proszę oczywiście o podawanie wraz z nazwą piwa - jego IDentyfikatora z bazy BrowarBizu.
Piwo roku 2007 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
881 Jurand, Bock Beer (Koźlak)
1640 Jurand, Heban
1283 Jurand, Dublin
1186 Jurand, Premium
1798 Jurand, Mazurskie Mocne
1841 Jurand, Chiller
Znalezienie tych numerów wcale nie było łatwe
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNie mogę dodać piw w kategorii DEBIUT jeśli wcześniej wybrałem je w innej kategori...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
piłem lub widziałem jak ktoś pił
1616 Regina Pszeniczna
1776 Regina Pils
126 Regina Premium Pils
1630 Regina Red House
1184 Jurand Mocne
1589 Północny Super Mocne
231 Północny Mocne
Comment
-
-
Comment
-
-
sory, że tak pisze co chwilę post ale wczoraj wypiłem 4 Kapery i dziś myślenie trochę wolno mi przychodzi
Cork piwem górnej fermentacji nie jest na pewno
z tego co mi wiadomo Ciechan Wyborne jest na 99% nieprodukowane od dłuższego czasu, ktoś kto zgłaszał to piwo chyba je pomylił z Ciechan Wyborne Niepasteryzowane; podobnie z piwem Ciechanów Mocne; uważam że oba piwa powinny być usunięte z plebiscytu, ponieważ spowoduje to niepotrzebne rozbicie głosów przez osoby niezorientowane
swoją drogą postulowałem z rok albo 2 lata temu, żeby usuwać piwa nieprodukowane, tak jak usuwa się nieczynne browary; powoduje to zamęt, szczególnie wśród początkujących forumowiczów - pod takim Ciechanowem mamy Mocne, Ciechan Mocne, Ciechan Mocne NP czy Ciechan Wyborne NP, Ciechan Wyborne, Wyborne 11 i Wyborne 12
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedziCork piwem górnej fermentacji nie jest na pewno- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedziZłoty Smok trochę mi nie pasuje do kategorii "piwo jasne'- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziproducent twierdzi że to stout. teraz w Twym profesjonalnym podejściu leży uznanie go za piwo niezgodne ze stylem jak masz wątpliwości. Masz jakieś dowody na poparcie swej tezy że nie jest to piwo górnej fermentacji?
poparciem mojej tezy są walory smakowe - nie jestem żadnym fachowcem od stoutów - piłem ich zaledwie kilka, ale stout jawi mi się jako piwo wręcz czarne, a w smaku dominuje goryczka i cierpka kawowa "paloność", Cork zaś jest piwem o kolorze herbacianym i smaku przede wszystkim karmelowym, ot zwykłe ciemne piwo
browar.biz jako strona, której jednym z celów podnoszenie świadomości piwnej społeczeństwa, nie powinna się opierać na informacjach z etykiet, na których wypisuje się różne bzdury o tradycyjnym warzeniu, górskiej wodzie i spotykających się raz do roku piwowarach; wejdzie potem jaki laik z Łodzi na stronę i będzie opowiadał ludziom, że Cork to takie piwo jak Guinness
poza tym niech się wypowiedzą na ten temat fachowcy jak np. Czes czy Dreamer
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzia pasuje Ci do kategorii CIEMNE?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedziswoją drogą postulowałem z rok albo 2 lata temu, żeby usuwać piwa nieprodukowane
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzino już prędzej, albo do specjalnych, gdzie są takie piwa, co nie wiadomo, gdzie mają być; obecność ciemnych słodów oraz smaki karmelowe jakoś mi nie pasują do jasnego piwa
Comment
-
-
Jak napisałem, MY jako piwosze, możemy oceniać zgodność ze stylem. Wg większości z nas - Cork nie jest Stoutem - ale nie ze względu na proces produkcyjny, bo tego nie jesteśmy w stanie obejrzeć, a na podstawie własnych odczuć. Producent twierdzi jednak że jest to stout (chcesz czy nie, dał temu wyraz na etykiecie, ponadto nie napisał że to dolna fermentacja, co by mogło wskazywać na sprzeczność) i my co najwyżej możemy dać temu piwu pałę za niezgodność ze stylem.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziZ pelebiscytu usuwać, ale czemu niby usuwać z serwisu? Wystrczy "wygaszenie" (szary pasek oceny) i ew. jakiś napis "piwo już nieprodukowane". Dlaczego niby nie miałbym się dowiedzieć, co produkowano kilka lat temu i jak ten produkt był oceniany przez browarbizowiczów?
Comment
-
Comment