Dlaczego niby? Jedyny problem to ściągnąć Przecież już od dawna Browamator jest jedynym i oficjalnym dystrybutorem produktów Fermentis na Polskę. Ta informacja to tylko oficjalne podanie tego co już od dawna było.
Mój problem jest dość odmienny, mianowicie, Muszę przygotować prezentacje na temat drożdży. Dokładniej rzecz ujmując: " Belgijskie szczepy drożdży. czym się charakteryzują wiejskie czym klasztorne" Krotka charakterystyka, rodzaje tych szczepów, trochę...
Ten browar rzemieślniczy jest owocem pasji. Pasji dwóch młodych piwowarów domowych, którzy wprowadzili słowo w czyn, czyli zainwestowali w piwny biznes tak sercem jak i aktywami.
Niełatwo mi było znaleźć miejsce warzenia, Jakiś budynek z czasów radzieckich, w którym mieszczą się...
"Quintuple" 26% ekstr., 12% alk. Szczepy drożdży z mieszanki Brettanomyces i Lactobacillus.
Aromat - początek z wyraźną kwaskowością czerwonych owoców (wiśnia), jest wyczuwalna beczka z destylatem, trochę słodowej paloności
Piana - niewysoka, szybko opada do...
Opracowanie to nie jest moim autorskim odkryciem. Postanowiłem jednak, że powinno znaleźć się na naszym forum, gdyż identyczne (trudno znaleźć oryginał) znajdują się na forach zagranicznych, z których skompilowałem zestawienia:
Comment