Plebiscyt na Piwo Roku 2008 - piwa do sprawdzenia - weryfikacja listy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9092

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
    Dębowe, Tyskie i Żubr są produkowane w LECHu co najmniej od 2005r.
    To by się zgadzało - w 2005 piłem w Poznaniu tyskie i dębowe z butelek o nr serii zac zynającej się cyfrą "2".
    Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2009-02-07, 13:27.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Pankracy
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2007.10
      • 2803

W kwestii Ciechana Krzepiaka.

Na liście w kategorii Napoje słodowo-karmelowe Ciechana Krzepiaka nie uwzględniono. A napoje słodowe Bossa: Podpiwek Lubuski i Biodar wśród piw są. Dziwna ta wasza polityka nominacji?

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23984

Wasza? no to przefiltruj 2500 piw i podaj mi idealnego gotowca z podziałem piw na kategorie i uwzględnieniem ich dostępności na rynku - najlepiej w formie nadającej sie od razu do wklejenia do plebiscytu - będę więcej niż ukontentowany - czekam do niedzieli. potem z miłą chęcią przeanalizuję co zdziałałeś

Temat jest po to żeby wychwycić takie i inne nieścisłości. Krzepiak nie był wprowadzony na razie w ogóle do bazy danych, bo toczyły się spory do jakiej kategorii go zaliczyć. Biodar był wcześniej dodany i per automat się znalazł w plebiscycie. Podpiwku bym w to nie mieszał, bo nie ma większych wątpliwości że to produkt fermentacji.
        Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2009-02-07, 14:04.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23984

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kamień Wyświetlenie odpowiedzi
          Ja chciałbym się zapytać o piwa "miodowe". Cześć z nich jest w kategorii Piwa Specjalne a cześć w Piwach Aromatyzowanych. Jakie jest kryterium podziału?
          Kryterium jest takie, że piwo uwarzone z użyciem miodu (czy z innymi dodatkami w podobnym stylu np. owoców) "w zasypie" - traktowane jest przeze mnie jako piwo specjalne. Piwo które będąc już gotowym produktem zaprawiono dodatkami - np. miodem - traktowane jest jako aromatyzowane.
          Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2009-02-07, 14:15.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Pankracy
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2007.10
            • 2803

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
            Temat jest po to żeby wychwycić takie i inne nieścisłości. Krzepiak nie był wprowadzony na razie w ogóle do bazy danych, bo toczyły się spory do jakiej kategorii go zaliczyć. Biodar był wcześniej dodany i per automat się znalazł w plebiscycie. Podpiwku bym w to nie mieszał, bo nie ma większych wątpliwości że to produkt fermentacji.
            Dziękuje za wyjaśnienia.
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
            Wasza? no to przefiltruj 2500 piw i podaj mi idealnego gotowca z podziałem piw na kategorie i uwzględnieniem ich dostępności na rynku - najlepiej w formie nadającej sie od razu do wklejenia do plebiscytu - będę więcej niż ukontentowany - czekam do niedzieli. potem z miłą chęcią przeanalizuję co zdziałałeś
            Nie podjąłbym się takiego wyzwania. Podziwiam twój trud ART-cie.
            Nie chciałem na ciebie naskakiwać. Ale zwróciłem uwagę na Krzepiaka w ten sposób, gdyż jego sprawa ciągnie się już z pół roku. Miałem nadzieje, że w plebiscycie na liście będzie. A gdy zobaczyłem gotowe zestawienie byłem zaskoczony, że tego napoju nie uwzględniono.

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23984

Sprawa się ciągnie, bo OFICJALNIE produkt nie był dostępny od pół roku tylko od jakiegoś miesiąca czy dwóch. Wcześniej można go było dostać jako "gratis", bez rzeczowej informacji co jest w środku - poza krótką wiadomością wydrukowaną na atramentówce na skrawku papieru. Ponad to gryzie mnie kwestia dodatków smakowych. W ogóle mnie wk. że nie obowiązuje u nas odpowiednik Reinheitsgebotu

Comment

• Krzysztof
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.04
                • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                Oczywiście miało być 2008? Bo jeśli nie, to donoszę, że piłem 14 września 2008 w drodze powrotnej z Siewierza, od którego jechał wóz i podpite gęby wiózł
                Chodziło mi że jeżeli było dostepne w 2007 to nie jest nowoscia w 2008 r.
                Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                www.twojmalybrowar.pl

Comment

• jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

UWAGA! OBECNIE TRWA SPRAWDZANIE i PORZĄDKOWANIE LISTY PIW!
                  Plebiscyt rozpocznie się dopiero 2008.02.01

czegoś tu nie kumam
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

Comment

• nikita_banita
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.06
                    • 1363

7 Dojlidy, Classic
                    1234 Dojlidy, Złote 9

W/w piwek nie mogło być już na rynku w 2008 roku - rok wcześniej wyleciały z listy, a teraz wróciły. KP uśmierciła je już definitywnie...

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23984

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                      UWAGA! OBECNIE TRWA SPRAWDZANIE i PORZĄDKOWANIE LISTY PIW!
                      Plebiscyt rozpocznie się dopiero 2008.02.01

czegoś tu nie kumam
                      Czyżbyś się spodziewał że to jednak nie pomyłka?

Comment

• skitof
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2007.11
                        • 2485

A do kiedy można głosować?

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23984

Z racji poślizgu, jakoś do końca lutego będzie formularz dostępny. Dzisiaj mam nadzieję już skończyć "przygotowania".
                          Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2009-02-08, 18:08.

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23984

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                            Odnoszę wrażenie, że Noteckie jest niepasteryzowane, natomiast Pils Noteckie jest pasteryzowane. Czy ktoś może to potwierdzić lub obalić?
                            W tym roku trzeba będzie to uporządkować. Na razie niech zostanie jak jest.
                            Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2009-02-08, 18:15.

Comment

• skitof
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2007.11
                              • 2485

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                              Dzisiaj mam nadzieję już skończyć "przygotowania".
                              Czy w takim razie obecnie dostępny formularz jest już ostateczny?

Comment

• Mafar
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.04
                                • 1262

Bierhalle Katowice Koźlak

Brak piwa " Koźlak" z Bierhalle Katowice w kategorii "Piwa ciemne dolnej fermentacji - pow. 13°BLG "
                                Ostatnia zmiana dokonana przez Mafar; 2009-02-08, 23:03.
                                Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony

Comment

Przetwarzanie...
                                X