Propozycje i sugestie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • krogo
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.03
    • 66

A może by tak "wynaleziony" przez Codera ClO2 - ale konfekcjonowany (np po 100 ml) bo 1 litr koncentratu (co wystarcza na co najmniej 250 litrów roztworu) to dla wielu stanowczo za dużo.

Jeśli chłodnice to może takie: http://unidez.pl/index.php?cPath=110 - szkoda tylko, że ich cena w ostatnim okresie tak wzrosła.

Przydałaby się też jakaś alternatywa dla nieśmiertelnych wiaderek z dziurkami (rodem z BA). Opisywany wielokrotnie "dogarnkowy" filtr z rurki miedzianej czy chromoniklowej to prawdziwa rewolucja w filtrowaniu ale pod warunkiem wykonania bardzo wąskich nacięć (0,5 - 0,7 mm) a to nie każdy jest w stanie zrobić w warunkach domowych. Wrzucę kilka zdjęć swojego filtra w odpowiednim wątku - może się to komuś przyda.

Comment

• peter007
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.06
      • 2820

Kiedy na półki wróci pilzneński z optimy?
      Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Ja bym jeszcze apelował o fotki. W pierwszej kolejności w dziale sprzęt. Może kupiłbym jakieś "wiaderko", ale wolałbym je wcześniej zobaczyć.

Comment

• Stasiek
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2007.02
          • 609

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007 Wyświetlenie odpowiedzi
          Kiedy na półki wróci pilzneński z optimy?
          No przecież jest... Co prawda tylko w kilogramowych paczkach, ale zawsze można kupić np 15 takich paczek.

Comment

• Seta
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 6964

Dobre dla początkujących - kupno wagi sobie można darować...

Comment

• mwa
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2003.01
              • 5071

Mam taką propozycję, bo przydało by się jakoś jaśniej by było wiadomo co z zamówieniem.
              Bo tak szczerze powiedziawszy to maila dostałem w 5 dniu od zamówienia i przelewu, po którym odpisałem a tu znów po pary dniach przesyłkę żona mi do domu przyniosła. A skoro jest brak informacji to i nieporozumienia, ale rozumiem że wszystko ok i dalej mam czekać na resztę choć paragon dostałem?
              Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Infam
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2005.05
                • 715

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
                [...]po pary dniach przesyłkę żona mi do domu przyniosła [przesyłkę z Piwodzieja przyp. Infam].
                Dobra żona, oj dobra!
                Last edited by Infam; 2009-04-04, 22:46.
                "Dużo to nie znaczy Dobrze
                Dobrze znaczy dużo"

Comment

• mwa
                  • 2003.01
                  • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedzi
                  Dobra żona, oj dobra!
                  Wiem, ale jak idzie do sklepu to i na pocztę skoczy (mamy skrytkę). Ja podjeżdżam raz /tydzień.
                  Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Maidenowiec
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 2287

MWA, moment, bo nie do końca rozumiem sytuację, a Adela jest teraz poza zasięgiem.

Zamówienia mają statusy w panelu, które zmieniane są na bieżąco (aczkolwiek zdarzyło się, że coś się nie do klikało, czy okienka przeskoczyły) w zależności od tego czy system bankowy zaksięgował przelew oraz czy przesyłka wyszła. Termin realizacji samego zamówienia to 5 dni i w momencie, gdy jest jakiś problem kontaktujemy się, by poinformować o tym. Natomiast co dalej dzieje się z przesyłką to już niestety nie mamy wpływu, cuda się działy i dziać będą i z pocztą i z kurierami niestety. Przesyłka może być i następnego dnia przyniesiona w zębach i przez 2 tygodnie może się nią nikt nie zainteresować, o czym niektórzy niestety mieli okazję się przekonać.
                    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• mwa
                      • 2003.01
                      • 5071

Ja tam nie widzę większych problemów.
                      Tylko niespodziewanie przesyłka na poczcie się znalazła.
                      Co do statusów to nie wchodzę więc nie wiem. Lepiej by było jakieś powiadomienie na pocztę lub PW.
                      Ogólnie chodzi o coś innego, bo jak odpisałem na maila to nie wiedziałem co dalej-kontakt się urwał.
                      Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Maidenowiec
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.07
                        • 2287

Na PW na pewno nie ma szans, bo po prostu za dużo byłoby z tym roboty. Zaproponuję Artowi, czy dałoby się aby system po zmianie statusu automatycznie wysyłał powiadomienie na pocztę. W naszym sklepie właśnie na takiej zasadzie to działa.

Co do mejla, wysyłałeś do mnie, do Adeli czy na główny? Jeżeli był to mejl, na który odpowiedź wynikała z samej treści, i tej odpowiedzi nie było to mógł zaginąć. Jestem przewrażliwiony i mamy dosyć mocne filtry, gdyż nie chciałbym aby klienci z bazy adresowej dostali jakąś niechcianą niespodziankę, czasami coś pójdzie nie tak jak trzeba. Z którego dnia mejl?

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• mwa
                          • 2003.01
                          • 5071

Maila dostałem z podpisu AdelaI.... i na ten odesłałęm.
                          Ale spoko.
                          Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Maidenowiec
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.07
                            • 2287

To zapytam

Comment

• otimor
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2007.05
                              • 84

Który mail jest najlepszy do kontaktu?

Który mail jest najlepszy do kontaktu?

Jakiś czas temu wysłałem maila z paroma pytaniami na adres piwodziej@piwodziej.pl, nie dostałem żadnej odpowiedzi. Ponieważ będę miał troche czasu i chciałbym parę piwek uwarzyć, wiec pytania stają się aktualne.

Mail był wysłany dokładnie 25-03-2009, miał tytuł "pytania", jeśli gdzieś zaginął, mogę wysłać go jeszcze raz.
                              Kocham czeskie piwo :)

Comment

• Maidenowiec
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.07
                                • 2287

Hmm, sprawdziłem właśnie i nie znalazłem żadnego mejla z tego dnia z takim pytaniem. Nie wróciła Ci żadna informacja czy został odbity przez serwer? Jeżeli możesz to prześlij go proszę na adres michalkopik[at]piwodziej.pl. W [at] oczywiście małpa

Comment

Przetwarzanie...
                                X