Motyw koszulkowy 2010

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23904

Motyw koszulkowy 2010

Przed chwilą odświeżyłem w sklepiku koszuliny BrowarBizowe i są możliwe znowu do zamówienia w przedsprzedaży:

Natomiast chciałbym dodać także nowy wzór. Padały propozycje w stylu "hoży piwowarzy", było coś o butelkach zwrotnych. Może jakieś nowe sugestie? Może pragnienie na mocno chmielone ciemniaki?
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

Ja bym raczej poszedł tropem butelek zwrotnych. Akcji piwnych na koszulkach było już sporo (porter, pszenica, ale, antytyskie, antyżywiec), więc teraz może być dla odmiany akcja związana z opakowaniami. Taki szybki pomysł: "Nie bój się zwracać! Miejsce butelki jest w sklepie, nie w lesie.".
    Pomysł z promowaniem piwowarstwa też niegłupi.

Comment

• marco
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.04
      • 100

To może od razu "Nie bój się zwracać po piwie" ?
      A tak na serio, to pomysł z hasłem o zwracaniu butelek jest super.

Comment

• Seta
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 6964

Może coś w stylu "Nie wstydzę się kupować w Biedronce"
        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• Maggyk
          Szara Adminiscjencja
          🍼
          • 2004.05
          • 5617

Ja proponuję hasło "Butelki są zwrotne" i przekreślony obrazek butelki wyrzucanej do kosza. Choć szczerze mówiąc hasło Hoży piwowarzy wywołuje u mnie uśmiech od ucha do ucha
          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
          Piwo domowe -
          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Twilight_Alehouse
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.06
            • 6310

Hasło "Hoży piwowarzy" jest świetne i chętnie bym je nosił, jednak chyba bardziej skłaniałbym się ku "misji" butelkowej.

Comment

• strzelczyk76
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2003.11
              • 823

Na Hoży piwowarzy- to się piszę obiema ręcami , bo i chory czasem w tym towarzystwie (piwowarów) się czuję, a hoży jeszcze bardziej

Co do butelek - to może i szczytny cel uświadamiania, ale mi się to zbyt z różymi pseudoekologicznymi akcjami kojarzy, w stylu Izy Miko i na koszulce z butelką i koszem to paradować bym nie chciał.
              NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

• Pancernik
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9787

Pewnie nie zyskam na forumowej popularności , ale zostawmy może hasła segregowania śmieci, obrony dzikich zwierząt, sprzatania psich kup i popierania elektrowni wiatrowych wszelakim grinpisom i pochodnym.
                Sama idea jest zdecydowanie słuszna (wszystkie powyżej ), nie przeszkadza mi, gdy ktoś manifestuje takie hasła na koszulkach, ale to jest zasadniczo portal piwny i skupmy się może na promowaniu kultury piwnej w nieco węższym rozumieniu, czyli na ciekawych gatunkach/odmianach piwa...

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
                  Nie bój się zwracać!
                  Jestem zdecydowanie przeciw

Ja oczywiście optuję za Hoży Piwowarzy
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kopyr
                    • 2004.06
                    • 9475

Ja jestem za butelkami, bo to jakiś łebski gość musiał wymyślić , ale musi być jakieś chwytliwe hasło. "Nie bój się zwracać" dla mnie jest jednak zbyt hardkorowe.
                    Nie wiem może połączyć to z krytyką puszki i promocją kega. "Nie pijam piwa z konserwy", "W pubie tylko lane", "zwracam butelki". Tylko, że to trochę takie drewniane. Jakby to jakoś zgrabnie w jedno hasło zebrać to byłoby idealnie.
                    No chyba, żeby rzeczywiście pójść na ostro dać rysunek gostka oddającego butelkę przez ladę i hasło "Nie wstydź się zwracać".

Co do chmielu to zdecydowanie byłby dobry pomysł, bo IMO jest to jedna z bolączek polskiego piwowarstwa. Może motyw granatu z szyszki chmielowej i jakiś fajny napis. Przyszło mi do głowy coś takiego "Co prawda piwa nie robi się z chmielu, ale też nie można z niego całkowicie zrezygnować". A może "żądamy minimum 100g chmielu na hekto". Albo przeliczyć to na alfa kwasy. W tym kontekście przyszło mi też do głowy, że można by popromować pilsa, jako piwo w którym pierwszoplanową rolę gra chmiel. Coś w stylu "pils - tylko mocno chmielony".

Warte wypromowania byłaby też reaktywacja Grodzisza, albo chociaż uświadomienie ludziom, że coś takiego istniało. Najprostszym hasłem mogłoby być "Grodziskie - polskim szampanem".

Ze swej strony zapytam jako koordynator JPD czy dałoby radę przy okazji akcji koszulkowej wykonać koszulki "jestem piwowarem domowym". Myślę, że chętni by się znaleźli. Kolor wyłącznie czarny.
                    blog.kopyra.com

Comment

• Maggyk
                      Szara Adminiscjencja
                      🍼
                      • 2004.05
                      • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr

Ze swej strony zapytam jako koordynator JPD czy dałoby radę przy okazji akcji koszulkowej wykonać koszulki "jestem piwowarem domowym". Myślę, że chętni by się znaleźli. Kolor wyłącznie czarny.
                      Jako zastępca admina spytam - tylko i wyłącznie z hasłem białymi literami (jak torby) czy jeszcze jakimś motywem? Jeśli tylko hasłem to litery duże czy małe w stylu koszulki ponadczasowej?

Ogólnie pewnie da radę, ale bez odpowiedzi na powyższe pytania ani rusz.
                      Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                      Piwo domowe -
                      Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                      PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• kopyr
                        • 2004.06
                        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
                        Jako zastępca admina spytam - tylko i wyłącznie z hasłem białymi literami (jak torby) czy jeszcze jakimś motywem? Jeśli tylko hasłem to litery duże czy małe w stylu koszulki ponadczasowej?

Ogólnie pewnie da radę, ale bez odpowiedzi na powyższe pytania ani rusz.
                        Tylko hasło, napis biały, wszystko z małej litery, napis na całą klatę, ale chyba musi być tak jak na torbie, choć lepsze byłoby wszystko w jednej linii.
                        Czcionka to była chyba... zapomniałem.
                        blog.kopyra.com

Comment

• Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
                          Tylko hasło, napis biały, wszystko z małej litery, napis na całą klatę, ale chyba musi być tak jak na torbie, choć lepsze byłoby wszystko w jednej linii.
                          Ależ to brzydactwo będzie
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kopyr
                            • 2004.06
                            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                            Ależ to brzydactwo będzie
                            Brzydactwo? Minimalizm raczej.
                            blog.kopyra.com

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23904

- czyli mamy coś w stylu:

więcej chmielu w polskim piwie
                              hoży piwowarzy
                              jestem piwowarem domowym (ale to musi być ładniejsze niż biały tekst arialem na czarnej koszulce )

co do butelek nie jestem na razie przekonany i do tego nie mam pomysłu na to. może w tym roku skupmy się na świetnej inicjatywie paveuka który rozpoczął tematem Tutaj odzyskasz kaucję za zwrotne butelki bez paragonu
                              Last edited by ART; 2010-04-28, 10:04.
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...