Dziwi wysoka pozycja Żywego i Corneliusa pszenicznego w swoich kategoriach biorąc pod uwagę komentarze dotyczące tych piw w odpowiednich wątkach. Miejsce Leżajska pszenicznego i Brackiego też jest dla mnie nie do końca zrozumiałe - pierwsze chyba ze względu na stosunek cena do jakości a drugie? Chyba że tylko do Szczecina trafiły partie o koszmarnym metalicznym posmaku eliminujące to piwo nie tylko z pierwszej dziesiątki ale i trzydziestki. Martwi stosunkowo słaba pozycja mojego faworyta czyli Pintowego a´la Grodziskiego ale 4 miejsce to też ok. No i śp Złoty Smok się nie załapał Cieszy mnie że Noteckie dostało po dupie za swoje nierówne partie. Co w pierwszej dziesiątce robi Johannes???
Plebiscyt na Piwo Roku 2011 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziStosując takie porównanie faktycznie można stwierdzić, że Namysłów mógłby sie załapać. Ja tam jednak wolę aby w rankingu występowały piwa przynajmniej lepsze od przeciętnych.
Leżajsk pszeniczny wogóle nie dziwi, przecież on jest wszędzie. Do tego całkiem dobry w atrakcyjnej cenie.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziWydaje mi się, że akurat ten browar niczego sensownego nie warzy w obecnej chwili, więc i nieobecność sensacją nie jest."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedziChyba że tylko do Szczecina trafiły partie o koszmarnym metalicznym posmaku eliminujące to piwo nie tylko z pierwszej dziesiątki ale i trzydziestki.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
cóż jestem zaskoczony dominacją Pinty ja piłem tylko ala Grodziskie i Czarną Dziurę były dobre ale czy aż tak? ceny mnie trochę odstraszyły
dla mnie Namysłów jest bardzo cienki więc mógłby wygrać jedynie w kategorii najładniejszy kapsel (Namysłów Niepasteryzowany)
z dużych browarów tylko Grupa Żywiec czy coś przeoczyłem?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtekfeduni Wyświetlenie odpowiedzi
Ciechan miodowy moim zdaniem jest dużo gorszy od Jabłonowa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedziDo Warszawy trafiły dokładnie takie same. Niektórzy mają chyba niezdrowy sentyment do tego koncernowego wyrobu.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
cóż jestem zaskoczony dominacją Pinty ja piłem tylko ala Grodziskie i Czarną Dziurę były dobre ale czy aż tak? ceny mnie trochę odstraszyły
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziKoncernowy, ale z małego browaru! No, średniego . Toć on prawie jak taki Amber czy inny Ciechanów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziEstetyka A.D. 2012 będzie zupełnie inna, aż się zdziwisz.
Comment
-
-
Nie było lekko zagłosować bo większość poza może restauracyjnymi browarami miałem okazje pić. No i faktycznie wyniki nie są dla mnie zaskoczeniem bardzo blisko tego co typowałem. Pierwszy raz biorę udział w plebiscycie i wiem że będę brał udział w kolejnych, coś takiego jest potrzebne naszym browarom niech wiedzą ze to co robią nie jest nam piwoszom obojętne.Ponad 300 piw butelkowych, 10 piw lanych, chłodnia na kegi!
Zapraszamy! Poznań, św. Marcin 8
http://www.setkapub.pl
http://www.facebook.com/setkapub
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziBierhalle Warszawa znalazło się w Top 10 każdej kategorii, w której brało udział. Niezłe osiągnięcie jak na browar restauracyjny."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
Comment