Żnin, Vifling oraz Goch - skoro nikt ich nie zgłasza, to albo ich nie uwzględniać wogóle, albo przyjać do konkursu wszystkie piwa z ostatnio aktywnego tu asortymentu. Kończmy te spory i zaczynajmy oficjalne głosy, o! Przecież dodanie ich do konkursu i tak nie wypaczy ogólnych wyników
Piwo roku 2007 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2008-01-19, 18:31.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziW końcu jeżeli mają być jedne piwa uwzględnione (Regina, Jurand, Północny) to tak samo w imię konsekwencji powinny być uwzględnione piwa ze wspomnianych przeze mnie browarów.Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2008-01-19, 19:24."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi1616 Regina Pszeniczna
1776 Regina Pils
126 Regina Premium Pils
1630 Regina Red House
1184 Jurand Mocne
881 Jurand, Bock Beer (Koźlak)
1640 Jurand, Heban
1283 Jurand, Dublin
1186 Jurand, Premium
1798 Jurand, Mazurskie Mocne
1841 Jurand, Chiller
1589 Północny Super Mocne
231 Północny Mocne
Dzięki Sokół i Pendragon. Zatem ok, mamy wymienione piwa z 3 upadłych browarów jeszcze jakieś sugestie? Bo widzę że tylko dwie osoby są zainteresowane takim rozwiązaniem (i do tego chcące pomóc w ustaleniu dostępnych na rynku piw). Jeśli zainteresowanie upadłymi aniołami jest takie mizerne (a w porównaniu do sporej liczby osób, które już głosowały - mogę stwierdzić - że jest mizerne) to mam wątpliwości czy zajmować się umarlakami.
Moim zdaniem browary powyzsze nie produkowały piwa w roku 2007 i nie powinniśmy na piwa z nich głosować. Moze nalezy wyłonić najlepsze piwo z unieruchomionych browarów w specjalnej grupie?Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedziMoim zdaniem browary powyzsze nie produkowały piwa w roku 2007..."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziTo jest stwierdzenie faktu czy opinia?Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysztof; 2008-01-19, 20:34.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Nie wiem jak było dokłądnie, ale wydaje się, że jeszcze w pierwszym kwartale 2007 Jurand jeszcze produkował. Świadczą o tym wiadomości publikowane na tym forum.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Nie wiem jak było dokładnie, ale wydaje się, że jeszcze w pierwszym kwartale 2007 Jurand jeszcze produkował. To już szybciej właśnie Połnocny nie nadaje się do przyłaczenia do plebiscytu, bo ostatnia warka była uwarzona w październiku 2006. Opieram się wyłącznie na wiadomościach dostępnych na tym forumOstatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2008-01-19, 20:47.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNie wiem jak było dokładnie, ale wydaje się, że jeszcze w pierwszym kwartale 2007 Jurand jeszcze produkował. To już szybciej właśnie Połnocny nie nadaje się do przyłaczenia do plebiscytu, bo ostatnia warka była uwarzona w październiku 2006. Opieram się wyłącznie na wiadomościach dostępnych na tym forumJesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedziZ tego co ja wiem to Jurand ugotował ostatnia warkę we wrześniu 2006 r.Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedziZ tego co ja wiem to Jurand ugotował ostatnia warkę we wrześniu 2006 r."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedziTu chyba bardziej chodzi o fakt czy piwa były dostępne w 2007 r, a właściwie czy miały termin spożycia okreslony na 2007r. Jeśli w 2007r były "w terminie" to moim zdaniem powinny byc ujęte w Plebiscycie.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziw tym plebiscycie wyznacznikiem nie jest data gotowania, a przydatności do spożycia.Poszukuję
Comment
-
-
Też uważam, że decydujaca jest data przydatności oraz dostępność. Moja wypowiedź była reakcją na twierdzenia Krzysztofa optującego za brakiem tych piw. ARCie czas już chyba zakończyć ten wątek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinMM Wyświetlenie odpowiedzidalczego niema Barleya stronga do wyboru w piwach mocnych?Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2008-01-21, 23:57.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment