Z powodu wyjazdu na targi Brau Beviale 2008, sklep Piwodziej.pl będzie nieczynny od wtorku 11.11.08 do niedzieli 16.11.08. Wszystkie zamówienia złożone w tym terminie, jak również zamówienia złożone po południu w poniedziałek 10.11.08 będą realizowane po powrocie. Za utrudnienia przepraszamy
Wyjazd na Brau Beviale 2008
Collapse
X
-
Wyjazd na Brau Beviale 2008
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Tagi: brak
-
-
Ja mam nadzieję, że do pracy inżynierskiej też jakieś materiały podprowadzęSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Jeszcze garść informacji o konkursie:
Do konkursu zostało zgłoszonych 688 piw z 32 państw. Najwięcej wystawiły Niemcy: ponad 50%.
Piwa oceniane były w 42 kategoriach, a medale otrzymały piwa z 17 państw.
Klasyfikację medalową wygrały Niemcy z 61 medalami przed USA z 27 medalowymi piwami. Piwa oceniało 65 ekspertów z 16 państw w tym z Polski. Prawie połowa pochodziła z Niemiec.
Comment
-
-
Zboża alternatywneSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziPiwa oceniane były w 42 kategoriachPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziHarnaś (Carlsberg) zdobywa srebro w 43. kategorii:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedziCzegoś tu nie rozumiem .Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziZboża alternatywne
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziPo polsku znaczy to surowce niesłodowane...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziNie zawsze, bo zbożem alternatywnym (do pszenicy i jęczmienia) jest np. żyto czy owies, a one mogą być słodowane.
Raczej używa się jęczmienia niezesłodowanego, kukurydzy, ryżu czy ekstraktów i to są typowe surowce niesłodowane...Last edited by a1410; 2008-11-17, 21:58.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziA słyszałeś, żeby ktoś kiedyś robił piwo z owsa?
Ja słyszałem. Browar Jopen z NL robi Koźlaka "Cztery zboża"
Sam zrobiłem klona tego piwa uzywając płatków owsianych.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment