Dzisiaj dojechały kolejne elementy - w gniazdkach siedzą już na dwóch grządkach pamięci. Jak wystarczy funduszy to kolejne dwie się zapełni, ale nie jest to natenczas niezbędne.
Podsumowanie wsparcia BrowarBizowiczów na koniec kwietnia:
2905,91 ofiar od 44 ofiarodawców
dziękuję!
aha, pozdrawiam szczególnie miłośników piątek, siódemek i dziewiątek
Stowarzyszenie Regionalnych Browarów Polskich zrzeszające kilkanaście małych i średnich browarów zdecydowało się na wsparcie naszego wysiłku serwerowego kwotą 3000,00 zł. Dziękuję za zaangażowanie w tym względzie Andrzejowi Olkowskiemu (prezesowi Stowarzyszenia) Sławkowi Pahlke z browaru Amber oraz oczywiście członkom Stowarzyszenia.
Ponadto podsumowanie ofiar od browarbizowiczów: 3831,91 - Dziękuję bardzo!
A dzisiaj przyjechały dyski, co oznacza że jeszcze tylko brakuje karty RAID i zacznie się jazdaaaa:
Dzisiaj dojechała wreszcie karta RAID. Czyli już wszystko na miejscu. Serwer po testowym rozruchu gra i buczy, system zainstalowany, trzeba go jeszcze dopieścić i mam nadzieję w przyszłym tygodniu doprowadzić przeprowadzkę do finału.
Po podsumowaniu - wspierających jest summa summarum 59 osób i jedna instytucja a zebrana kwota to 3907,91 PLN + 3000,00 PLN plus reszta z własnych środków. Powyższe liczby pewnikiem się już nie zmienią więc korzystając z okazji wszystkim serdecznie dziękuję za okazaną pomoc! Jeśli jednak ktoś jeszcze miałby ochotę na wsparcie - do zakupienia w niedługim czasie pozostanie kilka dodatkowych części na wypadek awarii (odpukać) któregoś z elementów (zasilacz, dysk, karta raid).
Cegiełki serwerowe porozsyłam wspierającym w wolnej chwili już po przeprowadzce (jeszcze zgłoszę się po adresy).
serwer Browar.bizowy dotarł do nowej lokalizacji... w Poznaniu - 30 maja. Miał być Wrocław ale sprawy bardzo szybko uległy zmianie. Od 3-4 czerwca już funkcjonujemy w nowym środowisku
Trochę drobnych niedogodności jeszcze jest do dopracowania zanim będę mógł napisać że wszystko wróciło do normy.
Obecnie mamy duży zapas mocy na rozwój, więc przynajmniej pod tym względem jestem spokojny.
Chciałbym tutaj podziękować naszemu dotychczasowemu hostingodawcy firmie new4mat.com z Opola. Jakość usług zawsze na najwyższym poziomie - zawsze mogłem liczyć na pomoc, elastyczność i przychylność ze strony tej firmy i jej pracowników - no i miałem wszystko pod samym nosem. Ponieważ firma funkcjonuje w nieco innym zakresie usług a nasze potrzeby wciąż rosły konieczna była przeprowadzka.
Od teraz nasz serwer stoi w dużej i nowoczesnej serwerowni firmy Beyond.pl, rzut beretem od serwerów Alledrogo i innych tuzów polskiej sieci. Myślę że szybkość działania i dostępu do stron znacznie uległa poprawie.
-------------------------
Na dzień dzisiejszy podsumowanie datków jest następujące:
- 4021,91 PLN od 60 osób
- 3000,00 PLN od Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich
Dziękuję!
reszta, ~4100,00 PLN to wkład własny Maggyka&Arta.
-------------------------
Cegiełki jeszcze będą dostępne ze względu na konieczność uzupełnienia zasobów sprzętowych o nadmiarowe komponenty (zasilacz, wentylatory, dysk twardy, karta raid) na wypadek wypadków (odpukać). Na razie sprzęt musi wytrzymać
Tak więc jeśli ktoś jeszcze jest chętny zapraszam.
Na dzień dziecka, który poniekąd zbiegł się z urodzinami , BrowarBizowy serwerek otrzymał kolejny megabit gwarantowanego łącza, co powinno dać mu dodatkowy oddech na serwowanie stron Tobie i innym piwnym entuzjastom.
Dziękuję Reklamodawcom i "Premiumom" za wsparcie finansowe umożliwiające niezakłócone funkcjonowanie BrowarBizu.
Niezdecydowanych zachęcam do decydowania się na wspieranie BrowarBizu czy to jako PremiumUżytkownik czy to jako Reklamodawca
Z góry dziękuję.
Dostępne są dalej także cegiełki serwerowe by za jakiś czas móc dorzucić kolejną porcję RAMu do skrzynki z nienasyconą bestyją.
Kolejne dwa banki pamięci czas zapełnić. W grudniu czas na interwencję w serwerowni. Jeśli ktoś jeszcze chce się dołożyć i pobrać cegiełkę - zapraszam.
Wsparcie daje co najmniej +10 punktów do lansu. HA!
Comment