Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
Wyświetlenie odpowiedzi
Motyw koszulkowy 2011
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Motyw 2011 - jak dla mnie zbyt schizo...cośtam - wyłącznie dla bardzo wtajemniczonych.
Mnie też kojarzy się z dragami, a teraz przy pokoleniu dopalaczy - jakoś tak nie na miejscu, samo słowo kwas źle brzmi - i w kontekście z piwem - i slangowo tyż.
Wiem, że dawno z Adminem nie piłem - więc nie czuję klimatu,
dużo bardziej podoba mi się aktualne hasło Marusi pod awatarem:
"Chmielę to!"
może dorzucić:
"Mocniej/Mocno"
i proste i czytelne hasło gotowe
Edit: aaa, i jeszce szyszkę - też odwróciłbym o 180 stopni - teraz bardziej płomień/ogień przypomina.
Dobra - już się więcej nie czepiam.Last edited by strzelczyk76; 2011-03-21, 15:17.NORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
Pomysł Arta jak zwykle fajny, szyszkę odwrócić i będzie git. Alfakwasy są w porządku, jak ja czegoś nie wiem zapisuję i mam temat dla wuja w googlach, czyli niech się społeczeństwo uczy. Polskie chmiele można by dopisać: Marynka, Lubelski, Sybilla, Magnum, Lunga.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziLunga.
Ad rem, mnie podobało się hasło "Dochmielcie nam!"
Comment
-
-
No ale to trzeba też ubrać jakoś, samo hasło będzie miało takie wzięcie jak "Jestem Piwowarem Domowym" na torbie na 6 piw- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNo ale to trzeba też ubrać jakoś, samo hasło będzie miało takie wzięcie jak "Jestem Piwowarem Domowym" na torbie na 6 piw
1)A co do projektu, to może kufel wypełniony szyszkami chmielowymi. Albo wypełniony ziarnem, a zamiast piany chmiel, przesypujący się przez brzegi.
2)Albo Dochmielcie nam!. Polskie browary z roku na rok używają coraz mniej chmielu. albo [b]Dochmielcie nam! Polskie piwa z roku na rok są coraz słabiej chmielone[b] a na plecach nazwy odmian chmielu w takim tekście zadrukowanym na całą koszulkę:
LUBELSKI*CASCADE*EAST KENT GOLDING*MARYNKA
HALLERTAURER MITTLEFRUH*CITRA*IUNGA*NORTHERN
BREWER*LIBERTY*STYRIAN GOLDING*SAAZ*MAGNUM itd. w kółko
3)Można zaczepnie. DOCHMIELCIE NAM! Na świecie istnieje kilkadziesiąt gatunków chmielu, jednak w największych browarach używa się ekstraktu chmielowego, który pozbawiony jest indywidualnego charakteru.Last edited by kopyr; 2011-03-21, 18:50.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziCóż. Mnie się podoba.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi1)A co do projektu, to może kufel wypełniony szyszkami chmielowymi. Albo wypełniony ziarnem, a zamiast piany chmiel, przesypujący się przez brzegi.
2)Albo Dochmielcie nam!. Polskie browary z roku na rok używają coraz mniej chmielu. albo [b]Dochmielcie nam! Polskie piwa z roku na rok są coraz słabiej chmielone[b] a na plecach nazwy odmian chmielu w takim tekście zadrukowanym na całą koszulkę:
LUBELSKI*CASCADE*EAST KENT GOLDING*MARYNKA
HALLERTAURER MITTLEFRUH*CITRA*IUNGA*NORTHERN
BREWER*LIBERTY*STYRIAN GOLDING*SAAZ*MAGNUM itd. w kółko
3)Można zaczepnie. DOCHMIELCIE NAM! Na świecie istnieje kilkadziesiąt gatunków chmielu, jednak w największych browarach używa się ekstraktu chmielowego, który pozbawiony jest indywidualnego charakteru.
Duża ilość tekstu nie wchodzi w rachubę, bo to jest koszulka, nie gazeta No i nadruk będzie przy tylu drobnych, aczkolwiek istotnych, szczegółach krótkotrwały.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
A może na przód rzeczone alfakwasy, a na tył nazwa chmielu i jakiś obrazek rodzajowy:
Marynka + hoża dziewoja opleciona chmielem
Magnum + Brudny Harry z pistoletem (chmiel zamiast muszki lub szyszka wylatująca z lufy)
Sybilla + wieszczka wróżąca z chmielu
Art, do dzieła, wiem że masz mnóstwo czasu
PS Coraz bardziej podoba mi się sekciarstwo merytoryczne hasła. Nie zmieniajmy go na coś łopatologicznego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziszyszkę odwrócić
przepraszam
Comment
-
-
CHWDP? Czyli chmiel w dobrym piwie.Last edited by Latarnik; 2011-03-22, 13:10.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziChmiel Ci w ryj!
a poważnie - "Dochmielcie nam!" - coraz lepiej brzmiNORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziJeszcze jacer ma w podpisie niezłe - "no hops, no glory"
Comment
-
Comment