piwno-koszulkowy motyw przewodni 2008, no 2009

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Czekaj, to nie tak. Z alem kojarzy mi się głównie widniejąca w motywie szklanka i to jest jak najbardziej słuszne oraz prawidłowe. Natomiast te promienie wydają mi się zupełnie od czapy. Reszta projektu ma inny styl, niż bym chciał, ale w sumie jest konsekwentna w swej prostocie i może nie ma co komplikować wyglądu jednokolorowego nadruku.

Comment

• krasnal45
      Porucznik Browarny Tester
      • 2008.02
      • 423

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
      Nie wywijaj kota ogonem, tylko pisz jakie motywy Ci się z ejlem kojarzą.
      Zaokrąglony brzuszek przed tą szklanką ........ te promyki, hmm, chyba zbyt spiczaste.... a poza tym Wesołych Świąt
      P.S. Spojrzałem jeszcze raz......a może tylko bez tych promieni???
      Last edited by krasnal45; 2009-04-11, 06:38.

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23928

W sumie powstała była jeszcze wersja o pseudonimie "cycperwers":
        Click image for larger version

Name:	ale_ale_2.gif
Views:	1
Size:	12,5 KB
ID:	2028329
        Last edited by ART; 2009-04-11, 12:18.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Nie wiem, co ma deska na sery do ale'a ale (nomen omen) pasuje ona do ogólnego zakręcenia projektu.

Dobre hasło, tylko poprawnie będzie "dostarczają", a nie "zapewniają".

Comment

• jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
            No to biję pierwszy.

Skąd w ogóle taki pomysł graficzny? Zupełnie nie kojarzy mi się z ale'ami, bardziej ze statują wolności. A ten pytajnik gmatwa i tak niezbyt prosty przekaz.

Szklanka może zostać
            Mnie się kojarzy z jajkiem na miękko w szklance z rozbitą skorupką
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• Ahumba
              🥛🥛🥛🥛
              • 2001.05
              • 9056

Doznań ekstrapolacji....
              Czy mnie któs tu nie obraża?

Dla ludu chiba czeba prostszym językiem.
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• JAckson
                🍼🍼
                • 2004.05
                • 6123

Pomysł z promieniami ciekawszy mimo wszystko

Trochę brytyjsko mi się kojarzy i chyba to dobrze. Natomiast tekst z drugiej wersji mógłby pojawić się na pierwszej aby było wiadomo do czego to wszystko ma nawiązywać. Bo dam sobie rękę Żą odciąć, że ludzie spoza nie zajarzą o co chodzi i wyjdzie taka koszulka w stylu np. Reserved - czyli nadruk o niczym.
                MM961
                4:-)

Comment

• ray
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2008.11
                  • 49

jako żem "raczkująca" nieco i na forum i w piwnych tematach, i może nieco niekumata jeśli chodzi o przekaz obstaję przy wersji pierwszej ( z ewentualnym dodatkowym napisem) - już mówię czemu? bo na drugiej wesji ta szklanica piwna wygląda jak wafelek z lodami i bitą śmietana a nie jak piwo :P, poza tym dlaczego tylko jeden cybercyc? :P trza jakoś do pary, żeby było raźniej
                  Więc na tę chwilę jestem za ver. no:1 a tekst tez bym nieco przeinaczyła bo tak w ogóle co to są doznania ekstrapolacji? ekstrapolacja to prognozowanie, przewidywanie...prosze o przybliżenie zamysłu przesłania... bo może ja nie rozumiem
                  Rozumiem że piwo zapewnia doznań... doznań przewidywania? taki hmmm trans? skoro tak to proponuję: "Ekstazę (euforię) ekstrapolacji zapewnia piwo górnej fermentacji"...btw a w ogóle skąd ekstrapolacja? bo może to jakis piwny termin o którym nie wiem???
                  Bo radość to słoneczny kolor życia...

