Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
Wyświetlenie odpowiedzi
Plebiscyt na Piwo Roku 2011 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
-
-
W Warszawie nie ma co i gdzie pić, to siłą rzeczy Bierhalle się jeszcze jakoś broni
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziW Warszawie nie ma co i gdzie pić, to siłą rzeczy Bierhalle się jeszcze jakoś broni
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziW Warszawie nie ma co i gdzie pić, to siłą rzeczy Bierhalle się jeszcze jakoś broniPonad 300 piw butelkowych, 10 piw lanych, chłodnia na kegi!
Zapraszamy! Poznań, św. Marcin 8
http://www.setkapub.pl
http://www.facebook.com/setkapub
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedziMimo wszystko jest to sukces bo deklasują wszystkie inne browary restauracyjne. W zestawieniu TOP 5 piw z browarów restauracyjnych znajdziemy tylko piwa z Bierhalle Warszawa.
Browary restauracyjne w 99% mają produkty dostępne jedynie na miejscu. Trudno więc w miarę obiektywnie wybrać najlepsze piwa w konkursie ogólnopolskim. W sklepach (w Łodzi) spotkałem jedynie piwa z Piwovarii Radom więc siłą rzeczy mogłem porównywać jedynie de Brasil z Bierhalle...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stefanum Wyświetlenie odpowiedziA może to świadczy tylko i wyłącznie o ilości użytkowników browar.biz pochodzących z Warszawy?
Browary restauracyjne w 99% mają produkty dostępne jedynie na miejscu. Trudno więc w miarę obiektywnie wybrać najlepsze piwa w konkursie ogólnopolskim. W sklepach (w Łodzi) spotkałem jedynie piwa z Piwovarii Radom więc siłą rzeczy mogłem porównywać jedynie de Brasil z Bierhalle...
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stefanum Wyświetlenie odpowiedziBrowary restauracyjne w 99% mają produkty dostępne jedynie na miejscu.
3 z 28, zatem minimum 89% A może o kimś zapomniałem?Last edited by Pendragon; 2012-02-07, 12:58.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziZ tymi procentami to trochę przesadziłeś. Swoje piwa wysyłają w kraj Kowal, Pivovaria, Grodzka.
3 z 28, zatem minimum 89% A może o kimś zapomniałem?
A Kowal i Grodzka chyba nie dotarły do Łodzi; nie spotkałem się z nimi ani w Piwotece ani w Zofmarze...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stefanum Wyświetlenie odpowiedziWiększość użytkowników portalu jest z Warszawy i siłą rzeczy wygra browar restauracyjny z Warszawy.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie tego, nie byłbym taki pewien. Jeszcze w zeszłym roku piwa Krzysztofa były dwukrotnie na pudle. W tym roku owszem w 10 były, ale do podium brakowało całkiem sporo.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
W momencie, kiedy krzysztofowy weizen, którego uważam za jednego z najlepszych w Polsce spada o 3 pozycje tylko dlatego, że pojawiły się inne piwa w tej kategorii, to nie bardzo pojmuję, z czego tu się cieszyć. Nie rozumiem twojego toku rozumowania. Jak za rok spadnie do drugiej dziesiątki, bo pojawią się nowe piwa w tej kategorii, też będziesz uważał, że to niezłe osiągnięcie?"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Czyli co? Najlepiej aby był tylko jeden pszeniczniak na rynku, Bierhallowski, aby mógł wygrywac co rok?
Osiągnieciem jest to, że jest więcej pszeniczniaków na rynku. Głosy się rozkładają. Co w tym dziwnego?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziJak za rok spadnie do drugiej dziesiątki, bo pojawią się nowe piwa w tej kategorii, też będziesz uważał, że to niezłe osiągnięcie?
Ten plebiscyt jest tak skonstruowany, że nie tylko walory smakowe decydują o miejscu w rankingu.- I bardzo słusznie, bo co mnie obchodzi choćby najlepsze piwo skoro i tak nie mogę się go napić z racji słabej dostępności lub np ceny z księżyca. Oczywistością jest, że wolę w tej sytuacji zagłosować na piwo, które mam pod ręką, choćby nawet było nieco mniej smaczne.Last edited by wrednyhawran; 2012-02-07, 19:41.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Miło jest oglądać wyniki i pić jednocześnie piwa z pierwszej 10 piw roku (Atak i Jak w Dym).
Już tyle w tym temacie zostało powiedziane , że nie będę dopisywał oczywistości. Poza jedną - gratulację dla Pintowozu i Jego Załogi
Mam taką refleksję - cieszę się, że dożyłem czasów, kiedy 10 najlepszych polskich piw jest dla mnie osiągalna w ciągu 30 minut. (Lagerowe nawet w ciągu 5). Do tego niektóre nawet z beczki. Może to rozleniwiająca wygoda, ale jednak się cieszęMM961
4:-)
Comment
-
-
Najlepiej by było, żeby pszeniczniaków było w bród, a wygrał najlepszy. W swojej wypowiedzi nie odnosiłem się do perspektywy klienta, tylko Krzysztofa. Jak adwersarze pokuszą się o czytanie ze zrozumieniem, to powinni to bez większych problemów zauważyć. Trudno mi sobie wyobrazić radość Krzysztofa, z powodu coraz dalszych lokat jego bardzo dobrych piw. Paniali?"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
Comment