Zagłosowałem na większość kategori ale - wśród piw smakowych brakuje dość zasadniczej pozycji - całej gamy piw Reds - zmuszony byłem zagłosować na podobnego Coolera. Niedopatrzenie czy wola większości?
Plebiscyt na Piwo Roku 2009 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika elemel7 Wyświetlenie odpowiedziZagłosowałem na większość kategori ale - wśród piw smakowych brakuje dość zasadniczej pozycji - całej gamy piw Reds - zmuszony byłem zagłosować na podobnego Coolera. Niedopatrzenie czy wola większości?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNo i dobra i przebolejemy ten brak mnożnika, tak? Zasada jest prosta i czytelna. Chcesz mieć mnożnik oceń 10 piw w ARTomacie. I ja pewnie ocenię.
A tak, nawiasem mówiąc, pomysł z mnożnikiem uważam co najmniej za niezrozumiały. Jest wielu piwoszy, którzy nie korzystają z ART-matu, a znają prawie każde piwo wyprodukowane w Polsce... i na odwrót
Powielam pytanie Kopyra: Co się będzie działo z uzasadnieniami dodanymi do oddanych głosów? Będzie to można gdzieś poczytać?Last edited by piowen; 2010-02-08, 22:38."Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piowen Wyświetlenie odpowiedziA tak, nawiasem mówiąc, pomysł z mnożnikiem uważam co najmniej za niezrozumiały. Jest wielu piwoszy, którzy nie korzystają z ART-matu, a znają prawie każde piwo wyprodukowane w Polsce... i na odwrót
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piowen Wyświetlenie odpowiedziTak, tylko Twój podwójny głos będzie liczył się dopiero w następnym plebiscycie To ja w takim razie będę z większą niecierpliwością czekał na oceny Kopyra, niż na wyniki plebiscytu
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piowen Wyświetlenie odpowiedziA tak, nawiasem mówiąc, pomysł z mnożnikiem uważam co najmniej za niezrozumiały. Jest wielu piwoszy, którzy nie korzystają z ART-matu, a znają prawie każde piwo wyprodukowane w Polsce... i na odwrót
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piowen Wyświetlenie odpowiedziPowielam pytanie Kopyra: Co się będzie działo z uzasadnieniami dodanymi do oddanych głosów? Będzie to można gdzieś poczytać?
Comment
-
-
Ach gdybym miał uzasadniać każdy najdrobniejszy kroczek, to bym zupełnie stanął w miejscu... opcja jest wprowadzona testowo, jeśli coś z niej wynknie na pewno dam znać.Last edited by ART; 2010-02-08, 23:19.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Z innej beczki: może wyróżnić nie tylko browary, ale i konkretne piwa? Np. po otwarciu strony z konkretnym piwem czcionka byłaby na zielono i jakieś ikonki z opisem przy nazwie oznaczające zwycięzcę w którejś z kategorii?Last edited by coldfire; 2010-02-09, 01:20.Piwa i pacierza nie odmawiam
Comment
-
-
a może lepiej wyróżnić tych co wykupili reklamę w BrowarBizie
A tak poważnie, moim zdaniem nie ma co sugerować.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziWarnijskie w specjalnych?
IMO powinno być po prostu w jasnych lagerach. Ono tam zupełnie nie pasuje do tych wszystkich Reddsów, Freeqów czy Miodowych.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziMyślę, że to rozwiązanie przede wszystkim promuje ARTomat. I dobrze. Nauczyłem się już coś wyczuwać nosem to i może bojkot się skończyPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziRzeczywiście ciekawe i dobre zmiany. Szczególnie podoba mi się docenienie osób aktywnie korzystających z artomatu, bo wymaga on krytycznego podejścia do piwa i umotywowania sensorycznego swoich wrażeń. Ponadto użytkownik artomatu degustuje większą ilość różnych piw, nie ogranicza się do kilku wybranych marek, a to też świadczy o jego większej kompetencji w wyborze najlepszych piw spośród kilkuset.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziJa może raz.
Nie interesują mnie jakieś punkty, bo nie one świadczą o smakowitości piwa. Lepiej się skupić na dokładnym opisaniu wrażeń smakowych i zapachowych.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziJa już się raz wykazałem, na więcej nie mam ochoty ani przez artomat ani poprzez zwykłe wpisy.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Paco Wyświetlenie odpowiedziNie zagłosuję. A z resztą, czy mój głos wiele zmieni w tym rakingu, czy jest on taki ważny, chyba nie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziPiwa specjalne, aromatyzowane zostały wrzucone do jednego wora bo (...)- niech ludzie przeglądający wyniki widzą że piwa z dodatkami nietradycyjnymi to nie tylko te na bazie pseudonaturalnych składników smakowych.
Mnie też się wydaję, podobnie jak kopyrowi, że blizej mu do lagera niż do karmiLast edited by Bombadil13; 2010-02-09, 13:26.Poszukuję
Comment
-
-
w tej kategorii jest jeszcze kilka piw, które nie są zbliżone do przykładowego Freeqa czy Karmi. Zaproponuj może takie rozwiązanie, które nie wygeneruje kolejnych problemów do rozwiązywania- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziw tej kategorii jest jeszcze kilka piw, które nie są zbliżone do przykładowego Freeqa czy Karmi
Jeśli piwo z orkiszem jest w tej kategorii, to także tu powinno znaleźć się Noteckie z kukurydzą (no tak, nie ma informacji na etykiecie) i BRACKI KOŹLAK z mchem irlandzkim.
Propozycja:
Warnijskie do lagerów i święty spokój.Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedziNo tak, ale chyba we wszystkich oporócz właśnie Warnijskiego, no może jeszcze klasztornego (którego nie piłem, więc mogę się mylić) smak jest wygenerowany przez dodatkowy składnik, a tu...
Jeśli piwo z orkiszem jest w tej kategorii, to także tu powinno znaleźć się Noteckie z kukurydzą (no tak, nie ma informacji na etykiecie) i BRACKI KOŹLAK z mchem irlandzkim.
Propozycja:
Warnijskie do lagerów i święty spokój.
No i masz rację w wielu piwach nie są podawane dodatki niesłodowane. To mnie boli w polskim piwowarstwie i najchętniej widziałbym w plebiscycie tylko te piwa, które zostały uwarzone z podstawowych 4 składników, wody, słodu, chmielu i drożdży a resztę bym wrzucił do kategorii "piwa specjalne".- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzinajchętniej widziałbym w plebiscycie tylko te piwa, które zostały uwarzone z podstawowych 4 składników, wody, są słodu, chmielu i drożdży a resztę bym wrzucił do kategorii "piwa specjalne".
Ja uznaję Twoje argumenty, Ty tu rządzisz. Nie wiem jak inni...
Tylko jedno hipotetyczne pytanie: roggena też byś wrzucił do specjalnych?Poszukuję
Comment
-
Comment