Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
Wyświetlenie odpowiedzi
Plebiscyt na Piwo Roku 2010 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziMyślę ,że browary restauracyjne mogłyby konkurować z innymi browarami przy założeniu ,że poddane degustacji piwo z browarów małych jest spożywane w leżakowni.
Choć piłem piwa z małych browarów amerykańskich i niektóre smakowały jak piwa domowe. Także w małym browarze da się zrobić piwo zbliżone do browaru restauracyjnego.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNo niestety, filtracja to kastracja
Choć piłem piwa z małych browarów amerykańskich i niektóre smakowały jak piwa domowe. Także w małym browarze da się zrobić piwo zbliżone do browaru restauracyjnego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedzirzecz w tym ,że piwa z browarów regionalnych smakowane w leżakowni smakują podobnie jak nie tak samo jak restauracyjne.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedzirzecz w tym ,że piwa z browarów regionalnych smakowane w leżakowni smakują podobnie jak nie tak samo jak restauracyjne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziWiem, piłem, a później przychodzi fitracja i już nie smakują.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziMoże nie aż tak ale zawsze coś tracą niestety.
Konstancin Zdrojowy otarł się o to coś. Pierwsze warki to było to. Niestety zmarło się biedaczkowiMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziDlatego w takich Czechach ostatnio bardzo popularne stało się szynkowanie niefiltrowanego piwa pod nazwą kvasnicove. Tego oczekiwalibyśmy od browarów regionalnych w lokalach firmowych lub w kilku najlepszych lokalach, które gwarantują odpowiedni serwis. Niektóre co bardziej ekstrawaganckie browary decydują się nawet refermentację w butelkach. Tego oczekiwalibyśmy od najlepszych browarów na rynku.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedzirzecz w tym ,że piwa z browarów regionalnych smakowane w leżakowni smakują podobnie jak nie tak samo jak restauracyjne.
Rzeczywiście smak byłby nieco inny. Ale gdyby oceniać piwa tylko w lezakowni to co to bylaby za ocena...
Mniejsza o to. życzmy sobie "dobrego piwa".
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedziPrzewrotnie zapytałem "dlaczego", gdyż idąc powyzszą myślą powinno byc ze to browary małe przemysłowe miałyby szanse z restauracyjnymi gdyby nie miały w procesie filtracji.
Rzeczywiście smak byłby nieco inny. Ale gdyby oceniać piwa tylko w lezakowni to co to bylaby za ocena...
Mniejsza o to. życzmy sobie "dobrego piwa".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziW sierpniu 2004. A dlaczego pytasz?
To taka ciekawostka.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedziOkazuje się że to piwo jest wysyłane do Niemiec do firmy: Beer Trade GmbH w Hamm.
To taka ciekawostka.
EB do USA tez wysyłają choć dalej.
Poniżej kawałek półki w sklepie na Brooklynie:5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Wszystkie stoją i się kurzą, oprócz piwa, które zajmowało miejscówkę między Zamkowym i Tatrą - nie pamiętasz, co tam w głębi się uchowało?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziWszystkie stoją i się kurzą, oprócz piwa, które zajmowało miejscówkę między Zamkowym i Tatrą - nie pamiętasz, co tam w głębi się uchowało?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziWszystkie stoją i się kurzą, oprócz piwa, które zajmowało miejscówkę między Zamkowym i Tatrą - nie pamiętasz, co tam w głębi się uchowało?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment