Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg
Wyświetlenie odpowiedzi
Plebiscyt na Piwo Roku 2010 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Łódzkiego Portera piłem niedawno, z butli i zawładnął moimi kubkami smakowymi do reszty, pokonując nawet mojego dotychczasowego faworyta Komesa. Tzn, żeby być precyzyjnym - Komes dalej rządzi jeśli chodzi o najbardziej wytrawnego portera - jest bezkonkurencyjny. Ale Łódzki jest nieco lżejszy, troche słodkawy i nieco przyjemniej się go pije. Ale to oczywiście zależy od dnia. Ja jestem fanem porterów i czasem mam ochotę na ciężki kaliber (np. Komes, Ciecham 22) a czasem na coś lzejszego - wtedy Łódzki jest jak znalazł. Ale niestety spotkać go gdziekolwiek to naprawdę mission impossible. Dodam jeszcze, że przy Łódzkim bardzo mylące może być beznadziejne opakowanie, które odstrasza klientów. Nie wiem dlaczego browar robi wszystko żeby nikt tego pysznego piwka nie chcial kupować...Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziOba piwa zyskują na sławie jak zaczyna ich brakować. Założę się, że jak łódzki porter zacznie być ogólnodostępny, to pojawi się dużo opinii, że to nie ten sam produkt, bo z konserwy itd.
Zreszta podobnie wg mnie jest z Lwówkiem. Browar ruszył na nowo, trzeba go wspierać i być może nie wiadomo jaki by kis warzył, byłby wysoko. Kiedyś na tym forum odbyła się dość ostra dyskusja, gdzie grupa forumowiczów grzmiała na innych, że opisują knajpy, gdzie leją koncernówkę, a przecież wypada opisywać wyłącznie takie, gdzie leje się produkty małych browarów. Z ocenami samych piw jest podobnie. Podnoszony przez sporą grupę casus Czarnkowa pokazuję, że wyniki konkursu to nie tylko subiektywna ocena kubków smakowych, a i wynik sympatii producenckich i browbizowego publicity."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Nie że "nie wypada", a dlatego że nie ma sensu pisać o knajpach które oferują takie piwo które jest dostępne wszędzie w kraju, łącznie z knajpą pod domem.Last edited by ART; 2011-02-20, 18:49.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Łódzki Porter zawsze miał wysokie noty na tym forum, bez względu na dostępność, zatem opanujcie trochę swoją wyobraźnię
Comment
-
-
Ciekawe wyniki.
W mojej ulubionej kategorii porterowej pierwsza trójka właściwa, tylko powinna być odwrócona kolejność. Cieszę się z sukcesu Żytniego z Konstancina i BPA z Zamkowego. A wśród browarów najbardziej kibicowałem Kormoranowi. ZdrówkoBIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziŁódzki Porter zawsze miał wysokie noty na tym forum, bez względu na dostępność, zatem opanujcie trochę swoją wyobraźnię
Czarnków cieszy się wysokimi ocenami, inne piwa mocno przeciętne też. Browar, który bezczelnie oszukał klientów a dziś urządza niskopasteryzowane drwiny jest w czołówce. Produkty GABa też były w pierwszej dziesiątce...
Dlatego nasuwają się takie wnioski. Konkurencja z punktu widzenia konsumenta jest wciąż bardzo mała. Po drugie świadomość konsumentów jeszcze nie jest wykrystalizowana. Z pewnym rozbawieniem obserwuję jak niektórzy moi znajomi przerzucili się z heńka na bączki niepasteryzowanej łomży. Jak nie ma łomżyńskiego bączka to wracają do heńka, bo to wciąż zbliżony smakowo produkt
Oczywiście ktoś może powiedzieć, być może nie bez racji, że to jest pierwszy krok w dobrym kierunku. Mnie jednak drażni trochę jak czytam tu pełne zachwytów peany na temat mocno przeciętnych piw, bo to że produkt jest z małego browaru, to sporo za mało, żeby uznać że jest to produkt dobry /i nie jest to kwestia gustu/. Niestety wiele piw z naszym małych browarów zaliczyło w zeszłym roku szereg wpadek. Jednak to co robi Czarnków jest po prostu niskie. Po pierwsze oszukali, nie są nadal uczciwi a w wielkiej sieci handlowej to piwo łatwiej kupić w niższej cenie, choćby nawet lokalny dystrybutor z drugiego końca Polski przyjechał za nimi pod sam browar.
