Dziennik Piwny - piwa z nieistniejących już browarów, piwa widma, etc.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • remfire
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1334

Dziennik Piwny - piwa z nieistniejących już browarów, piwa widma, etc.

NO i jest pewien problem, który sygnalizowałem w wątku o upadku Północnego:
    Dzisiaj kupiłem Beczkowe Mocne z data 22.09.07 ( chyba , bo troche niewyraźna) oraz Polarne Mocne z datą 27.10.07. - obydwa w wersji puszkowej.
    Na puszkach nie ma jakiejkolwiek wzmianki o innym browarze niz Pólnocny - są to takie same puszki jak te używane w latach poprzednich
    Może ktoś wie jak to się dzieje że browar nieczynny, a piwa się nadal pojawiają ?
    Czy ktos wykorzystuje pozostałosci ( puszki ) po upadłym browarze i nie przynaje sie do tego , czy są to rzeczywiście jeszcze pzostałosci po Północnym?
    Pierwszym podejrzanym jest chyba Kiper, ale czy ma coś z tym wspólnego ?
    Dodam jeszcze tylko ze jakiś miesiąc temu kupowałem w tym samym sklepiku Beczkowe z datą do 5.08.07, ale wtedy Polarnego nie było.
    Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe

Wczoraj wypiłem Polarne i niestety nie mam gdzie go wpisać. Północny zniknął z DP, pomimo ze na moich puszkach data wazności jest jeszcze odległa.
    Pojawiły sie sugestie że mogą pochodzić z Kipera, ale tak naprawdę nic nie wiadomo.
    Wyjścia sa chyba dwa: przywrócic Połnocny w DP , lub dopisać te piwa do Kipera ( o ile wiadomości się potwierdzą)
  • Maremali
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1955

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedzi
    NO i jest pewien problem, który sygnalizowałem w wątku o upadku Północnego:

Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe

Wczoraj wypiłem Polarne i niestety nie mam gdzie go wpisać. Północny zniknął z DP, pomimo ze na moich puszkach data wazności jest jeszcze odległa.
    Pojawiły sie sugestie że mogą pochodzić z Kipera, ale tak naprawdę nic nie wiadomo.
    Wyjścia sa chyba dwa: przywrócic Połnocny w DP , lub dopisać te piwa do Kipera ( o ile wiadomości się potwierdzą)
    Podobnie się ma sprawa z Kujawiakami
    http://maremali.web-album.org/

Comment

• Bombadil13
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedzi
      Na giełdzie żywieckiej piłem Polarne. Wg danych było one warzone w browarze Północnym rozlewane w Kiperze. Bardzo proszę o jakieś decyzje w sprawie gdzie je wpisać.
      Poszukuję

Comment

• Bombadil13
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 2479

Dzięki uprzejmości kol. Kibi'ego (jeszcze raz wielie dzięki ) było mi dane wypić Konstancin niepasteryzowane. Proszę o pomoc jak wpisać to piwo do DP.
        Poszukuję

Comment

• kibi
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.07
          • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedzi
          Na giełdzie żywieckiej piłem Polarne. Wg danych było one warzone w browarze Północnym rozlewane w Kiperze. Bardzo proszę o jakieś decyzje w sprawie gdzie je wpisać.
          Dzięki uprzejmości kol. Bombadil 13 (jeszcze raz wielkie dzięki ) było mi również dane je wypić w Żywcu więc przyłączam się do jego prośby

Dzięki uprzejmości kol. Kibi'ego (jeszcze raz wielie dzięki ) było mi dane wypić Konstancin niepasteryzowane. Proszę o pomoc jak wpisać to piwo do DP.
          Zgłaszałem już ten problem i otrzymałem następująca odpowiedź:

W kontekście jednak postu Sopisty: http://www.browar.biz/forum/showpost...3&postcount=10 raczej wpisywałbym je jako Mazowieckie Mocne.

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23928

tak pro forma: Kujawiak (dodany pod Warką), sprawa Północnego (do końca roku jeszcze będzie widnieć w DP) została jakąś chwilę wcześniej rozwiązana. co do Konstancina - podtrzymuję swoje zdanie - dopóki nie będzie to oficjalny produkt browaru - nie zostanie wprowadzony jako odrębne piwo. co do tego, które z produkowanych przez Konstancin piw zamiast tegoż podpinać w DP - pozostawiam każdemu do wyboru i nie upieram się przy swojej sugestii, bo nie mam żadnych oficjalnych informacji.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• arcy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.07
              • 7538

W poniedziałek piłem "Rubin" z Niechanowa. Gdzie mam go wpisać?

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23928

w de

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Bombadil13
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.05
                  • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                  w de
                  Hmmm,..., znaczy gdzie, bo nie kumam...
                  Pytam na wypadek gdyby arcy mnie tym Rubinem poczęstował
                  Poszukuję

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23928

wyraźnie Ci się nudzi, ale na pocieszenie powiem Ci że ciągle pamiętam o Twojej propozycji samozatrudnienia się w dziale kolekcjonerskim przy opisywaniu etykiet

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23928

co prawda nie sądzę aby moja krótka odpoiwiedź mogła wzbudzić jakiekolwiek wątpliwości - to jednak napiszę: wpisujesz taki kwiatek gdziekolwiek zechcesz w dzienniku piwnym.

Comment

Przetwarzanie...
                      X