receptura BSDA

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PEPE11
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.07
    • 3

    receptura BSDA

    szukam receptur ( składników ) do zrobienia Belgian Dark Strong Ale oraz Quadrupla
    będę wdzięczny za podpowiedzi, jeżeli umieściłem wpis w złym miejscu przepraszam.
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    W złym miejscu. Użyj wyszukiwarki, cos było na forum.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • PEPE11
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2012.07
      • 3

      #3
      szukałem , bida z nedzą !!! Pije takie cóś od Josefika i pragnę więcej !!! Najlepiej swojego , ale potrzebuję punktu wyjścia

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #4
        Więc sprawdź w zapiskach josefika i po problemie.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • PEPE11
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2012.07
          • 3

          #5
          mało tego , po za tym ja warzę 20l a on wiesz ile , nie ma prostego przelicznika
          np. w recepturze mocarza na jego zapiskach , bodaj warka 152 nie ma niczego co by usprawiedliwiało taką treściwość , słodycz , w piwie które ma 1,5 roku. Hydrozagadka

          Comment

          • przemo70
            † 1970-2019 Piwosz w Raju
            • 2007.05
            • 1501

            #6
            Nawet jakbyś ugotował dokładnie stosując się do josefikowej receptury, to i tak nie wyjdzie takie samo, ani Tobie, ani mi, ani josefikowi. W piwowarstwie domowym identyczne piwo dwa razy się nie zdarza, więc dopasuj recepturę do swoich potrzeb i warz, warz ....
            Save water, drink beer ...

            http://www.parowozy.com.pl/
            http://www.kamery.wolsztyn.pl/
            https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10781

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PEPE11 Wyświetlenie odpowiedzi
              mało tego , po za tym ja warzę 20l a on wiesz ile , nie ma prostego przelicznika
              np. w recepturze mocarza na jego zapiskach , bodaj warka 152 nie ma niczego co by usprawiedliwiało taką treściwość , słodycz , w piwie które ma 1,5 roku. Hydrozagadka
              A jaki problem przeskalować?
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              Przetwarzanie...
              X