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23928

projekt nr 2 odrzuciłem w przedbiegach ale zamieściłem dla podgrzania dyskusji Z tą ekstrapolacją to masz poniekąd rację, że to niebyt jasne - przełożyłem sobie to we łbie jako doznania wychodzące poza znany obszar smaków i zapachów towarzyszących dolnej fermentacji a że dobrze się rymuje z fermentacją to już inna para kaloszy
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Witamy w internetowym słowniku rymów rymy.eu. Serwis jest całkowicie darmowy i ma na celu wyszukiwanie słów o podobnych układach brzmieniowych w zakończeniach wyrazów czyli rymów. Baza rymów, na której oparty jest słownik zawiera ponad trzy miliony słów i nazw własnych.

Comment

• kopyr
                        • 2004.06
                        • 9475

Popieram koleżankę co do tej ekstrapolacji. Hasło musi być, ale jakieś bardziej strawne.
                        Po drugie motyw pierwszy lepszy, kojarzy mi się ze stylem londyńskich hools, ska te sprawy. Tylko, że wyoblenia na szklance powinny być bardziej wyraźne. Promienie są okey.
                        Ja bym zrezygnował z dialogu "Ale? Ale!" A dałbym napis
                        Ale
                        {ejl}
                        lub np.
                        Ale please
                        {ejl pliz}
                        Pronunciation (czy jak tam się to pisze) można dać tymi znakami ze słownika, ale ja bym dał fonetycznie po polsku.

No i piana powinna być w jednym kolorze na obu połówkach. Najlepiej widziałbym to na czarnej lub brązowej koszulce, z nadrukiem w kolorze białym. Poza tym wracając do piany (która dla mnie ma priorytetowe znaczenie ) ona nie może być postrzępiona, tylko taka jak na Guinnessie z reklamowych fotek.
                        blog.kopyra.com

Comment

• ray
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2008.11
                          • 49

(...) Z tą ekstrapolacją to masz poniekąd rację, że to niebyt jasne - przełożyłem sobie to we łbie jako doznania wychodzące poza znany obszar smaków i zapachów towarzyszących dolnej fermentacji a że dobrze się rymuje z fermentacją to już inna para kaloszy
                          ... skoro tak to możemy poszukać innych rymów do fermentacji jeśli idea hasła poza obowiązkowym "Ale? Ale!" się przyjmie
                          Przynajmniej teraz wiadomo co autor miał na myśli

no to idąc za ciosem:
                          Wrażeń augmentacji zapewnia piwo górnej fermentacji
                          (no i większość teraz zacznie zastanawiać się co to ta augmentacja.... i w ogóle co to za od czapy pomysł )

Comment

• Maidenowiec
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.07
                            • 2287

Też jeżeli o generalne ramy chodzi, to wolę wzór pierwszy. I mam też uwagę co do piany, ja rozumiem, że piwa domowe często gęsto mają dokładnie taką pianę albo nawet bardziej wybujałą. Ale real cask ale pompowane wajchą za cholerę takiej mieć nie będzie, więc uważam, że piana powinna być, tak jak stwierdził Kopyr, jak z reklamy Guinness'a.
                            Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• ray
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2008.11
                              • 49

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
                              Też jeżeli o generalne ramy chodzi, to wolę wzór pierwszy. I mam też uwagę co do piany, ja rozumiem, że piwa domowe często gęsto mają dokładnie taką pianę albo nawet bardziej wybujałą. Ale real cask ale pompowane wajchą za cholerę takiej mieć nie będzie, więc uważam, że piana powinna być, tak jak stwierdził Kopyr, jak z reklamy Guinness'a.
                              jak na moje oko to ta piana wygląda jakby jakiś piwny potwór nochala wystawiał ze szklanki :P

Popieram Maidenowca i kopyr-a

Comment

• kopyr
                                • 2004.06
                                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                                Dobre to jest!
                                Takie wymyśliłem:

Stop unifikacji - czas na piwa górnej fermentacji
                                Dość lagerów dominacji - czas na piwa górnej fermentacji
                                Na emigracji spróbuj piw górnej fermentacji
                                Dość lagerów okupacji - chcemy górnej fermentacji
                                Bez krępacji zamów piwo górnej fermentacji (to by pasowało do napisu "Ale please")

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ray Wyświetlenie odpowiedzi
                                Popieram Maidenowca i kopyr-a

PS: po prostu kopyra bez myślników czy innych apostrofów To jest polskie słowo.
                                Last edited by kopyr; 2009-04-11, 15:19.
                                blog.kopyra.com

Comment

Przetwarzanie...
                                X