Lektura rankingu pokazała mi jak powoli postępują u nas zmiany, jak jest siermiężnie. Pomimo, że wykształcił się klimat do piw regionalnych, pojawili się dystrybutorzy, wzrasta zainteresowanie klientów, to wciąż dla wielu naszych browarów potwornym problemem jest wymyślenie sensownego wizerunku własnych produktów, ustabilizowanie jakości, brakuje pomysłu na marketing, prostą stronę www, są nawet takie kurioza, że żeby dostać piwo najlepiej napisać podanie do p. prezes, oczywiście odpowiedzi nie będzie, ale po co w biedronie przedłużają swoją wegetację, za 3 złote za litr to pociągną jeszcze z rok-dwa, a potem może przerzucą się na napoje energetyzujące lub biopaliwo.
Oczywiście pewne wyjątki są, ale mało, mało, mało...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziBrowar, który bezczelnie oszukał klientów a dziś urządza niskopasteryzowane drwiny jest w czołówce..
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziProdukty GABa też były w pierwszej dziesiątce...."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
O co chodzi z tym strasznym oszustwem Czarnkowa? Oświećcie mnie, bo nie wiem.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
Z GABem wygrały browary restauracyjne z Zielonej Góry, czy Płocka, więc bym nie dramatyzował. To prostu efekt mizerii górnofermentacyjnej, a nie niepoczytalności głosujących
No i "co najmniej poprawny" to dla mnie wciąż mało, bo w sklepie i w lokalu mam smaczniejszą, bardziej ustabilizowaną konkurencję zagraniczną A serio chciałbym sięgać więcej po polskie piwo, ale nie z obawą na jaki egzemplarz trafię tym razem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziMyślą przewodnią moich postów jest właśnie fakt, że konkurencja jest kiepska, a w tej kategorii wręcz katastrofa. Oczywiście daleki jestem od tezy o niepoczytalności głosujących, bo wybiera się z tego, co się ma. Albo nie wybiera w ogóle. Ja osobiście wybieram to drugie rozwiązanie.
No i "co najmniej poprawny" to dla mnie wciąż mało, bo w sklepie i w lokalu mam smaczniejszą, bardziej ustabilizowaną konkurencję zagraniczną A serio chciałbym sięgać więcej po polskie piwo, ale nie z obawą na jaki egzemplarz trafię tym razem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziOdnoszę wrażenie ,że jest Pan Panie Darku takim dywersantem nie odmawiam Panu pisania ,ale skoro Pan nie głosuje i nie będzie Pan głosował to po co Pan w tej sprawie zabiera głos - przecież to Pana nie dotyczy. Chyba ,że Pana celem jest powodowanie złej atmosfery wokół tego konkursu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziOdnoszę wrażenie ,że jest Pan Panie Darku takim dywersantem nie odmawiam Panu pisania ,ale skoro Pan nie głosuje i nie będzie Pan głosował to po co Pan w tej sprawie zabiera głos - przecież to Pana nie dotyczy. Chyba ,że Pana celem jest powodowanie złej atmosfery wokół tego konkursu.
A może lepiej próbować ich przekonać, niż traktować jako wrogów publicznych?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziPanie Marku, notorycznie w naszym kraju nie bierze udziału w wyborach 50% społeczeństwa. Czy to znaczy, że są anarchistami, z którymi nie trzeba się liczyć?
A może lepiej próbować ich przekonać, niż traktować jako wrogów publicznych?
Comment
-
Comment