Trudno je porównywać z browarami przemysłowymi. Przypisywanie zbyt wysokiej wagi dla browarów restauracyjnych oznaczałoby karanie szerszego dostępu do piwa jakie zapewniają browary przemysłowe, a przecież nie o to chodzi. To są rzeczywiście osobne kategorie. Może w przyszłym roku Art weźmie te uwagi pod rozwagę.
W takim wypadku przypisywanie wagi ze względu na wielkość nie jest dobre.
Co do dostępności piwa w browarach restauracyjnych to taka jest nasza cecha ze produkujemy piwa często sezonowo, ale nie boimy porónywać się i innymi producentami.
Widzę, że browary restauracyjne są "solą w oku". Po zeszłorocznym sukcesie Bierhalle podczas degustacji na Jesiennych Spotkaniach Browarników zastanawiam czy piwowarzy restauracyjni będą mógł wystawić piwo w tym i podobnych konkursach.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.