Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
Wyświetlenie odpowiedzi
Plebiscyt na Piwo Roku 2008 - piwa do sprawdzenia - weryfikacja listy
Collapse
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2009-02-07, 13:27.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
-
-
Wasza? no to przefiltruj 2500 piw i podaj mi idealnego gotowca z podziałem piw na kategorie i uwzględnieniem ich dostępności na rynku - najlepiej w formie nadającej sie od razu do wklejenia do plebiscytu - będę więcej niż ukontentowany - czekam do niedzieli. potem z miłą chęcią przeanalizuję co zdziałałeś
Temat jest po to żeby wychwycić takie i inne nieścisłości. Krzepiak nie był wprowadzony na razie w ogóle do bazy danych, bo toczyły się spory do jakiej kategorii go zaliczyć. Biodar był wcześniej dodany i per automat się znalazł w plebiscycie. Podpiwku bym w to nie mieszał, bo nie ma większych wątpliwości że to produkt fermentacji.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2009-02-07, 14:04.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kamień Wyświetlenie odpowiedziJa chciałbym się zapytać o piwa "miodowe". Cześć z nich jest w kategorii Piwa Specjalne a cześć w Piwach Aromatyzowanych. Jakie jest kryterium podziału?Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2009-02-07, 14:15.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTTemat jest po to żeby wychwycić takie i inne nieścisłości. Krzepiak nie był wprowadzony na razie w ogóle do bazy danych, bo toczyły się spory do jakiej kategorii go zaliczyć. Biodar był wcześniej dodany i per automat się znalazł w plebiscycie. Podpiwku bym w to nie mieszał, bo nie ma większych wątpliwości że to produkt fermentacji.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTWasza? no to przefiltruj 2500 piw i podaj mi idealnego gotowca z podziałem piw na kategorie i uwzględnieniem ich dostępności na rynku - najlepiej w formie nadającej sie od razu do wklejenia do plebiscytu - będę więcej niż ukontentowany - czekam do niedzieli. potem z miłą chęcią przeanalizuję co zdziałałeś
Nie chciałem na ciebie naskakiwać. Ale zwróciłem uwagę na Krzepiaka w ten sposób, gdyż jego sprawa ciągnie się już z pół roku. Miałem nadzieje, że w plebiscycie na liście będzie. A gdy zobaczyłem gotowe zestawienie byłem zaskoczony, że tego napoju nie uwzględniono.
Comment
-
-
Sprawa się ciągnie, bo OFICJALNIE produkt nie był dostępny od pół roku tylko od jakiegoś miesiąca czy dwóch. Wcześniej można go było dostać jako "gratis", bez rzeczowej informacji co jest w środku - poza krótką wiadomością wydrukowaną na atramentówce na skrawku papieru. Ponad to gryzie mnie kwestia dodatków smakowych. W ogóle mnie wk. że nie obowiązuje u nas odpowiednik Reinheitsgebotu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziOczywiście miało być 2008? Bo jeśli nie, to donoszę, że piłem 14 września 2008 w drodze powrotnej z Siewierza, od którego jechał wóz i podpite gęby wiózłJesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
UWAGA! OBECNIE TRWA SPRAWDZANIE i PORZĄDKOWANIE LISTY PIW!
Plebiscyt rozpocznie się dopiero 2008.02.01
czegoś tu nie kumamMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziUWAGA! OBECNIE TRWA SPRAWDZANIE i PORZĄDKOWANIE LISTY PIW!
Plebiscyt rozpocznie się dopiero 2008.02.01
czegoś tu nie kumam- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Z racji poślizgu, jakoś do końca lutego będzie formularz dostępny. Dzisiaj mam nadzieję już skończyć "przygotowania".Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2009-02-08, 18:08.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziOdnoszę wrażenie, że Noteckie jest niepasteryzowane, natomiast Pils Noteckie jest pasteryzowane. Czy ktoś może to potwierdzić lub obalić?Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2009-02-08, 18:15.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziDzisiaj mam nadzieję już skończyć "przygotowania".
Comment
-
-
Comment