Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Wyświetlenie odpowiedzi
Piwo roku 2007 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Zapraszam do Browaru Sielanka.
-
-
Zapraszam do zapoznania się z wynikami Plebiscytu na Piwo Roku 2007:
Informacje dot. serwisu, aktualne konkursy, gadżety z Browaru, ogłoszenia wraz komentarzami do nich oraz sprawy techniczne i propozycje rozwoju.
Pełne wyniki są dostępne zwyczajowo dla PremiumUżytkowników:
w drodze jeszcze podliczenie punktów w celu przyznania tytułu Piwo Roku 2007 / Browar Roku 2007 oraz losowanie nagród.
przepraszam za zwłoki- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Gratulacje dla Browaru Boss z Witnicy za zajęcie drugiego miejsca w kategorii Porter 2007
Comment
-
-
Najbardziej byłem ciekaw, kto wygra debiut roku (dzięki ART za wprowadzenie
tej kategorii). Jak się okazało (patrząc na wyniki) konkurencja była bardziej
zacięta niż się spodziewałem. Jak przystało na "pszeniczny rok
2007" w pierwszej 5 znalazło się trzech reprezentantów tego gatunku.
Ja się cieszę z wysokiego drugiego miejsca mojego faworyta - Komesa.
Widać wyraźną dominację kilku browarów, których wyroby zaspakajają
podwyższone potrzeby piwnych smakoszy. Brawa dla browarów: Amber,
Ciechanów, GAB, Fortuna, Zamkowy... Mam wrażenie, że przez ostatni rok
znacznie podniosła się ranga browaru Grudziądz. Duży spadek jakości piw
z Czarnkowa też jest widoczny w wynikach. Brakuje mi też Bartka...
PS. Co roku zdarza się ta sama sytuacja z porterem z Witnicy (moim
zdaniem nr 1 w Polsce), który de facto zasłużył na drugie miejsce, a
w wyniku podziału na wersję eksportową i "krajową" zajął 5 i 6 miejsce.
Comment
-
-
Dziekuję za głosy oddane na Bierhalle.
Po wynikach widać, że nie musimy wstydzić się naszych piw. Niestety przy obecnej dostępności naszych piw nie możemy liczyć na wiekszą ilość głosów. Przyjęte przeliczniki nie są w stanie wyrównać małej dostępności naszych piw.
W przyszłości należy zmienić przeliczniki lub publikować wyniki ogólne oraz dla grupy browarów restauracyjnych.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziGratulacje dla Browaru Boss z Witnicy za zajęcie drugiego miejsca w kategorii Porter 2007"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav Wyświetlenie odpowiedziPS. Co roku zdarza się ta sama sytuacja z porterem z Witnicy (moim zdaniem nr 1 w Polsce), który de facto zasłużył na drugie miejsceLast edited by delvish; 2008-02-17, 19:36."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziGratulacje dla Browaru Boss z Witnicy za zajęcie drugiego miejsca w kategorii Porter 2007
ja na przykład spodziewałem się wyższego miejsca Kasztelana Np, szczególnie w kategorii debiut roku - piwo zostało przecież dobrze przyjęte przez forumowiczów, jest do tego dość dobrze dostępne (co prawda lokalnie, ale dobrze), do tego szok związany z wypuszczeniem przez koncern piwa niepasteryzowanego; spodziewałem się, że w swej kategorii będzie gdzieś za 5 miejscem, a w "Debiucie" za Komesem i Corneliusem
z kolei dziwi mnie wysoka pozycja Naturalnych - piłem oba po 2 razy i te piwa są feLast edited by Sokół83; 2008-02-18, 00:06.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzija na przykład spodziewałem się wyższego miejsca Kasztelana Np, szczególnie w kategorii debiut roku - piwo zostało przecież dobrze przyjęte przez forumowiczów, jest do tego dość dobrze dostępne (co prawda lokalnie, ale dobrze), do tego szok związany z wypuszczeniem przez koncern piwa niepasteryzowanego; spodziewałem się, że w swej kategorii będzie gdzieś za 5 miejscem, a w "Debiucie" za Komesem i Corneliusem
Dlatego tez nie miałem okazji go spróbować , a tym samym ewentualnie oddac na niego swoich głosów.
Mimo wszystko bardzo się cieszę, że uprasza się ( i to wytłuszczonym drukiem) aby głosowac na piwa, które sie piło w danym roku. Dzięki temu Plebiscyt zyskuje na wiarygodności.
Comment
-
-
Jak sobie dumam nad wynikami plebiscytu to naszła mnie myśl, że w kategorii mocnych jasnych dolniaków są dwaj "cisi" zwycięzcy. Amber z Żywym Niefiltrowanym i Janów z Janowskim. Odpowiednio 4 i 6 miejsce w drugiej pod względem wielkości spożycia kategorii piw w Polsce to przecież fenomenalny wynik, zwłaszcza gdy weźmiemy pod uwagę, że oba piwa dostępne wyłącznie w kegach"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gregbukDlaczego na liście nie ma Lwówka Śląskiego?
Piwa z tego browaru na pewno były dostępne na rynku jeszcze pod koniec lutego 2007.
Z tego co wiem - przeglądałem etykietę - nie było produkowane w Polsce.koncerniak = prawie jak piwo :D
Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
Sonda prezydencka użytkowników GooglePlus
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz_Moczarski Wyświetlenie odpowiedziZgadzam się - ja widziałem kilka egzemplarzy w okolicach kwietnia 2007.
Z tego co wiem - przeglądałem etykietę - nie było produkowane w Polsce.
Comment
-
-
Plebiscyt za 2007 rok - podziękowania i gratulacje
W imieniu Załogi Browaru Amber gratuluję browarom, które zachowują wysoką jakość i pasję Tworzenia a Wszystkim, którzy głosowali na produkty naszego browaru dziękuję i serdecznie pozdrawiam ! To dla nas Najważniejszy Ranking - oceniane są wszystkie produkowane w Polsce marki i przez grono Prawdziwych Wielbicieli Piwa !
Simon
Comment
-
-
Gratuluję wszystkim Browarom, które zostały docenione w tym rankingu.
W imieniu "Ciechana" dziękuję za uznanie, jest to dla nas wielki zaszczyt, że tak wysoko oceniacie nasze produkty. To napędza nas do pracy!warszawa@ciechan.com.pljeśli masz jakieś uwagi ad produktów Ciechana, ich dytrybucj czy wizerunku zapraszam do korespondencji!!
Comment
-
-
Ja zdradzę, że jabłonowski Imperator zajął w tym roku aż 55 miejsce w swojej kategorii (w poprzednim plebiscycie nieklasyfikowany...)
Pytanie - kto otrzyma tytuł "Browar Roku" - Amber czy Ciechanów?
Nieoficjalna klasyfikacja medalowa:
Kod:[b]Z S B[/b] Ciechanów 2 2 2 Amber 2 1 Kiper 2 Fortuna 1 3 2 Gab 1 1 Belgia 1 1 Zamkowy 1 1 Brovaria 1 Perła - Zwierzyniec 1 Stary Kraków 1 1 Czarnków 1 Krajan 1 Okocim 1 Spiż - Wrocław 1 Grudziądz 3 BOSS 1 Spiż - Katowice 1
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
Comment