interfejs forum

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedzi
    No to jest czy nie jest? Według mnie jest łagodne.
    Ciii, myślałam że tego nie nikt nie zauważy. Miało być "jest".
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• mlody_w_fachu
      Porucznik Browarny Tester
      • 2006.12
      • 325

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
      ... musiałbym najpierw daną osobę "przeszkolić" w obsłudze tego i owego ...
      Myślałem raczej o udostępnieniu pliku/plików CSS, w celu "podmiany" koloru, jedyne co musiałbyś, to napisać jaki element forum kryje się po daną nazwą selektora klas (zakładam, że z taka ilością elementów, używasz selektorów klas), co mógłbyś zrobić poprzez zrzut ekranu, na którym podpisał byś nazwą selektora klasy dany element. Dla sprawdzenie, jednego dnia podmieniłbyś plik/pliki CSS i wtedy szło by sprawdzić czy wszystko jet ok i "wysłuchać" ewentualnych sugestii użytkowników serwisu/forumowiczów.

A co do tworzenia nowych CSS'ów, to w programie graficznym można by zmienić kolory zrzutów ekranu, następnie sprawdzić definicje RGB danego kolor i wpisać ją do CSS'a w odpowiednim miejscu.

Wiem, że masz pełno innej pracy, więc już nie przeszkadzam.
      po prostu mlody_w_fachu
      - - -
      gdzieniegdzie znany jako winorobek

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

Dla mnie forum winiarskie jest kompletnie nieczytelne wizualnie, wielu rzeczy, tam nie ma do których przyzwyczaiłem się tutaj i uważam je za oczywiste. W moim odczuciu nie ma lepszego niż w browar.biz
        Kwestia tylko przyzwyczajenia.

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Wszystko, tylko nie jasne litery na czarnym tle. Po kilku minutach wpatrywania się w coś takiego mam to w oczach przez kolejne kilka minut, choćbym już na to nie patrzył.

Z kolei rozmiar czcionki nie gra dla mnie roli, bo i tak w sobie pokrętłem myszy ustawiam na woły.

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23925

przy takich pracach - nie jest to wyłącznie kwestia zmiany kolorów. trzeba dopasować inne m.in. graficzne elementy serwisu, nie mówiąc nic o formularzach, etc. Plik CSS jest podpięty pod każdą "stronę", więc możesz go sobie podejrzeć żeby móc spróbować sobie wyrobić pogląd na sprawę.

gdyby była to wyłącznie sprawa zmiany kilku kolorów w CSS, to nie wiedziałbyś którą skórkę wybrać z nadmiaru dostępnych
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• underley
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2007.02
              • 20

No to pobawimy sie w nekromantę (nie mylić z nekrofilem ) i wykopiemy to:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
              dlatego okienka czy to przeglądarek czy innych programów mają standardowo regulowany rozmiar

Gdy ustawię arbitralnie szerokość odpowiednią dla monitorów 1024x768 to nie spodoba się taki stan rzeczy Użytkownikom innych rozdzielczości (np. mnie ). dlatego to do Ciebie należy wybór jak szeroko chcesz mieć wyświetlaną stronę. choć nie widzę przeszkód aby w przyszłości dodać możliwość ustawienia sobie odpowiedniej szerokości stałej - czyli taka wersja dla leniwych
              Wersja dla leniwych, albo raczej takich, którzy wolą mieć przeglądarkę w okienku pełnoekranowym - firefox plus dodatek stylish i następująca regułka:

@-moz-document domain(browar.biz) {
              body { margin:5px 12% 12% !important; }
              }

Rozmiary marginesów dostosowane do mojej rozdzielczości ekranu i mojej pojemności linijki czytanego tekstu

Comment

• huanghua
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.10
                • 1910

Zauważam od kilku dni (powiedzmy: tydzień) dwukrotne przeładowanie strony głównej browar.biz na poczatku otwierania.
                Wygląda to tak, jakbym co 2 sekundy wciskał F5.
                Ktoś jeszcze to zauważył?
                W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• kony
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.08
                  • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi
                  Ja zauważyłem, ale u mnie już to minęło. Było tak przez kilka dni i nagle cudowne ozdrowienie

Comment

• banaszek
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2005.02
                    • 617

To ja odpowiem bardzo głupio

Szymek, nie zauważyłem tego, że wciskasz co 2 sekundy F5. Jak nie ustawię wyświetlacza to Ciebie nie widzę

Zaznaczam, że u mnie (dosłownie przy otwieraniu "Odpowiedz" na post huanghua) stało się to samo. Dwukrotnie, samoistne odświeżenie strony.

Comment

• angasc
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2006.04
                      • 977

Jeśli ktoś ma problemy z wielkością czcionki, kolorem tejże, kolorem tła itp, to jest na to bardzo prosty sposób:
                      Zamiast Firefoxa czy Internet Explorera używać Opery.
                      Tam wszystkie te parametry można sobie ustawić albo na stałe, albo dla konkretnych stron www. I po problemie.
                      Tylko za cholerę nie wiem po co, skoro tak jak jest, jest dobrze.

Comment

• emes
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.08
                        • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedzi
                        Jeśli ktoś ma problemy z wielkością czcionki, kolorem tejże, kolorem tła itp, to jest na to bardzo prosty sposób:
                        Zamiast Firefoxa czy Internet Explorera używać Opery.
                        W każdej przeglądarce można ustawić domyślny rodzaj czcionki i jej wielkość. Wcale nie trzeba zmieniać przeglądarki, żeby zobaczyć efekt który się chce osiągnąć. W Firefoxie są przecież ustawienia domyślne czcionek, jak sie ktoś tym zainteresuje i ustawi jak mu się podoba, to nie musi zmieniać przeglądarki.

Comment

• huanghua
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.10
                          • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedzi
                          (...)Zaznaczam, że u mnie (dosłownie przy otwieraniu "Odpowiedz" na post huanghua) stało się to samo. Dwukrotnie, samoistne odświeżenie strony.
                          Nie widzisz, bo trzeba przytrzymać klawisz przez pół godziny. Wtedy zadziała.
                          Ale co jest z tym odswieżaniem? Mnie to troche irytuje.
                          Chyba że ART nabija licznik odwiedzin... czy jakuś tak
                          Last edited by huanghua; 2007-11-15, 13:46.
                          W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• angasc
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2006.04
                            • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
                            W każdej przeglądarce można ustawić domyślny rodzaj czcionki i jej wielkość. Wcale nie trzeba zmieniać przeglądarki, żeby zobaczyć efekt który się chce osiągnąć. W Firefoxie są przecież ustawienia domyślne czcionek, jak sie ktoś tym zainteresuje i ustawi jak mu się podoba, to nie musi zmieniać przeglądarki.
                            No.
                            Czyli mówiąc krótko: jak komuś się nie podoba, to niech sobie sam zmieni.
                            A jak mu się nie chce, to niech dupy nie zawraca

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23925

Zauważam od kilku dni (powiedzmy: tydzień) dwukrotne przeładowanie strony głównej browar.biz na poczatku otwierania.
                              to było najprawdopodobniej związane z automatycznym wykrywaniem czasu zimowego/letniego jeśli takową opcję miałeś wybraną w ustawieniach: http://www.browar.biz/forum/profile.php?do=editoptions
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                              X