Rok temu, niestety poniekąd z mojej winy, zaistniała podobna sytuacja. Tylko wtedy napisałem, że z moich wyliczeń wynika, że wygrał Amber, a tymczasem był to Ciechan. Popełniłem ten sam błąd co szefunio, a Simon się zainspirował identycznie jak obecnie Ciechan, tyle, że tym razem sami sobie to obliczyli No cóż, jedyne rozwiązanie to chyba jednoczesne ogłoszenie wyników na piwo roku, browar roku i w poszczególnych kategoriach. Unikniemy wtedy niedomówień, podejrzeń itp. nie zapominajmy też, że to tylko zabawa, chociaż jak widać brana bardzo poważnie przez niektóre browary. A że akurat są to te nasze ulubione...
Plebiscyt na Piwo Roku 2008 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
generalnie ciesze sie bo wyniki są zbliżone do moich typów ale taka refleksja mnie naszła - mała dostępność na terenie kraju połowy piw które znalazły się wśród zwycięzców.
Piwa z Ciechanowa, Konstancina, Janowa Lubelskiego, Gosciszewa, z browaru Zamkowego, Fortuna, Kormoran, Grudziądź, Krajan - dla mnie, mieszkańca Szczecina, to egzotyka wieksza od piw z RPA czy Mandzurii ktore mogę przynjamniej dostać w Piotrze i Pawle czy w innym Bomi.
Comment
-
-
Taaa..., jak się wszyscy chwalą, to... psze pani, psze pani, ja też!
Dwie trzecie piw "na podium" (w zasadzie "na podiach" ) odpowiada moim typom, tzn. nie zawsze zajęły u mnie te same miejsca, ale były w pierwszej trójce (sam nie wiem, czy to dobrze, żem taki nieoryginalny...?).
Co do piwa roku, hm... subiektywnie uważam, że były DWA piwa roku:
a) Zdrojowe NP, za NP właśnie oraz za niski woltaż (pierwotnie byłem nieufny ) oraz
b) Ciechan Miodowe, za niesienie "kagańca" oświaty piwnej regionalności w szersze społeczeństwo, do tej pory pijące rzeczy dziwne i tajemnicze, np. Tyskie z sokiem .
Dla mnie browarem roku został Konstancin (przed Ciechanem i Amberem), za konsekwentnie wysoką jakość piwa, ze szczególnym wskazaniem trzech rodzajów piwa NP.
A, za przeproszeniem, ad vocem do poprzedniego posta:
Mikko, chłopie, przybywaj do "Rodzinki Bis", bliżej niż do Mandżurii, a i wybór być może ciekawszy...
Piszę o tym sklepie przy okazji "rocznicowych" plebiscytów nie bez kozery...
Comment
-
-
Kolejny ranking w którym piwa koncernów dużych nie istnieją.
Aktualny system jest taki, ze na każde 4 głosy dla małych browarów dodaje się ekstra jeden lewy, a na każde cztery głosy dla dużych browarów kasuje się jeden głos.
Jak widać ani jedni ani drudzy żadnego takiego mnożnika nie potrzebują. Mali i tak zwyciężają, duzi i tak giną to po co naginać wyniki?
Bardzo mi brak możliwości zagłosowania na piwo roku. Dzisiaj zwycięża piwo, które odpowiednio solidnie zdystansowało konkurentów w swej kategorii. Czy piwem roku nie mogłoby zostać piwo na które po prostu najwięcej ludzi zagłosowało?
PS. Perła, gdzie jest Perła? Chlip.
Comment
-
-
Na stronie z wynikami, w tabelce "TOP 5 piw z browarów wg wielkości i z uwzględnieniem wag kategorii - Browary małe:" coś się poprzestawiało w formatowaniu pozycji 4 - pojawiła mi się dodatkowa kolumna z liczbą 89 co burzy układ tabelki (4. Ciechanów, Miodowe 89 38,603 Mały).Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
No, no, w pięciu kategoriach rodzajowych, Ciechanów w pierszych trójkach !!!
Nawet mój nieszczęsny nie-Stout tam się uplasował. Browar ten robi bardzo przyzwoite piwa, co do tego, nikt nie ma wątpliwości. Amber jak zwykle mocno się trzyma, miłym zaskoczeniem jest także pozycja Konstancina........brawo !!!
Comment
-
-
Przeczytałem wyniki i tak sobie westchnąłem (westchłem), parafrazując słowa jednej z piosenek Dżemu "Pomarzyć ludzka rzecz..." Ciechanów, Konstancin, Czarnków... Ciężko je u nas dostać. Na szczęście jest łatwiej jest z Amberem. Nie mniej konkluzja jest jedna: piwne południe pozostaje w tyle za północą i zachodem... A jeden GAB wiosny nie czyni."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
Comment