piwno-koszulkowy motyw przewodni 2008, no 2009

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • delvish
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.11
    • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    Mieliśmy już portera, piwa pszeniczne, prawiepiwo Co tym razem?
    Hm... chyba czas na pozapszeniczną górną fermentację. Hasło Maggyk jak najbardziej tu pasuje, a i browary jakieś takie ... regionalne
    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
    (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• jerzy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 4707

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jurgin Wyświetlenie odpowiedzi
      "Zrób to sam", a pod tym obrazek przedstawiający szklankę i wokół niej słód, woda, chmiel i drożdże.
      Pomysł mi się podoba, ale uproszczony: hasło "zrób to sam" + pełny kufel piwa.
      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• huanghua
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.10
        • 1910

A może "cusik" takiego:
        "Ile znasz polskich browarów?"... i tu lista polskich małych, średnich i restauracyjnych browarów.
        Mogłoby to być cos na kształt listy nicków na koszulce zlotowej.
        Zdrowo myślącej istocie Bożej, taka lista da wiele do myślenia. Hmm?
        W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi
          A może "cusik" takiego:
          "Ile znasz polskich browarów?"... i tu lista polskich małych, średnich i restauracyjnych browarów.
          To dobre, ja bym proponował z mapką na plecach.
          blog.kopyra.com

Comment

• huanghua
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.10
            • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
            To dobre, ja bym proponował z mapką na plecach.
            Oo! Tak też może być.

Comment

• Psychomanteum
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2004.06
              • 207

Ta ostatnia propozycja najbardziej mi się podoba,
              ludzie w końcu by zauważyli że Tyskie czy Żywiec to nie jedyna browary w Polsce...
              http://picasaweb.google.pl/psychomanteum1/
              2011 kapsli - 44 państwa... w tym 222 Polska

Comment

• grzeber
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2002.05
                • 2875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                "Wspieram regionalny przemysł fermentacyjny"
                Twórczo rozwijając pomysł Admina .
                Attached Files
                pozdrawiam
                www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• remfire
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.03
                  • 1334

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi
                  A może "cusik" takiego:
                  Ten pomysł najbardziej mi się podoba. Miałby chyba największy walor edukacyjny wśród normalno-przeciętnych konsumentów piwa. Stosunkowo prosty, łatwy do zrozumienia i dajacy do myślenia. Ewentualnie warto pomysleć o zamieszczeniu w dobrze widocznym miejscu roku, aby wiadomo było ze chodzi o teraźniejszośc , a nie przeszłość.

Teraz może trochę popuszczę wodze wyobraźni, ale gdyby tak zainteresować kilka mniejszych browarów zamieszczeniem ich nazwy na tej koszulce ( i mapce), to może i byłoby coś na serwer ?

Comment

• Seta
                    • 2002.10
                    • 6964

Pomysł Huanghua'y świetny!
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedzi
                    Teraz może trochę popuszczę wodze wyobraźni, ale gdyby tak zainteresować kilka mniejszych browarów zamieszczeniem ich nazwy na tej koszulce ( i mapce), to może i byłoby coś na serwer ?
                    Umieszczone na mapce powinny być wszystkie małe i średnie browary (zastanawia mnie co z korporacjami, bo np. taki Zamkowy by się przydał), a np. za jakiś, określony przez Arta datek na browar.biz możnaby wyróżnić większą czcionką nazwę browaru czy dodać jego logo na mapce.
                    Tylko nadruk musiałby być naprawdę dobrej jakości, żeby to było czytelne...
                    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• huanghua
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.10
                      • 1910

Mi się wydaje, że należałoby umieścić wszystkie browary. Włącznie z koncernami.

Comment

• fidoangel
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 3489

A ja myślę,żeby nie sponsorować nikogo kto sobie tego nie życzy i nie zamierza za to zapłacić.
                        Słowo sponsor odnosi się do tych którzy zapłacą za tą koszulkę czyli domyślnie forumowicze browar.biz-u
                        Gdyby koszulki były darmowe to co innego,może być na nich napisane cokolwiek ale pytanie-kto to będzie nosił? (chciał nosić?).
                        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• pivaria
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.03
                          • 1538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                          (...) zwrot "jak sobie nawarzyłeś piwa, to je musisz wypić", jest dość powszechny w świadomości społeczeństwa, więc nie przesadzajmy.
                          Zwrot jest powszechny, ale jego wymowa jest b. negatywna.
                          PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
                          www.pivaria.pl
                          https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

• kopyr
                            • 2004.06
                            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivaria Wyświetlenie odpowiedzi
                            Zwrot jest powszechny, ale jego wymowa jest b. negatywna.
                            To tym bardziej, należy nieść między lud oświaty kaganiec.
                            blog.kopyra.com

Comment

• piotry
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2005.08
                              • 761

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
                              A ja myślę,żeby nie sponsorować nikogo kto sobie tego nie życzy i nie zamierza za to zapłacić.
                              Słowo sponsor odnosi się do tych którzy zapłacą za tą koszulkę czyli domyślnie forumowicze browar.biz-u
                              Gdyby koszulki były darmowe to co innego,może być na nich napisane cokolwiek ale pytanie-kto to będzie nosił? (chciał nosić?).
                              popieram fido
                              i uważam że:
                              na koszulce z browarami chciałbym widzieć wszystkie browary. najwyżej z wyróznikiem graficzno - kolorowym (nie wiem czy da rade technologicznie) w zalezności od wielkości browaru

Comment

• huanghua
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.10
                                • 1910

ART, czy jest szansa że omawiane już koszulki będą do odbioru w trakcie giełdy w Żywcu?

Comment

Przetwarzanie...
                                X