Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
Nie wiem, czy to istotne, ale tak na wszelki wypadek: dziś Listonosz Browaru napisał do mnie po angielsku, że moja skrzynka pw jest zapełniona w 90% i że należy zwolnić miejsce, zanim zapełnienie osiągnie 100%.
Nie wiem Arcie, czy próbowałeś już coś z tym robić, ale mam to samo.
Ps. Czy już wiadomo, co zrobić, żeby Browar nie wywalał z Firefoxa co kilkadziesiąt/kilkaset sekund? (Mam przedostatnią aktualizację FF.)
Żeby było ciekawiej, ja takie objawy obserwuję na Firefox pod win32, podczas gdy wersja z Debian Linuksa (unstable) działa poprawnie. Trzeba będzie porównać numery wersji...
Żeby było ciekawiej, ja takie objawy obserwuję na Firefox pod win32, podczas gdy wersja z Debian Linuksa (unstable) działa poprawnie. Trzeba będzie porównać numery wersji...
najpierw należałoby ustalić co konkretnie oznacza wg Was "Browar wywala z Firefoxa co kilkadziesiąt/kilkaset sekund?". nie wiem co dokładnie macie na myśli przy takim stwierdzeniu - wylogowuje co chwilę? zamyka okno przeglądarki chwilę po odwiedzeniu browarbizu? etc.
najpierw należałoby ustalić co konkretnie oznacza wg Was "Browar wywala z Firefoxa co kilkadziesiąt/kilkaset sekund?". nie wiem co dokładnie macie na myśli przy takim stwierdzeniu - wylogowuje co chwilę? zamyka okno przeglądarki chwilę po odwiedzeniu browarbizu? etc.
Słuszna uwaga, powinienem był pomyśleć o dokładniejszym bug-reporcie.
W moim przypadku wygląda to tak, że wkrótce po zalogowaniu (czasem dosłownie minuta-dwie), gdy kliknę na jakiś artykuł albo inną treść dostępną tylko dla zarejestrowanych userów, dostaję stronkę z komunikatem który twierdzi, że żeby skorzystać z linka, muszę się najpierw zalogować. Oprócz tego, edit box'y nazwy użytkownika i hasła są puste i nie ma tego paska ikon, który jest widoczny po zalogowaniu. Innymi słowy wygląda to tak, jakby sesja zgasła. Gdybym się wylogował (w ten czy inny sposób), pokazałby się jeszcze ekran wylogowania.
W przypadku przeglądania jakiegoś wątka dyskusji objaw jest taki: zamiast aktualnego postu na dole i widoku drzewka java scriptowego mam listę postów (prawdopodobnie) w kolejności chronologicznej.
Jak zauważę jeszcze jakieś objawy, to zrelacjonuję. To są najbardziej widoczne.
nie z powodu uaktualnienia, choć podobnego (przenosiny w marcu na mocniejszy serwer). kilka plików niestety zagubiło się przy tej akcji, wyłowiłem te pustaki i jak tylko zostaną wyszperane z backupu to uzupełnię braki (ok. 10 wzorów).
Chyba jakieś problemy są z wyszukiwarką. Przynajmniej w Piwo-Gdzie - Sklepy z piwem.
Po wpisaniu CHORZÓW nie wszystkie sklepy sie wyświetlają. Ot np brak tego: Chorzów, Graniczna 3, Tesco (dawniej Leader Price)
Comment