Raczej nie Konstancin a Ciechanów bo różnica między Wybornym a Noteckim wynosiła tylko 90 pkt. A piwa spoza pierwszej dziesiątki mogły mieć maksimum 67 pkt.
Plebiscyt na Piwo Roku 2009 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coldfire Wyświetlenie odpowiedziCiechan Wyborny nigdy mi jakoś specjalnie nie smakowałGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTak sobie rozmyślałem nad tym zwycięstwem Noteckiego i że nie wiadomo czy to wersja pasteryzowana czy nie pasteryzowana, i doszedłem do wniosku, że pokrzywdzony mógł zostać Konstancin. Nie wiem czy na podium by starczyło, bo nie wiem ile głosów dostały wersje pasteryzowane Mazowieckiego i Zdrojowego, ale w porównaniu do Czarnkowa, gdzie zwykle też głosy się rozbijały, ewidentnie stała się pewna niesprawiedliwość. Mam nadzieję, ze bez wpływu na wyniki, choć do końca nie wiadomo.
Można się dowiedzieć ile punktów zgromadziły Zdrojowe i Mazowieckie w pasteryzowanych wersjach?
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Był czas na zgłaszanie błędów i poprawek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziTez do wczoraj miałem podobne zdanie, Ciechan Wyborny mi średnio leżał ale wczoraj przypadkiem kupiłem butelczynę i raz ciach juz go nie było, był naprawdę smaczny choc nadal zbyt "ostry" jak dla mnie"Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziMi się wydaje, czy widziałem tu gdzieś wątek nt Ciechana Wybornego?"Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziTak jest. Problem jest szerszy, czy w kontekście tego, że pasteryzacja może być bardzo różna, a nawet taka, że jej niemal brak, to czy traktować takie piwa jako osobną markę, jeśli są dwa o takiej samej nazwie. Trudno mówić o osobnej marce a nawet o wpływie tej pasteryzacji na samo piwo.
Comment
-
Comment