Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Wyświetlenie odpowiedzi
Plebiscyt na Piwo Roku 2010 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dipeone Wyświetlenie odpowiedziWiem ,że to nie miejsce na takie zapytania ,ale widział ktoś to piwo w Trójmieście ostatnimi czasy? Pytałem w temacie dotyczącym tego piwa ,ale niestety brak odzewu.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
No to jeszcze ostatnie chwile. Sam się dopiero zabieram- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Jak długo będziesz drukować wyniki? Czekać czy iść spać?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Jak powszechnie wiadomo, drukarnie są silnie obsadzone i drukowanie trzeba było zlecić z 6-miesięcznym wyprzedzeniem. Mam sygnały że drukarnia dwa tygodnie temu skończyła drukować a kontener z Chin z paletami wydruków właśnie mija Przylądek Dobrej Nadziei.Last edited by ART; 2011-02-14, 22:41.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
I to mi się podoba, nie ważne kto głosuje tylko kto liczy głosyMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziI to mi się podoba, nie ważne kto głosuje tylko kto liczy głosy
Comment
-
-
Producenci żółci oczywiście liczą
p.s. Pomimo że próbowaliście mnie odwieść od głosowania, zdążyłem.Last edited by ART; 2011-02-14, 23:12.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Otóż to, plebiscyt to poważna sprawa żeby go oddawać w ręce jakiś tam ludzi.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
No ładnie. To był rok debiutów. Trzy najlepsze nowe piwa wygrały nie tylko swoją kategorię, ale podzieliły też między siebie miejsca na podium kategorii Piwo Roku. A i niektóre inne piwa debiutanckie znalazły się wysoko i zamieszały czołówką. To dobrze, że się coś dzieje, bo dobrych piw jest z roku na rok coraz więcej.
Comment
-
-
Triumf Grand Championa był do przewidzenia, ale pierwsze dwie kategorie to dla mnie zaskoczenie. Raz, że zwycięstwo Żywego, dwa że na podium zabrakło miejsca dla Noteckiego które moim zdaniem ciągle jest "przodownikiem smaku". No i w ciemnych pow 13% ekstraktu zaskoczyła mnie wysoka lokata Eire, kosztem Irisha i warmiaka, które stawiam sporo wyżej od wyrobu czarnkowskiego.
Comment
-
-
Dla mnie SUBIEKTYWNIE wyniki są jednak dość zaskakujące. Wygląda jakby wielu forumowiczów wpisało się w polski trend picia piw słabo nachmielonych i o raczej płytkim smaku.
Kategoria piwa jasne do 13 blg moim zdaniem jest idealnie odwócona do góry nogami. Być może wpływ na to ma dostępność poszczególnych piw.
Żywe z ambera wygrywa mimo, iż w temacie o tym piwie pojawiają się głównie krytyczne głosy.
Wygląda również na to, iż noteckie w ubiegłym roku wygrało na fali entuzjazmu związanego z akcją "ratujmy browar w Czarnkowie".
Największy przegrany głosowania to chyba browar Sulimar.Last edited by Rzeszowiak; 2011-02-17, 22:29.
Comment
-
-
A ja typowałem w ciemnio wysokie miejsca Lwówka i Brackiego Pale Ale. Piwa te miały takie publicity na forum, że dziw by brał, gdyby wygrało coś innego, niż "urzędowo dobre i oczekiwane". Dla mnie sporymi rozczarowaniami roku było Mastne Brackie (3 miejsce w swojej kategorii) i pszeniczny Ciechan (zwycięzca). Ale de gustibus non disputandum est...
Szkoda tylko, że Browar Zamkowy i jego produkty będą od przyszłego roku nabijał punkty dla Żywca. Wznoszę zdrowie zwycięzców Świeżym z Olsztyna (6 miejsce w kategorii).Last edited by Czapayew; 2011-02-17, 22:30."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
Comment