A od liczby czego liczy się frekwencję? To jest procent liczby osób które oddały głos spośród ogółu umocowanych do głosowania. na oko widać że 400 osób z 4000 to 10%
Plebiscyt na Piwo Roku 2010 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Last edited by ART; 2011-02-18, 11:37.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
Kolego dołącz do tego grona.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziBez przesady. W wyborach parlamentarnych/prezydenckich frekwencja oscyluje w okolicach 50%. Nawet w wyborach samorządowych frekwencja wynosi powyżej 20%. Ludzi da się namówić, aby ruszyli swoje tyłki i poszli do lokalu wyborczego. W naszym plebiscycie wzięło udział poniżej 20% aktywnych użytkowników, a jedynym wysiłkiem było poklikanie myszką po ekranie.
Comment
-
-
Ej, nie nabijać się ze mnie Wiem, że chodziło o liczbę 4000, ale co ona oznaczała? Wychodzi na to, że to liczba uprawnionych do głosowania. Hmmmm.... zgodnie z regulaminem głosowania:
Kto może brać udział?
W Plebiscycie mogą wziąć udział wszyscy Użytkownicy Browar.biz zarejestrowani przed 1. stycznia 2011 i posiadający przed tym terminem co najmniej 1 post/odpowiedź na naszym Forum lub dokonali przed tym terminem co najmniej jednej zaakceptowanej oceny piwa.
Jesteśmy drobnicą, promilem rynku piwnego. Chcący lub niechcący potwierdził to powyżej kolega toto.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Przynajmniej raz się odezwało w zeszłym roku/oceniło piwo, mający aktywne konto.
Tak poza tym, nie każdy chce się aktywnie wypowiadać na forach. Tak to po prostu jest. Większość osób na dowolnych forach to "czytacze" i ten odsetek spokojnie sięga 95% (w przypadku już "ustatkowanych" miejsc). To że się nie odzywają te osoby nie oznacza że ich nie ma. W życiu też tak jest.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziBez przesady. W wyborach parlamentarnych/prezydenckich frekwencja oscyluje w okolicach 50%. Nawet w wyborach samorządowych frekwencja wynosi powyżej 20%. Ludzi da się namówić, aby ruszyli swoje tyłki i poszli do lokalu wyborczego. W naszym plebiscycie wzięło udział poniżej 20% aktywnych użytkowników, a jedynym wysiłkiem było poklikanie myszką po ekranie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziI o co chodzi z tym wierzchołkiem góry lodowej? Że niby jest nas więcej, ale żyjemy w ukryciu?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziA mnie zdziwiła mała ilość głosujących. Tylko 395 osób. Co z resztą zarejestrowanych??!! Nie bać się panie i panowie!!!"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedzino przecież wszyscy walczyliśmy o browarbizowe kufelki
I za takie podejście już z miejsca powinienem kufelek jeden dostać
Comment
-
-
Spokojnie panowie, gdyby głosowało 5 mln ludzi to wyniki byłyby na pewno inne. Głosują najbardziej kompetentni, a wyniki ich głosowania czytają setki tysięcy. Grupa Żywiec zaliczyła tytuł Debiut Roku 2009 dla BKD za swój sukces, w tym roku pewnie też tak będzie, bo sam plebiscyt i jego prestiż nikomu z branży nie umknie. Wiele innych browarów też poczytuje sobie za zaszczyt dobre miejsce dla swojego piwa w plebiscycie Browar.biz. A to dopiero 8 edycja konkursu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziA ja proponuję, żeby w plebiscycie za rok, głos oddany przez użytkownika prowadzącego bloga piwnego, był liczony razy 1000.
Wtedy wyniki będą "lepsze"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedzino przecież wszyscy walczyliśmy o browarbizowe kufelki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziA ja proponuję, żeby wyniki w plebiscycie 2011 ustalić na Zlocie. Będzie mniej roboty, a efekt ten sam.
PS. Mnie można przekupić.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNie rozśmieszaj mnie. Od wyborów parlamentarnych czy samorządowych wprost zależy życie tego czy innego obywatela, a i tak mniej niż połowie chce się ruszyć na wybory. I porównujesz to zabawą jaką jest plebiscyt piwa.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziWłaśnie tak. Wielu ludzi w ogóle się nie odzywa, wiec i w plebiscycie wziąć udziału nie mogli.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziWiele innych browarów też poczytuje sobie za zaszczyt dobre miejsce dla swojego piwa w plebiscycie Browar.biz. A to dopiero 8 edycja konkursu.
Nasz plebiscyt przeprowadzany jest w bardzo wąskiej grupie osób. Osób, z których wiele ma dużo większą "świadomość piwną" niż przeciętny Kowalski. Nawet taki Kowalski, który zna i próbował inne piwa niż te reklamowane w telepatorze. Nie oznacza to jednak, że jesteśmy wierzchołkiem góry lodowej, a tuż pod nami istnieje rzesza świadomych konsumentów. Gów...o prawda. Jakby tak było, to największą grupą klientów np. Bierhalle byliby wspomniani uświadomieni. To, że browar.bizowcy są również targetem producentów piw niemasowych nie oznacza, że są najliczniejszym/najważniejszym konsumentem. Środowisko to nie będzie rozrastało się w nieskończoność. Jest niszą na rynku piwa i nic poza tym. Plebiscyt browar.bizowy jest plebiscytem niszowym, nie mającym wpływu na szeroki rynek. Mało tego, patrząc na wyniki wnioskuję, że nawet w ramach naszego wąskiego grona są wyraźne niespójności. Przykład: pierwsze miejsce Lwówka Książęcego w kategorii jasnych dolnych do 13 BLG.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
Comment