Plebiscyt na Piwo Roku 2008 - piwa do sprawdzenia - weryfikacja listy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • giudice
    Gość
    • 2005.07
    • 231

1392 Kormoran, Cherry Beer

Obecne na rynku przez cały 2008 rok.

Comment

• qberts
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2007.03
      • 136

149. Strzelec Porter również na 100% widziany w 2008 roku.
      1775. BrowArmia - Wiśniowe piłem w 2008 roku.
      Ostatnia zmiana dokonana przez qberts; 2009-02-04, 18:34.
      ZASADY DEGUSTACJI
      zapraszam do dyskusji

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23984

Dziękuję za pomoc i cierpliwość. Listy przetrzepane, jeszcze uwagi z PW mi zostały wrzuciłem poprawki do formularza, zerknijcie czy nie ma baboli.

Jeszcze pytanie osoby ze zlasowanym umysłem - które Noteckie mam rozpirzyć na pasteryzowane/niepasteryzowane ?
        Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2009-02-07, 01:47.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Sokół83
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.12
          • 1598

nie - spowoduje to tylko niepotrzebne rozbicie głosów; jak dla mnie to nawet oba zdrojowe powinny być w jednym worku mimo zupełnie osobnej marki i etykiety
          Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• kopyr
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2004.06
            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
            Dziękuję za pomoc i cierpliwość. Listy przetrzepane, jeszcze uwagi z PW mi zostały wrzuciłem poprawki do formularza, zerknijcie czy nie ma baboli.

Jeszcze pytanie osoby ze zlasowanym umysłem - które Noteckie mam rozpirzyć na pasteryzowane/niepasteryzowane ?
            Odnoszę wrażenie, że Noteckie jest niepasteryzowane, natomiast Pils Noteckie jest pasteryzowane. Czy ktoś może to potwierdzić lub obalić?
            blog.kopyra.com

Comment

• kibi
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.07
              • 1875

A co w kategorii debiut 2008 robią Dębowe Mocne i Tyskie Gronie .

Comment

• Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                Odnoszę wrażenie, że Noteckie jest niepasteryzowane, natomiast Pils Noteckie jest pasteryzowane. Czy ktoś może to potwierdzić lub obalić?
                Nie wiem czy to jest reguła ostateczna, ale przynajmniej przez jakiś czas tak było i właśnie tak je rozpoznawałem. Ale jedyne co jest chyba pewne, że każdy Pils Noteckie jest pasteryzowany.

ART - do kiedy trwa plebiscyt?
                Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-02-07, 10:49.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Maggyk
                  Szara Adminiscjencja
                  🍼
                  • 2004.05
                  • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
                  A co w kategorii debiut 2008 robią Dębowe Mocne i Tyskie Gronie .
                  Ja nie mam tych piw w tej kategorii. Ktoś ma jeszcze oprócz Kibiego?
                  Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                  Piwo domowe -
                  Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                  PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Ahumba
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.05
                    • 9092

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ja nie mam tych piw w tej kategorii. Ktoś ma jeszcze oprócz Kibiego?
                    Ja mam pod fabryką piwa - LECH
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Sprawdziłam, mam takie debiuty roku jak Kibi
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Maggyk
                        Szara Adminiscjencja
                        🍼
                        • 2004.05
                        • 5618

Kurka znalazłam. ART mówi, że były wprowadzone do nowych browarów w zeszłym roku tj. do Lecha i dlatego też się tam znalazły.
                        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                        Piwo domowe -
                        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23984

Te piwa były produkowane w różnych browarach Kompanii - akurat nikt ich nie zgłaszał jako produkty poznańskie w BrowarBizie (w sumie się nie dziwię ) - w zeszłym roku jednak widziałem jak zjeżdżały z puszkowni w Poznaniu i je dodałem do bazy - stąd są w Debiutach, wygląda obciachowo, ale ponieważ nie wiem od kiedy są tam produkowane czekam na sugestie.
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• delvish
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.11
                            • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                            ponieważ nie wiem od kiedy są tam produkowane czekam na sugestie.
                            Dębowe, Tyskie i Żubr są produkowane w LECHu co najmniej od 2005r.
                            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                            (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Kamień
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2007.07
                              • 361

Ja chciałbym się zapytać o piwa "miodowe". Cześć z nich jest w kategorii Piwa Specjalne a cześć w Piwach Aromatyzowanych. Jakie jest kryterium podziału?

Comment

• unkel
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2008.08
                                • 244

Co do Noteckich to pozwolę się wtrącić. Moim zdaniem wszystkie jasne z Czarnkowa wrzucić do jednego wora bo to przecież to samo piwo. Fakt, że są różnice w ekstrakcie ale z tego co zauważyłem nie ma żadnej reguły. I tak są Noteckie pasteryzowane i niepasteryzowane o ekstraktach 12.5 jak i 12.1.
                                Co do rozdziału na pasteryzowane/niepasteryzowane to sprawa jest nieco skomplikowana. Skłaniałbym się bardziej w stronę połączenia ich jako jedno piwo. Oba piwa aż tak się od siebie nie różnią w smaku, żeby jedne z nich zepsuło ogólną ocenę marki w plebiscycie. Rozdzielenie zaś wprowadza konkurencje wewnątrz marki

Comment

Przetwarzanie...
                                X