Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek
Wyświetlenie odpowiedzi
interfejs forum
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi... musiałbym najpierw daną osobę "przeszkolić" w obsłudze tego i owego ...
A co do tworzenia nowych CSS'ów, to w programie graficznym można by zmienić kolory zrzutów ekranu, następnie sprawdzić definicje RGB danego kolor i wpisać ją do CSS'a w odpowiednim miejscu.
Wiem, że masz pełno innej pracy, więc już nie przeszkadzam.po prostu mlody_w_fachu
- - -
gdzieniegdzie znany jako winorobek
Comment
-
-
Dla mnie forum winiarskie jest kompletnie nieczytelne wizualnie, wielu rzeczy, tam nie ma do których przyzwyczaiłem się tutaj i uważam je za oczywiste. W moim odczuciu nie ma lepszego niż w browar.biz
Kwestia tylko przyzwyczajenia.
Comment
-
-
Wszystko, tylko nie jasne litery na czarnym tle. Po kilku minutach wpatrywania się w coś takiego mam to w oczach przez kolejne kilka minut, choćbym już na to nie patrzył.
Z kolei rozmiar czcionki nie gra dla mnie roli, bo i tak w sobie pokrętłem myszy ustawiam na woły.
Comment
-
-
przy takich pracach - nie jest to wyłącznie kwestia zmiany kolorów. trzeba dopasować inne m.in. graficzne elementy serwisu, nie mówiąc nic o formularzach, etc. Plik CSS jest podpięty pod każdą "stronę", więc możesz go sobie podejrzeć żeby móc spróbować sobie wyrobić pogląd na sprawę.
gdyby była to wyłącznie sprawa zmiany kilku kolorów w CSS, to nie wiedziałbyś którą skórkę wybrać z nadmiaru dostępnych- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
No to pobawimy sie w nekromantę (nie mylić z nekrofilem ) i wykopiemy to:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzidlatego okienka czy to przeglądarek czy innych programów mają standardowo regulowany rozmiar
Gdy ustawię arbitralnie szerokość odpowiednią dla monitorów 1024x768 to nie spodoba się taki stan rzeczy Użytkownikom innych rozdzielczości (np. mnie ). dlatego to do Ciebie należy wybór jak szeroko chcesz mieć wyświetlaną stronę. choć nie widzę przeszkód aby w przyszłości dodać możliwość ustawienia sobie odpowiedniej szerokości stałej - czyli taka wersja dla leniwych
@-moz-document domain(browar.biz) {
body { margin:5px 12% 12% !important; }
}
Rozmiary marginesów dostosowane do mojej rozdzielczości ekranu i mojej pojemności linijki czytanego tekstu
Comment
-
-
Zauważam od kilku dni (powiedzmy: tydzień) dwukrotne przeładowanie strony głównej browar.biz na poczatku otwierania.
Wygląda to tak, jakbym co 2 sekundy wciskał F5.
Ktoś jeszcze to zauważył?W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedziKtoś jeszcze to zauważył?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedziWygląda to tak, jakbym co 2 sekundy wciskał F5.
Ktoś jeszcze to zauważył?
Szymek, nie zauważyłem tego, że wciskasz co 2 sekundy F5. Jak nie ustawię wyświetlacza to Ciebie nie widzę
Zaznaczam, że u mnie (dosłownie przy otwieraniu "Odpowiedz" na post huanghua) stało się to samo. Dwukrotnie, samoistne odświeżenie strony.
Comment
-
-
Jeśli ktoś ma problemy z wielkością czcionki, kolorem tejże, kolorem tła itp, to jest na to bardzo prosty sposób:
Zamiast Firefoxa czy Internet Explorera używać Opery.
Tam wszystkie te parametry można sobie ustawić albo na stałe, albo dla konkretnych stron www. I po problemie.
Tylko za cholerę nie wiem po co, skoro tak jak jest, jest dobrze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziJeśli ktoś ma problemy z wielkością czcionki, kolorem tejże, kolorem tła itp, to jest na to bardzo prosty sposób:
Zamiast Firefoxa czy Internet Explorera używać Opery.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedzi(...)Zaznaczam, że u mnie (dosłownie przy otwieraniu "Odpowiedz" na post huanghua) stało się to samo. Dwukrotnie, samoistne odświeżenie strony.
Ale co jest z tym odswieżaniem? Mnie to troche irytuje.
Chyba że ART nabija licznik odwiedzin... czy jakuś takLast edited by huanghua; 2007-11-15, 13:46.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziW każdej przeglądarce można ustawić domyślny rodzaj czcionki i jej wielkość. Wcale nie trzeba zmieniać przeglądarki, żeby zobaczyć efekt który się chce osiągnąć. W Firefoxie są przecież ustawienia domyślne czcionek, jak sie ktoś tym zainteresuje i ustawi jak mu się podoba, to nie musi zmieniać przeglądarki.
Czyli mówiąc krótko: jak komuś się nie podoba, to niech sobie sam zmieni.
A jak mu się nie chce, to niech dupy nie zawraca
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedziZauważam od kilku dni (powiedzmy: tydzień) dwukrotne przeładowanie strony głównej browar.biz na poczatku otwierania.
Wygląda to tak, jakbym co 2 sekundy wciskał F5.
Ktoś jeszcze to zauważył?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment