Prażona pszenica.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dr_Herman
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.09
    • 3

    Prażona pszenica.

    Serwus
    Zamierzam uwarzyć piwo pszeniczne z prażoną pszenicą w składzie, lecz nie wiem jak z nią postąpić. Czy należy:
    1. ześrutować i z resztą słodów normalnie do gara wszystko razem i zacierać ?
    2. uprzednio skleikować i dopiero dodać na początku bądź w trakcie zacierania ?
    3. zrobić jeszcze inaczej, właśnie nie wiem jak ?

    Nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie na tym forum oraz na innym więc pytam. Na stronce sklepu też nie jest wyjaśnione jak postępować, tylko napisali "użycie do 10% zasypu".
    Z góry dzięki za odpowiedzi.
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3489

    #2
    Pkt 1 oraz pkt 2 są ok w przypadku pszenicy.
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

    Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

    Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

    Comment

    • Dr_Herman
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.09
      • 3

      #3
      Rozwiń proszę Swoją odpowiedź, co ty byś zrobił ?

      Comment

      • fidoangel
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 3489

        #4
        To co najmniej pracochłonne czyli pkt 1.
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

        Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

        Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

        Comment

        Przetwarzanie...
        X