Wyniki generalnie nie są jakimś zaskoczeniem. Dla mnie osobiście jedynie wygrana Grand Imperial z Ambera jest nieco zaskakująca bo portery: łódzki, warnijski czy cieszyński wydają się być od niego znacznie bardziej "porterowe". NO ale może lud pragnie chmielu w piwach jasnych ale w porterach lud pragnie słodyczy (bo taki właśnie jest Grand)
Trochę więcej głosów myślałem, że dostanie Wesołych Świąt.
No i nie zaskakujące ale smutne jest znaczne obniżenie zajmowanych miejsc przez piwa z Czarnkowa ale to niestety efekt obniżenia ich jakości po prywatyzacji zakładu.
Na co liczę w związku z wynikami:
1. Inne browary podążą drogą PINTY i przestaną bać się chmielu w piwie oraz warzenia gatunków innych niż jasny lager dolnej fermentacji.
2. Liczę na utrzymanie warzenia Psze Koźlaka i Wesołych Świąt bo naprawdę brakuje takich piw na polskim rynku.
Trochę więcej głosów myślałem, że dostanie Wesołych Świąt.
No i nie zaskakujące ale smutne jest znaczne obniżenie zajmowanych miejsc przez piwa z Czarnkowa ale to niestety efekt obniżenia ich jakości po prywatyzacji zakładu.
Na co liczę w związku z wynikami:
1. Inne browary podążą drogą PINTY i przestaną bać się chmielu w piwie oraz warzenia gatunków innych niż jasny lager dolnej fermentacji.
2. Liczę na utrzymanie warzenia Psze Koźlaka i Wesołych Świąt bo naprawdę brakuje takich piw na polskim rynku.
Comment